SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Medicii lansează ACUZE GRAVE după meciul Halep-Wozniacki: "La ce temperatură și pe ce criterii se decide să se tragă copertina la masculin, dar nu și la feminin?"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 ianuarie 2018 20:10

Elena Copaciu, medic primar ATI la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, trage un semnal de alarmă în privința pericolelor la care sunt supuși jucătorii de tenis și vorbește în special despre finala Australian Open dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki.

"S-a intors o noua pagina in istoria tenisului feminin odata cu Australian Open. Dincolo de performantele sportivilor, ca medic, ma intreb:

Sportul are de castigat daca sportivii depun maximum de efort in conditii de mediu care, in mod normal, impun restrictii angajatorilor pentru munca in aer liber? Temperaturi ridicate, umiditate, indice de confort termic ...inconfortabil si pentru cei din tribune, nemaivorbind de cei din teren care depun efort maximal! - pe ce criterii se decide sa se traga copertina si pe teren, nu doar peste tribune?

La ce temperatura si pe ce criterii se decide sa se traga copertina pe teren la competitia pentru titlul la masculin, dar nu si la cea pentru titlul feminin? - cand jucatoarea care a solicitat medicul in teren este spitalizata pentru o perfuzie de rehidratare si reechilibrare electrolitica, a fost suficient oare sa i se ia tensiunea in teren?

Dupa toate datele de observatie clinica: transpiratii generalizate, facies, eritem, crampe musculare- Simona parea sa faca un soc termic. Fiind jucatoarea care a petrecut cele mai multe minute in teren sub soarele verii australiene poate ca organizatorii si WTA ar trebui sa revada criteriile de prezervare a sanatatii si performantei sportive in conditii meteo extreme. Daca sportivii dau tot ce pot pe teren, organizatorii sunt obligati sa aiba in vedere criterii general valabile din Codul Muncii!

P.s.- aceste observatii nu diminueaza aprecierile pentru performanta Carolinei Wozniaki. Sunt legate strict de conditiile in care au jucat unii competitori; si in concursul masculin Federer a cerut sa joace numai in programul de seara iar finala a fost indoor; doar ca la al 20 lea titlu de GS Federer stie exact ce poate cere organizatorilor. Si nu poate fi refuzat. Fetele pot juca insa in conditii pe care campionul AO la masculin nu le accepta"?, a scris  Elena Copaciu, medic primar ATI la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti pe pagina de facebook.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
tihi
tihi  •  29 Ianuarie 2018, 10:32

Conditiile intr-adevar sint aspre,dar sint egale pentru ambele jucatoare,ne fiind nici o jucatoare avantajata.Sportul inseamna si rezistenta fizica...daca nu faci fata,te retragi,dar nu pui in pericol sanatatea pentru un pumni de dolari sau pentru un trofeu.Un campion este superior la toate capitolele obligatorii: technic,tactic,fizic si psihic ! Daca apare o sincopa la oricare dintre conditii,pierzi !!

ssvir2000
ssvir2000  •  29 Ianuarie 2018, 08:38

De ciuda nu or tras copertina fiindca era romanca !! :))))))))))) Ma ce stil poate avea natia asta , este incredibil cum ne vicitmizam si vedem conspiratii la fiecare pas ! Iar doamna doctor cum le stie ea pe taote de la tv, si despre umiditate si tot. Daca un pic se informa inainte de a scoate inteligente pe gura, ar fi vazut ca umiditatea era 30%, care nu e mult deloc si care pentru un sportiv este mai deranjnata ca si caldura.

liverpool.de.romania
liverpool.de.romania  •  29 Ianuarie 2018, 07:38

Ce-mi plac doctorii care își dau cu părerea prin ecranul televizorului sau prin telefon..

Vezi toate comentariile (24)
Comentează