SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

EXCLUSIV Lucian Bute, declarații superbe despre Simona Halep: „E cel mai bun ambasador al României” + „Eu nu mă compar cu Hagi și Nadia”

Lucian Bute și Simona Halep
Lucian Bute și Simona Halep

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2019 19:22

Lucian Bute (39 de ani) a fost, ani la rândul, unul dintre cei mai prestigioși sportivi ai României, meciurile sale de box, majoritatea desfășurate la ore greu accesibile, ținând românii treji pentru confruntări memorabile.

Treptat, Bute a cedat ștafeta Simonei Halep, starul care a preluat conducerea în topul preferințelor fanilor români.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Lucian Bute, retras în această primăvară din box, a vorbit în termeni laudativi despre Simona Halep, răspunzându-le și celor care l-au comparat cu Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Gheorghe Hagi.

„Simona Halep și Cristina Neagu sunt încă în activitate, Hagi, Ilie Năstase și Nadia Comăneci sunt niște legende. Halep a venit la noi la Montreal, la Rogers Cup, a câștigat de două ori turneul. Am un respect deosebit pentru ea. În momentul de față, e cel mai bun ambasador al României. A fost numărul unu mondial. Toată lumea o cunoaște. La popularitate e acolo, lângă Hagi și Nadia. Eu nu mă compar cu ei”, a spus Bute în exclusivitate pentru GSP.ro.

CV lucian bute

  • Născut pe 28 februarie 1980 la Pechea (Galați)
  • Medaliat cu bronz la CM 1999, de la Houston, la amatori
  • În 2003 a trecut la profesionism, semnând cu clubul canadian "Interbox"
  • Campion mondial IBF la supermijlocie, titlu cucerit prima dată în 2007
  • A mai luptat pentru titlul mondial WBC.

Citește AICI interviul integral cu Lucian Bute: „Numele mi-a fost terfelit la «Gala Bute». Care a fost vina mea?” + „După meciul cu Froch, a început declinul carierei mele!”

Vezi și:

EXCLUSIV Lucian Bute, dezvăluiri gigantice despre marile sale „lupte” cu kilogramele: „Te dezhidratai, erau 35 de grade și nu mai era lichid în tine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
cristealaur
cristealaur  •  18 Iunie 2019, 02:00

Cat de rai pot fi unii, nu se strica tastatura cand vreti sa scrieti....Lucian Bute e un baiat cu bun simt, a plecat din Pechea, l-a furat Clanul Simion la amatori ( sunt dinamovist, da? ), a plecat in lume si a aratat ca are valoare....ca a fost mai bun ca Doroftei, sau nu, sau ca Mihai Leu, conteaza mai putin, dar ca om, merita respectul nostru. Bineinteles ca noi, ca popor de looseri, nu putem sa vedem asta, asa ca aruncam cu invective, ne denigram valorile....nimic nou sub soare....Respect Lucian Bute, am fost la meci cand ai devenit Campion!!! Numai Bine!

visinu
visinu  •  17 Iunie 2019, 23:12
Postat de 0kay pe 17 Iunie 2019, 22:51

Da , de pe margine doroftei *** , in plan sportiv mai subtire, la pomana primul.sa nu uitam cum plangea ca i iau astia restauramtul si ramane pe drumuri cu famila . Asa i ba doroftei? Asa sarac ai ajuns? De pensia viagera nu zici nimic? Pe lucian nu l am vazut sa se caciuleasca la statul roman pt beneficii.

Stai asa ca Bute de-abia s-a lasat. Mai vorbim dupa vreo cativa ani de facut "afaceri".

visinu
visinu  •  17 Iunie 2019, 23:10
Postat de 0kay pe 17 Iunie 2019, 22:51

Da , de pe margine doroftei *** , in plan sportiv mai subtire, la pomana primul.sa nu uitam cum plangea ca i iau astia restauramtul si ramane pe drumuri cu famila . Asa i ba doroftei? Asa sarac ai ajuns? De pensia viagera nu zici nimic? Pe lucian nu l am vazut sa se caciuleasca la statul roman pt beneficii.

Bute a prins o perioada in care aia buni jucau in Super Six. Cand s-a terminat turneul i-a aratat Froch ca e la pamant ca boxer (si la propriu si la figurat). Pe de alta parte bravo lui si echipei lui ca a profitat de situatie si a bagat dolarii la buzunar. Eu unul n-as lua pumnii pe care i-a luat el, chiar daca mi-ar da cineva $8 milioane.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează