SPORTURI  »  TENIS  »  WTA REUS

Sorana Cîrstea, campioană în Catalunya! Victorie dramatică după o finală de 3 seturi și o minge de meci salvată

Sorana Cîrstea // FOTO: Imago
Sorana Cîrstea // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 mai 2023 15:30 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 15:35

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 44 WTA) a câștigat finala turneului de la Reus (Catalunya), de categorie WTA 125. Ea a învins-o pe americanca Elizabeth Mandlik (21 de ani, 147 WTA), scor 6-1, 4-6, 7-6(1).

  •  Sorana Cîrstea a câștigat al treilea trofeu al carierei după cel de la Tashkent 2008 și cel de la Istanbul din 2021.
  • Turneul de la Reus este unul din categoria WTA 125, una care reunește o serie de turnee care sunt sub cele WTA 1.000. 500, 250 și deasupra celor ITF. 

Primul set a mers într-o singură direcție, jucătoarea din România reușind să-și impună ritmul. A fost agresivă, a servit bine, iar adversara sa nu a reușit să-i dea răspunsurile corespunzătoare, prima parte încheindu-se după doar 26 de minute. 

Sorana Cîrstea a câștigat turneul de la Reus

Setul al doilea a fost opusul, Elizabeth Mandlik a trecut la conducerea jocului și cu Sorana a greșit mai mult. Americanca în vârstă de 21 de ani a fost mai incisivă, a condus cu 5-2 și s-a impus până la urmă cu 6-4 după 42 de minute. Decisivul a început bine pentru Sorana, româncă reușind să facă break și să fie în față cu 2-1, apoi a urmat un pasaj excelent pentru Mandlik, care a reușit să câștige patru game-uri consecutive, conducând cu 5-2. Cîrstea a făcut un game bun pe serviciu pe care l-a câștigat lejer. 

Sorana Cîrstea a salvat o minge de break

Rămânea de văzut cât de puternică e Elizabeth Mandlik pentru a închide finala și a câștiga primul trofeu al carierei. Românca a avut două mingi de break, semn că îndoială era prezentă în tabăra adversarei. Greșeala a venit de pe forehand și Sorana era înapoi în meci. A urmat un game echilibrat în care Sorana a condus după câteva lovituri curate, însă greșelile au dus spre momentul în care adversara a avut minge de meci, una pe care românca a salvat-o inteligent. 

Serviciul a ajutat-o apoi pe Cîrstea să egaleze la 5. Din tribune, românii au izbucnit strigându-i prenumele câteva minute. Elli, așa cum este alintată fata Hanei Mandlikova, a rămas cumva în game-ul în care a servit pentru trofeu pentru că i-a oferit Soranei două mingi de break, ambele salvate cu lovituri direct câștigătoare, una de pe rever și una de pe forehand. Până la urmă a reușit să se scuture de senzațiile negative și să-și câștige game-ul. 

Presiunea se muta pe Cîrstea, care servea să rămână în meci. I-a făcut față foarte bine și după o oră s-a ajuns la tie-break. Unul în care jucătoarea din România a pornit foarte bine, câștigând un punct la fileu. O scurtă inteligentă au făcut 2-0. Moralul americancei a scăzut, iar Sorana cu mai multă experiență în astfel de momente a ajuns rapid la 5-1. Cîrstea a fructificat prima minge de meci pe care a avut-o și s-a impus cu 6-1, 4-6, 7-6 (1) după două ore și un minut de joc. 

Pe lângă trofeu, Sorana Cîrstea pleacă de la Reus cu meciuri pe zgură și încredere, lucru care o poate ajuta în perioada următoare pe această suprafață.

Sorana Cîrstea și-a asigurat saltul în clasament

Deși a pierdut din prima săptămână la Madrid, românca a urcat în clasamentul mondial. După rezultatul din Catalunya, a ajuns de pe 44 pe 34 în ierarhia live.

Citește și: 

El e primul lucky loser ajuns într-o finală Masters 1000 » Ce obiecte nu lipsesc niciodată din bagajul său

Aryna Sabalenka, noua „regină” de la Madrid! A învins-o pe Iga Swiatek după o finală de excepție!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (20)
inshallah
inshallah  •  08 Mai 2023, 16:01
Postat de ionescugeorge77 pe 07 Mai 2023, 13:46

...am si uitat de halep...

se vede

johny2003
johny2003  •  08 Mai 2023, 03:23

Sorana a triumfat batind toate americancele care i-au iesit in cale! Felicitari! Ca sa inteleaga si freya FRUSTRATU!

johny2003
johny2003  •  08 Mai 2023, 03:20
Postat de Freyya pe 07 Mai 2023, 21:01

minge de meci salvata = bate ca la fasole? aproape comic

Da bah, Comicule! Le-a insirat pe amerloace- ca sunt multe, PROSTALAULE!- ca pe margele!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează