SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Măsură de ultimă oră la US Open, după ce Roger Federer și Novak Djokovic s-au plâns că nu circulă aerul pe arena principală

Roger Federer, foto: reuters
Roger Federer, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 10:03

Cum vremea la New York se dovedește sufocant de caldă, mai mulți jucători de la această ediție de US Open s-au plâns de lipsa aerului pe arenele de la Flushing Meadows.

Cel mai afectat a părut Roger Federer, elvețianul clasat pe locul secund ATP, care a pierdut în optimi împotriva lui John Millman, după o partidă de 4 seturi care a oferit o imagine ieșită din comun: Federer cu hainele îmbibate de transpirație.

Unele articole de presă spun că elvețianul chiar ar fi avut nevoie de îngrijirea medicilor după partidă.

La conferința de presă de după meciul cu același Millman, din sferturi, sârbul Novak Djokovic a explicat că e nevoit să își ia 10 tricouri de schimb pentru fiecare meci.

Temperaturile de peste zi sunt foarte ridicate, peste 30-32 de grade Celsius, dar se simt precum 37-39, astfel indică site-urile specializate în starea vremii. Spre seară, mercurul termometrelor coboară puțin, însă crește dureros umiditatea din aer.

Prin urmare, pe Arena Arthur Ashe, organizatorii au luat decizia de a lăsa toate ușile deschise pentru a îmbunătăți circulația aerului. Măsură care nu fusese luată în timpul meciului avut de Federer, însă potopul de cereri i-a făcut pe organizatori să caute orice variantă disponibilă pentru a îmbunătăți confortul jucătorilor.

"Mă gândeam cât durează până ajung din nou la prosop și dacă voi avea destul aer pentru următorul schimb de mingi"
Novak Djokovici

"Nu asud mult de obicei, nu sunt dintre cei care își schimbă tot echipamentul. Dar acum transpirația nu se mai oprea"
John Millman

Citește și: US Open transpirat » Tricouri complet ude, sudoare țâșnind din toți porii și pauze pentru schimbarea echipamentului. S-a întâmplat în fiecare zi la New York

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
andrei.33
andrei.33  •  07 Septembrie 2018, 19:15
Postat de andrei.33 pe 07 Septembrie 2018, 19:14

Federer a jucat 5 seturi cu Millman?

Sunteti incredibil de amatori, jurnalism de carton.

andrei.33
andrei.33  •  07 Septembrie 2018, 19:14

Federer a jucat 5 seturi cu Millman?

joe_
joe_  •  07 Septembrie 2018, 15:05

Ce usi vor sa lase deschise? Eventual cele de la loje, ca in rest stadionul e deschis.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează