SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac, comentariu controversat despre Ashleigh Barty: „Ăștia nu știu să scrie, să citească”

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2019 21:40

Ion Țiriac, 80 de ani, a vorbit despre Ashleigh Barty, numărul 2 WTA, 23 de ani, noua regină de la Roland Garros. Comentariile acordate în interviul GSP sunt controversate!

Referindu-se la originile jucătoarei de la „Antipozi”, Țiriac a avut o reacție cu tentă xenofobă, în timp ce încerca să laude calitățile australienilor la tenis.

„Finala feminină de la Roland Garros a fost una dintre cele mai slabe pe care eu le-am văzut. Vă rog să-mi scuzați sinceritatea. N-a fost una care să mă excite. Trebuia să plec după 4 game-uri. Am și făcut-o!

Acum vine o Barty, care are un singur merit. E australiancă! Ăia nu știu să scrie, să citească. Dar de fiecare dată când cineva iese de acolo, iese cu bagajul de cunoștințe tehnice de la A la Z”, a spus Ion Țiriac.

Declarațiile sunt surprinzătoare, mai ales că fostul mare tenisman este mentorul Simonei Halep, care, între 2016-2018, a avut perioada de vârf a carierei alături de antrenorul australian Darren Cahill. 

Ashleigh Barty a învins-o în finala de la Roland Garros pe cehoaica Marketa Vondrousova, numărul 16 WTA, 19 ani, scor 6-1, 6-3.

Citește și:

Ion Țiriac despre Simona Halep: „Mai are 6 ani de jucat, cu 4 antrenamente pe zi! Dar e un secret!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
merace
merace  •  13 Iunie 2019, 20:55

Poate Rod Laver si John Newcombe vorbeau alta engleza decat stia Tiriac in tinerete, dar azi fetele din Australia au batut Brazilia la fotbal, probabil fara sa stie o boaba de portugheza! :D

908431252639885
Lucian Preda  •  12 Iunie 2019, 08:58

Ei, bine că știi tu! Și totuși, așa erudit cum te pretinzi, ai totuși dreptate: aia chiar nu știu nimic, nici macar de PSD-ul atât de scump și drag lu'matale! Poate că, dacă era vreunul pe acolo, erai mult mai prietenos cu "bieții" australieni!

florianveress
florianveress  •  12 Iunie 2019, 06:59

Moşule, ia pune-o pe halepoasa să citească, îşi rupe maxilarul!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează