SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDAL

Ion Țiriac îi ia apărarea lui Ilie Năstase: "Nu e rasist, ar trebui să aibă statuie peste tot" » Demersul lui Nasty pentru a scăpa de suspendarea ITF

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 mai 2017 18:15

Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, Ion Țiriac i-a luat apărarea lui Ilie Năstase după scandalul de rasism și incidentele de la FED Cup, care i-au adus lui "Nasty" o suspendare din parte Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Țiriac susține că Năstase nu este sub nicio formă rasist și le transmite englezilor că ar trebui să-i ridice o statuie în loc să-l critice, având în vedere modul în care a revoluționat tenisul.

În timpul conferinței de presă dinaintea disputei de la FED Cup cu Marea Britanie, Simona Halep a primit întrebări legate de sarcina Serenei Williams, iar pe fundal au fost auzite cuvintele lui Năstase: "Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?"

Federația Internațională de Tenis a lansat o investigație în urma acestor afirmații.

"Am dormit de mai multe ori în același pat cu Năstase decât cele patru neveste ale lui, pentru că nu aveam bani de două paturi. Năstase, bun sau rău, are nevoie de monumente peste  tot, inclusiv în Anglia, pentru că este omul care a scos tenisul din country club și l-a dăruit publicului.

Nu îi este permis să meargă la Wimbledon? El a făcut Wimbledonul amuzant, jucând cu o umbrelă. Năstase este ultimul om rasist de pe planeta asta. Am făcut clinicile lui Arthur Ashe pentru copii de culoare în Africa de Sud și au fost moment în care am fi mers la închisoare dacă am fi fost prinși", a spus Ion Țiriac.

Conform jurnaliștilor englezi, Năstase a apelat la trei avocați pentru a ataca decizia ITF.

Fostul partener al lui Năstase critică totuși ieșirea nervoasă a acestuia în meciul de Fed Cup dintre Johanna Konta și Sorana Cîrstea, când Năstase le-ar fi adresat injurii celor de pe banca Marii Britanii (detalii AICI).

"Dacă a spus ceva lipsit de control, a greșit. Dar căpitanul are dreptul de a întreba cât timp durează pauza dintre puncte. Dar cum pot spune că este vinovat înainte ca ancheta să se încheie?", a spus Țiriac, referitor la decizia ITF de a-l suspenda pe Năstase.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României a stârnit apoi un nou scandal la turneul de la Madrid, deținut de Ion Țiriac. Ilie Năstase a fost prezent la mai multe meciuri de la turneul spaniol și la festivitatea de premiere a turneului câștigat de Simona Halep.

"Îl cunosc de când avea șapte ani, nu este un om rău. De ce nu i s-ar premite să fie aici? Suntem în era lui Ceaușescu sau Hitler?", a fost reacția lui Țiriac. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  19 Mai 2017, 22:20

Mai ziaristilor, stiu ca suntel total neprofesionisti si va pricepeti doar la titluri de cancan. Da pentru bunul Dumnezeu, nu ii mai spuneti Nasty, mai ales cand e vorba de scandalul cu englezoaicele. "Nasty" in engleza inseamna nesimtit, obraznic, rau.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  19 Mai 2017, 21:50
Postat de tanasevictor pe 19 Mai 2017, 20:30

Cei doi au dus ROMANIA in 3 finale de Cupa Davis pierdute in fata SUA Nasty a fost primul nr1 mondial Cine va reusi sa obtina asemenea rezultate? Au trecut aproape 50 de ani

1. au dus Romania in 2 finale in USA si 'Nasty" a trantit finala de la Bucuresti! 2. a fost primul nr.1 pentru ca atunci a fost introdus clasamentul mondial... 3. Nastase nu este rasist, este pur si simplu un golan! Acum, un golan batran...

gizeh
gizeh  •  19 Mai 2017, 20:35

... ce ai mă? ... a încercat și el să dreagă busuiocul.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează