SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Maria Sakkari a remarcat tactica Irinei Begu: „Diferit față de tot ce am întâlnit în ultimii ani”

Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 08:54 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 09:40

Maria Sakkari (27 de ani, 9 WTA), a învins-o pe Irina Begu după un meci-maraton, scor 7-6(3), 4-6, 2-6, și a oprit visul româncei de la Madrid. La finalul „sfertului” de marți seara, grecoaica s-a declarat surprinsă de tactica folosită de adversară.

Planul ei a fost diferit față de al oricărei jucătoare pe care am întâlnit-o în ultimii ani în circuit. A trimis mingi foarte înalte și nu e deloc ușor să lovești în astfel de circumstanțe. Încerc să lovesc tare, dar aceste mingi mi-au făcut imposibil planul de joc. 

Sunt fericită că am câștigat acest duel, a fost o bătălie a nervilor pe care am dus-o la capăt cu succes”, a spus Maria Sakkari, conform site-ului oficial al WTA.

+8 FOTO

Moment tensionat cu Maria Sakkari

Partea secundă a meciului Begu - Sakkari a început cu un moment tensionat. Maria s-a plâns arbitrului de scaun de faptul că Victor Crivoi, aflat în loja lui Begu, îi indică româncei unde să servească. Arbitra de scaun, Marta Mrozinska, a oferit o replică epică: „Asta e bine, înseamnă că știi unde vine mingea...”.

Irina Begu, peste Simona Halep în clasament

Grație parcursului de la Madrid, Irina și-a asigurat un salt important în clasamentul WTA, până pe 27, exact cu un loc deasupra Simonei Halep, și astfel va deveni, începând de luni, jucătoarea română cu cel mai bun clasament. 

161.525 de dolarieste premiul, sumă brută, pe care și l-a asigurat Irina Begu prin calificarea în sferturile de finală

VIDEO Rezumatul meciului Maria Sakkari - Irina Begu

Citește și alte știri din tenis: 

Begu a fost la un set de egalarea celei mai mari performanțe din carieră » Dominată fizic, a fost „întoarsă” de Sakkari! Câți bani a câștigat și ce loc va ocupa Irina

VIDEO „Cel mai distractiv om al vremurilor noastre” » Daniil Medvedev, puncte desprinse din jocurile video în „șaisprezecimile” de la Madrid

EXCLUSIV Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  04 Mai 2023, 09:47

Pârjolim câmpiile, otrăvim fântânile și ne ascundem în păduri. Asta ne caracterizează.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează