SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

Învingătoare la Rogers Cup, Simona Halep a primit același premiu ca jucătorul bătut de Rafa Nadal în finala masculină » Organizatorii au explicat diferența uriașă de bani

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2018 11:02

Simona Halep, locul 1 WTA, și Rafael Nadal, locul 1 ATP, au câștigat duminică finalele turneului Rogers Cup la feminin, respectiv masculin.

  • Simona Halep (26 ani) a câștigat turneul feminin, jucat la Montreal, după ce a trecut de Sloane Stephens (25 ani, 3 WTA), după 7-6(6), 3-6, 6-4.
  • Rafael Nadal (32 de ani, 1 ATP) a câștigat turneul masculin, jucat la Toronto, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 15 ATP), scor 6-2, 7-6 (4), după un meci care a durat o oră și 43 de minute.

Pentru victoriile lor, cei doi jucători au primit sume diferite. Simona Halep a încasat un cec de aproximativ 530.000 de dolari, în timp ce Rafa Nadal a încasat o sumă de două ori mai mare, un milion de dolari.

Eugene Lapierre, directorul turneului, a explicat într-o conferință diferențele dintre sumele de bani încasate de cei doi câștigători.

"La turneul băieților prezența este obligatorie pentru jucătorii de top. La fete situația nu este așa. În plus, competiția de la Toronto stârnește mai mult interes în jurul băieților", a declarat Eugene Lapierre conform montrealgazette.com.

Turneul feminin este de categorie Premier 5, în timp ce turneul masculin este Masters 1000.

În ultimii ani, jucătoarele au declarat că sunt deranjate de diferențele dintre sumele și au cerut ca premiile să fie egale.

9
turnee Master 1000 sunt la masculin, în timp ce la feminin sunt 4 Premier Mandatory și 5 turnee Premier 5. Premiile sunt egale la cele Mandatory și diferite la Premier 5.

500.340 $a încasat Stefanos Tsitsipas, finalistul Rogers Cup 2018

Citește și: Simona Halep, lider absolut în clasamentul WTA! Diferență uriașă față de Wozniacki, care poate pierde locul 2 + pe ce poziții sunt celelalte românce

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
ticbis
ticbis  •  13 August 2018, 20:29
Postat de robby73 pe 13 August 2018, 19:20

@ticbis....si iti mai spun ceva dezamăgitor.....de când e Halep Nr. 1 mondial, in lume a scăzut interesul la tenisul feminin . Bineinteles ca în România a crescut. Dar suntem doar 19 milioane . Încă odată......măreșteţi orizontul . Apropos ieri seara 3,8 milioane Nadal si 3,2 Halep ;-)

Gresit! In afara de impatimiti si de cunoscatori (in mare, cei ce platesc bilete si urmaresc din tribune), de Zverev nu stie nici Merkel din Germania, nici Clinton din State si nici Dragnea din Romania! Te asigur insa ca toti astia 3 stiu de Kerber foarte bine, o urmaresc la tv. Repet, cauta audientele tv oficiale si o sa te lamuresti singur!

robby73
robby73  •  13 August 2018, 19:20

@ticbis....si iti mai spun ceva dezamăgitor.....de când e Halep Nr. 1 mondial, in lume a scăzut interesul la tenisul feminin . Bineinteles ca în România a crescut. Dar suntem doar 19 milioane . Încă odată......măreșteţi orizontul . Apropos ieri seara 3,8 milioane Nadal si 3,2 Halep ;-)

robby73
robby73  •  13 August 2018, 19:04

Deci eu trăiesc de 28 de ani în Germania și trebuie să îți spun că aici multă lume o cunoaște pe Halep , dar nimeni nu se uită la meciurile ei. Sunt și au fost tenismene în tara la care Halep nu le face față, din punct de vedere al succesului si totuși, dacă joaca Zverev nu intereseaza pe nimeni Halep , Kerber sau x. Și trebuie să ții cont că în europa e cea mai mare piață. În Spania acelasi fenomen, când joaca Nadal....restul e neimportant. Așa și cu Murray, Monfils, Cilic si Djokovic. Deci nu stiu ce statistici ai tu ? Parțial nici nu se transmit turneuri de peste ocean. Ar fii bine sa vezi și tu , ce se întâmplă după granițele româniei.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează