SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

EXCLUSIV Ilie Năstase, după ce Simona Halep a declarat forfait pentru Oeiras: „Poate din cauza asta are durerile”

Simona Halep a revenit pe teren la Miami după 569 de zile de pauză forțată / Sursă foto: Facebook
Simona Halep a revenit pe teren la Miami după 569 de zile de pauză forțată / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 21:22 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 01:19

Simona Halep a renunțat la participarea la Oeiras Ladies Open, turneul WTA 125 la care primise un wild-card și unde trebuia să revină în acțiune săptămâna viitoare. Ilie Năstase consideră că decizia e una chibzuită și că Simona ar trebui să prioritizeze precauția în această perioadă în care încearcă să reintre în ritmul de dinainte de suspendare.

După ce s-a antrenat în compania lui Carlos Martinez în ultimele zile, cel care s-a deplasat special la București pentru a superviza nivelul la care se află noua sa elevă, Simona Halep primise o invitație pentru turneul de categorie 125K la Oeiras. Doar că prezența româncei în Portugalia a devenit imposibilă din cauza unor probleme fizice întâmpinate de fostul lider mondial.

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Oeiras » Probleme de ultim moment + Mesajul jucătoarei
RETRAGERE
Simona Halep s-a retras de la turneul de la Oeiras » Probleme de ultim moment + Mesajul jucătoarei

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ilie Năstase a declarat că o posibilă cauză a durerilor resimțite de Simona - aparent la genunchi - ar putea fi chiar ritmul ridicat pe care jucătoarea l-a avut în ultimele zile la antrenamentele de la Stejarii Country Club. Revenită din State, Halep a început pregătirea pe zgură cu turațiile la maximum, țelul final fiind prezența la Roland Garros, turneul ei de suflet.

Ilie Năstase, după ce Simona Halep a renunțat la Oeiras: „Poate s-a antrenat foarte puternic și din cauza asta are dureri”

„Dacă e accidentată, ce vreți să facă, să meargă să joace accidentată? Se întâmplă și când ești pe circuit în fiecare zi să apară accidentări.

Cei din anturajul ei știu ce face, cât se antrenează, dacă o doare ceva. Poate că are durerile pentru că s-a antrenat foarte puternic și din cauza aia...”, a declarat Năstase, într-un dialog telefonic cu GSP.ro.

Întrebat despre noul antrenor al Simonei, spaniolul Carlos Martinez, care a lucrat alături de româncă în ultimele 10 zile, Năstase a răspuns: „Dacă ea l-a luat, înseamnă că e bun și că a mai fost și cu alte jucătoare foarte bune. Eu o urmăresc doar pe Simona și unde joacă ea, nu-i prea cunosc pe antrenorii din circuit”.

Halep, care a jucat un meci oficial în acest an, la Miami, ar urma să revină pe teren la turneul de la Madrid (23 aprilie - 5 mai), la care a primit, de asemenea, un wild-card.

Ilie Năstase, după ce Simona Halep a declarat forfait pentru Oeiras: „Poate din cauza asta are durerile”
Ilie Năstase / Sursă foto: facebook.com/tiriacfoundationtrophy

Explicațiile Simonei Halep pentru retragerea de la Oeiras

Simona Halep a publicat pe contul personal de Instagram un mesaj în care explică de ce nu mai participă la turneul din Portugalia:

„Schimbare de planuri. Corpul meu îmi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu antrenamentele intense. Nu vreau să-mi grăbesc revenirea, așa că nu voi juca săptămâna viitoare la Oeiras”, a scris Halep.

Sportiva din Constanța își amână astfel revenirea pe zgură, suprafața pe care a avut cel mai mare succes de-a lungul carierei. Dacă fizicul îi va permite, come-back-ul ar urma să se producă la Madrid, alt turneu care i-a oferit româncei o invitație pe tabloul principal.

Coșmarul Simonei Halep, după primul meci de la revenire: „Niciodată nu am mai simțit asta”

Ritmul competiției și-a pus amprenta pe organismul Simonei Halep, care a dezvăluit că după meciul cu Paula Badosa de la Miami, primul după un an și jumătate de pauză forțată, a resimțit dificultăți fizice timp de patru zile.

„Am avut 4 zile în care nu am putut să mă mișc. Niște dureri musculare pe care nu le-am mai întâlnit niciodată înainte. Dar a fost normal. Primele zile după un meci de după aproape doi ani, este greu. Și l-am simțit cu vârf și îndesat”, a dezvăluit Halep, potrivit digisport.ro.

Mă simt mai bine, de la zi la zi e mai bine și încerc să-mi regăsesc ritmul pe care îl aveam în trecut, dar e mai greu decât mă așteptam. N-am crezut niciodată că va fi ușor, dar un pic cam prea greu. Voi fi răbdătoare și o să încerc să am încredere mai multă de la zi la zi - Simona Halep

VIDEO Simona Halep dezvăluie: “La Miami, nu știam la ce să mă aștept de la oameni”

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Oeiras » Probleme de ultim moment

VIDEO Interviu amplu cu Simona Halep » Trecutul nu-i dă pace: „Nu pot trece imediat peste tot” + ce i-a spus mamei în avion, spre Miami

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  12 Aprilie 2024, 14:42

Cum a venit "Testul" , cum s-a si retras !... "Roxahalepino " se retrage incet , incet , dupa mai multe accidentari .

VanBasten2000
VanBasten2000  •  12 Aprilie 2024, 09:08

Sexul te scapa de dureri.

sughibughi
sughibughi  •  12 Aprilie 2024, 08:19
Postat de zb59 pe 11 Aprilie 2024, 21:40

Destul de dificil fara enhancements!:)

evident

Vezi toate comentariile (11)
Comentează