SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

VIDEO + FOTO Begu a fost la un set de egalarea celei mai mari performanțe din carieră » Dominată fizic, a fost „întoarsă” de Sakkari! Câți bani a câștigat și ce loc va ocupa Irina

Irina Begu // FOTO: GettyImages +12   FOTO
Irina Begu // FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 23:43 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 08:37

Irina Begu (32 de ani, 35 WTA) a fost învinsă la mare luptă de Maria Sakkari (27 de ani, 9 WTA), scor 7-6(3), 4-6, 2-6, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid. 

În fața egalării celei mai bune performanțe din carieră, semifinala unui turneu de 1.000 de puncte, atinsă o singură dată în carieră, la Roma, în 2016, Irina s-a descurcat remarcabil.

Starul campionatului, bătut cu brutalitate după meciul de luni: „Doar datorită lui Dumnezeu a supraviețuit” + urmări groaznice
INCIDENT
Starul campionatului, bătut cu brutalitate după meciul de luni: „Doar datorită lui Dumnezeu a supraviețuit” + urmări groaznice

Primele game-uri au fost unele de acomodare. Irina a fost prima care a forțat, a lovit tot mai lung, a forțat prins câteva linii exasperante pentru adversară, și a trecut în avantaj.

Irina Begu, tie-break de excepție

Sakkari, recunoscută pentru spiritul de luptătoare, a revenit și a împins actul inaugural în tie-break. Aici, Begu a jucat fantastic. A deschis unghiurile cu lovitura de dreaptă, apărarea nu a avut cusur, iar setul, un adevărat maraton, a fost adjudecat după o oră și 16 minute.

Partea secundă a început cu un moment tensionat. Maria s-a plâns arbitrului de scaun de faptul că Victor Crivoi, aflat în loja lui Begu, îi indică româncei unde să servească. Marta Mrozinska a oferit o replică epică: „Asta e bine, înseamnă că știi unde vine mingea...”.

Irina n-a mai avut aceeași energie. Fără să impresioneze, grecoaica a împins disputa în setul decisiv și a continuat să domine.

Forehand-ul lui Begu a funcționat la cote înalte, a găsit lungul de linie cu aproape fiecare ocazie, dar defensiva adversarei a fost dezarmantă.

Dominată din punct de vedere fizic și parcă șocată de energia Mariei, Irina n-a renunțat la luptă. A avut șansa de a egala la 3-3, anulată de trei lovituri speciale, două „scurte” și un serviciu as la exterior.

+8 FOTO

Din acel moment, deznodământul a fost clar, o victorie a lui Sakkari. Maria merge în a 4-a semifinală a anului. Acolo o va avea adversară pe bielorusa Aryna Sabalenka (2 WTA). 

Irina Begu, noul #1 al României

Asta nu știrbește performanța de la Madrid, al patrulea sfert de finală din carieră într-un turneu de 1.000 de puncte.

Începând de luni, Irina va deveni cel mai bine clasată româncă din ierarhia WTA, pe 27, peste Simona Halep (30).

185.754 $a primit Irina Begu, brut, pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

FINAL. Irina Begu - Maria Sakkari 7-6(3), 4-6, 2-6

2-6, Game, set și meci Sakkari!
2-5, Break Sakkari: Maria e în control total. 
2-4, Game Sakkari: Aflată într-o ofensivă dezlănțuită, Begu obține o minge de break. Sakkari anulează oportunitatea cu un voleu impecabil, apoi trimite un as și o „scurtă” imposibil de ajuns. 
2-3, Game Begu: Ajutată și de o corecție din partea arbitrului de scaun, Irina rămâne în meci. 
1-3, Game Sakkari: Maria domină disputa din punct de vedere fizic, e mult mai proaspătă, ajunge ușor la mingi și se așază bine pe lovituri. 
1-2, Break Sakkari: Cel mai lung game al înfruntării. Irina salvează trei mingi de break ale adversarei. Forehand-ul româncei funcționează bine, dar Sakkari returnează tot. 
1-1, Game Sakkari: Maria egalează pe propriul serviciu, după un game la avantaje. 
1-0, Game Irina Begu, care începe cu siguranță setul decisiv. 

4-6, Game și set Sakkari: Avem „decisiv” pentru calificarea în semifinalele de la Madrid. 
4-5, Game Begu: Senzațional! Irina închide game-ul cu o „scurtă” magistrală. 
3-5, Break Begu: Irina nu renunță!
2-5, Break Sakkari: Jocul lui Begu se destramă, comite o dublă greșeală, iar adversara are două break-uri în față. 
2-4, Game Sakkari: Irina este împinsă în spatele terenului, într-o permanentă defensivă. 
2-3, Game Begu: Irina servește ideal și face un game „alb”.
1-3, Game Sakkari: Sportiva din Grecia controlează această perioadă.
1-2, Break Sakkari: Serviciul ambelor jucătoare suferă. 
1-1, Break Begu: Irina nu e deranjată de scandalul făcut de Sakkari. 

Begu a fost la un set de egalarea celei mai mari performanțe din carieră » Dominată fizic, a fost „întoarsă” de Sakkari! Câți bani a câștigat și ce loc va ocupa Irina

0-1, Break Sakkari: Maria s-a plâns arbitrului de scaun de faptul că Victor Crivoi, aflat în loja lui Begu, îi indică româncei unde să servească. Marta Mrozinska a oferit o replică epică: „Asta e bine, înseamnă că știi unde vine mingea...”.

A început setul secund!

Set Begu: Irina a reușit câteva lovituri de generic în tie-break, a deschis unghiurile impecabil și a exasperat-o pe adversară cu defensiva impecabilă.
6-6, Break Sakkari: Soarta setului inaugural va fi decisă în tie-break. 
6-5, Break Begu: Irina se apără remarcabil, trimite înapoi fiecare minge și provoacă erorile Mariei.
5-5, Break Sakkari: Irina ratează o șansă importantă. 
5-4, Game Sakkari: Sportiva din Grecia servește bine.
5-3, Game Begu: Irina rezistă excelent în raliurile lungi și își adjudecă un game-maraton.
4-3, Break Begu: Sakkari cedează sub presiune, încheie cu o dublă greșeală. 
3-3, Game Begu: Irina are un răspuns pe măsură. 

+8 FOTO

2-3, Game Sakkari: Momente perfecte pentru grecoaică. A trimis două „drepte” imposibil de returnat în lung de linie și a încheiat cu un as la teu. 
2-2, Break Sakkari: Multe greșeli neforțate de ambele părți. 
2-1, Break Begu: Sportiva „tricoloră” continuă să returneze lung. Prinde și linia terenului în două rânduri și provoacă erorile lui Sakkari. 
1-1, Game Begu: Irina servește excelent. 
0-1, Game Sakkari: Irina returnează bine, ajunge la 40-40, dar atât. 
A început partida. Sakkari servește prima. 

Irina Begu, peste Simona Halep

Grație victoriei de luni, Irina și-a asigurat și un salt în clasamentul WTA, până pe 27, exact cu un loc deasupra Simonei Halep, și astfel va deveni, începând de luni, cel mai bine clasată jucătoare din România.

Simona Halep a alunecat în clasament pentru că nu a mai jucat din luna septembrie de la US Open, unde fost descoperită pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă. Fostul lider mondial a fost din august 2013 și până pe 8 mai 2023 cel mai bine clasată dintre românce în ierarhia mondială. Cât despre Irina, ea este aproape de cea mai bună poziție ocupată vreodată, 22 WTA

Citește și:

Remarcabilă victorie! Irina Begu e în „sferturi” la Madrid după o prestație impresionantă cu Liudmila Samsonova! Devine românca #1 în clasament + Următoarea adversară
WTA MADRID
Remarcabilă victorie! Irina Begu e în „sferturi” la Madrid după o prestație impresionantă cu Liudmila Samsonova! Devine românca #1 în clasament + Următoarea adversară
Serena Williams, anunț major la Met Gala 2023: „Nu mai trebuie să mă ascund”
DEZVĂLUIRE
Serena Williams, anunț major la Met Gala 2023: „Nu mai trebuie să mă ascund”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
Freyya
Freyya  •  03 Mai 2023, 14:51

din pacate nu mai avea putere sa treaca mingea peste fileu si a trecut la badminton. n-am rezistat sa vad si nu merita sa pierd vremea

Freyya
Freyya  •  03 Mai 2023, 14:48
Postat de alenb pe 03 Mai 2023, 00:05

Urata mai e si Begu asta..

totusi mai reusita decat nasoala de halep

Trandafir
Trandafir  •  03 Mai 2023, 07:37

In timp ce Begu nu a reusit sa ajunga in semifinale, Gabriela Ruse a reusit la dublu. A devenit prima jucatoare din RO in ierarhia WTA/dublu. Succes mai departe la Madrid !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează