SPORTURI  »  TENIS  »  FRT

„Ion Țiriac vrea să fie șeful FRT!” » Scenariu surprinzător în tenisul românesc dezvăluit de George Cosac

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2019 17:09

George Cosac, 51 de ani, actualul președinte al Federației Române de Tenis, a făcut o afirmație surprinzătoare azi, lăsând de înțeles că multimiliardarul Ion Țiriac, 80 de ani, ar putea candida la președinția FRT.

„Dacă domnul Ţiriac îşi menţine intenţia, cu siguranţă nu voi mai candida. Mă refer la intenţia ca dânsul să candideze şi să devină preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

În primul rând, ar fi o extrem de importantă lovitură de imagine. Cred că orice federaţie sau orice for sportiv îşi doreşte să aibă în frunte sau ca preşedinte unul dintre cei mai mari manageri sportivi ai acestei planete. Nivelul sponsorizărilor va creşte şi acţiunile federaţiei vor fi la un cu totul alt nivel”, a declarat George Cosac, potrivit TV Telekom Sport. 

„Le-am zis să termine cu porcăria asta”

În interviul acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor în urmă cu două săptămâni, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, Țiriac s-a arătat dezamăgit de fricțiunile existente în sânul FRT:

-Domnule Țiriac, v-a tentat să vă implicați în rezolvarea problemelor de la federația de tenis, cu fonduri publice suspendate și conducere declarată ilegală de către instanțe?
- Am discutat și cu ministrul, și cu Cosac. N-am apucat însă să vorbesc cu Ilie Năstase. Le-am zis să facă odată ceva, să se termine cu porcăria asta de la federație, care nu are finanțare de doi ani! Aici nu e vorba despre ăștia mari, cei de pe la Fed Cup sau alții, ci de cei mici, care nu au bani și le e foarte greu. Din păcate, ceea ce se petrece la noi e fals.

- În ce sens?
- Spuneți-mi ce echipă românească mai e în semifinalele unui Mondial, cum s-a întâmplat în Fed Cup! Tenisul e al doilea sport, după fotbal, în Europa și America de Sud. Câte țări au avut numărul unu mondial și la băieți, și la fete? Poate Australia, poate Germania, posibil Franța! Oricum, sunt foarte puține. Iar noi, fiind în această postură, nu avem o federație ca lumea. E inadmisibil! Cineva trebuie să pună piciorul în prag, să se aleagă cum vor ei, numai s-o facă odată! Așa cum a fost Năstase, bun, rău, prafu' s-a ales după ce-a plecat el din fruntea federației!

VEZI ȘI: 

EXCLUSIV, VIDEO+FOTO Ion Țiriac, la 80 de ani » Interviu-eveniment cu cel mai bogat român: „Adevărul e că împlinesc 160 de ani”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
varutu
varutu  •  21 Mai 2019, 10:57

Tenisul romanesc ar avea cel mai mare și garantat viitor...

rivaldinho
rivaldinho  •  20 Mai 2019, 19:55

I se falfaie domnului Tiriac de FRT!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează