SPORTURI  »  TENIS  »  MONTE CARLO MASTERS

VIDEO Scandal la Monte Carlo cu elevul lui Mouratoglou în prim-plan: „Avertisment pentru asta? Cheamă supervizorul!”

Holger Rune, scandal la Monte Carlo în meciul cu Jannik Sinner // foto: Imago Images
Holger Rune, scandal la Monte Carlo în meciul cu Jannik Sinner // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 09:43 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 10:04

Jannik Sinner (22 de ani, locul 2 ATP) l-a învins pe Holger Rune (20 de ani, 7 ATP) în sferturile turneului de la Monte Carlo, scor 6-4, 6-7 (6-8), 6-3. În setul 2, elevul lui Patrick Mouratoglou a făcut scandal.

Încleștare spectaculoasă în sferturile Mastersului de la Monte Carlo. Lui Jannik Sinner, cel mai în vogă jucător din circuit, i-a ieșit în față danezul Holger Rune, elevul lui Patrick Mouratoglou.

Primul set i-a revenit italianului, tranșat cu 6-4 grație unui break reușit la scorul de 2-2. În rest, fiecare dintre jucători și-a făcut serviciul, cu procentaje superioare, în special pe al doilea serviciu, pentru Sinner.

Irina Deleanu, reacție sinceră despre avansurile primite: „Cel mai tare m-a deranjat când unii vedeau doar «carcasa»”
LA FEMININ
Irina Deleanu, reacție sinceră despre avansurile primite: „Cel mai tare m-a deranjat când unii vedeau doar «carcasa»”

Holger Rune, scandal la Monte Carlo în meciul cu Jannik Sinner

În setul 2, jucătorii au mers cap la cap. La 5-5, 30:0 în favoarea lui Sinner, pe serviciul lui Rune, danezul a cedat nervos. Arbitrul de scaun i-a acordat un avertisment pentru întârzierea serviciului, iar publicul a reacționat zgomotos, salutând decizia oficialului. Iritat, Rune a gesticulat cu mâna, un gest prin care le-a transmis spectatorilor să tacă.

Scandal la Monte Carlo cu elevul lui Mouratoglou în prim-plan: „Avertisment pentru asta? Cheamă supervizorul!”
Așa a gesticulat Holger Rune în direcția spectatorilor // foto: Imago Images

Publicul a început să huiduie, iar Rune a primit un alt avertisment, de această dată pentru comportament nesportiv. Danezul nu a fost de acord, s-a îndreptat către arbitrul de scaun și a protestat: „Cheamă supervizorul! Cum să primesc avertisment pentru asta?! Nu le-am adresat cuvinte urâte!”.

„Nu e vorba despre cuvinte, este vorba despre gest, toată lumea l-a înțeles. Știm ce înseamnă”, a replicat arbitrul de scaun, dialogul fiind disponibil în clipul video de mai jos.

„Am încercat să le spun: «Faceți liniște». Dacă-ți spun «Fă liniște», primesc avertisment?”, a continuat Rune.

„Să spui asta este OK, dar în modul în care ai făcut-o este o lipsă de respect”, a contrat arbitrul.

Rune a insistat: „Știi ce este lipsă de respect? Că nu fac liniște când mă pregătesc să servesc! Cheamă supervizorul”.

După câteva minute, pe teren și-a făcut apariția supervizorul, care a purtat un scurt dialog cu Rune. Holger a revenit pe teren, a întors game-ul de la 0:40 și a dus setul în tie-break, pe care l-a câștigat cu 8-6.

Încă o contră Rune - arbitru: „Sunt și eu o persoană, respectă-mă!”

În tie-break, un alt moment tensionat între jucătorul danez și arbitrul de scaun. La 3-2 în favoarea lui Rune, o minge trimisă de Sinner a fost declarată inițial în afara terenului. Arbitrul de scaun a coborât, a verificat urmele și a întors decizia, considerând că mingea a „mușcat” din linie. În loc de 4-2 pentru Rune, s-a văzut 3-3!

„Iei toate deciziile împotriva mea. Sunt și eu o persoană, așa că te rog să mă respecți!”, i-a spus Rune arbitrului. Ulterior, sistemul hawkeye a demonstrat că minge fusese afară, punctul trebuia să-i revină lui Rune.

Holger a trecut și peste acest moment și s-a impus în tie-break. În decisiv, n-a mai reușit să-i facă față lui Sinner decât până la 3-3. Un break reușit ulterior de italian a cântărit decisiv.

În semifinale, Sinner îl va înfrunta pe Stefanos Tsitsipas. În celălalt meci vor fi față în față Novak Djokovic și Casper Ruud.

Citește mai multe știri din tenis:

Incident la Monte Carlo » Un jucător de tenis a rămas fără ceasul de 300.000 euro! Săptămâna viitoare vine la Țiriac Open
TENIS
Incident la Monte Carlo » Un jucător de tenis a rămas fără ceasul de 300.000 euro! Săptămâna viitoare vine la Țiriac Open
Ziua României! Revenire epică în fața Ucrainei și CALIFICARE în premieră la turneul final al BJK Cup! » Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, eroine în Florida
Billie Jean King Cup
Ziua României! Revenire epică în fața Ucrainei și CALIFICARE în premieră la turneul final al BJK Cup! » Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, eroine în Florida

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează