SPORTURI  »  TENIS  »  SPANIA

FOTO Ziua în care Rafael Nadal a îmbrăcat tricoul Barcelonei: „Nu arăta prea bine”

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 10:40 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 12:57

Miguel Angel Nadal, 57 de ani, fost mare fotbalist la Barcelona, a vorbit în presa din Spania despre cariera legendarului său nepot, Rafael Nadal. Și s-a amuzat pe seama unei imagini celebre cu jucătorul de tenis îmbrăcat în tricoul blaugrana.

Miguel Angel strălucea în anii '90 sub comanda lui Johan Cruyff în Dream Team-ul Barcelonei și din acea perioadă datează o imagine celebră cu Rafael Nadal îmbrăcat în tricoul blaugrana. 

Ziua în care Rafael Nadal a îmbrăcat tricoul Barcelonei: „Nu arăta prea bine”

Cunoscut fan al lui Real Madrid, Rafa nu părea deloc încântat de ipostază, imagine care a făcut deliciul publicului peste ani. 😁

Întrebat dacă în familia Nadal sunt mai mulți fani ai Barcelonei sau ai lui Real Madrid, fostul fotbalist a răspuns cu umor: „În anii '90, cred că erau mai mulți suporteri ai Barcelonei. Nu am făcut niciodată o numărătoare oficială, dar cred că acum suntem la egalitate. 

Având în vedere că au apărut urmași în ultimii ani, ar trebui să actualizăm recensământul (râde), dar aș spune că, momentan, suntem distribuiți egal. Cel mai important lucru este că este o rivalitate foarte sănătoasă, este o rivalitate tipic sportivă”.

De unde vine dragostea lui Rafa pentru Real Madrid? Miguel Angel Nadal a explicat în interviul acordat pentru as.com: „Fratele meu și tatăl său, Sebastian, a fost madridist de la o vârstă foarte fragedă și s-a asigurat că fiul său a urmat aceeași cale. I-a pus imediat un tricou alb pe el și lui Rafa i-a plăcut la nebunie”.

Ziua în care Rafael Nadal a îmbrăcat tricoul Barcelonei: „Nu arăta prea bine” 😁

Și fostul fotbalist, și celălalt unchi al lui Rafa, Toni Nadal, au vrut să-i influențeze simpatiile fotbalistice, fără succes însă: „Am încercat, dar nu a fost posibil. Am reușit să îl fac să poarte un tricou al lui Barça și nu arăta prea bine. Apoi mi-am dat seama că era o bătălie pierdută. Încă de când era copil, era fan Real Madrid.

Presupun că s-a bucurat de succesul meu la Barcelona, chiar dacă el era un înfocat fan Real Madrid. A trăit și a suferit cele două Ligi pe care Madridul le-a pierdut în Tenerife când era foarte mic. Îmi imaginez că asta l-a enervat, dar vreau să cred că s-a consolat știind că le-a câștigat unchiul lui”.

295 de meciuriare Miguel Angel Nadal în tricoul Barcelonei (între 1991-1999)

Rafael Nadal și dragostea pentru fotbal

Întrebat despre scurta carieră în fotbal a lui Rafa, Miguel Angel a dat detalii despre calitățile de fotbalist ale nepotului: „El a excelat în multe domenii, iar unul dintre ele a fost fotbalul, marca multe goluri. Era foarte bun la fotbal și este adevărat că era un mare marcator.

Sincer, cred că ar fi făcut față în prima ligă spaniolă. Avea multe calități, în afară de spiritul său competitiv”.

Rafael Nadal, revenire după 347 de zile!

În ultima zi din 2023, Rafael Nadal, 37 de ani, #672 ATP, a jucat primul său meci după aproape un an de absență cauzată de o accidentare dură. Alături de Marc Lopez, a cedat pe tabloul de dublu de la Brisbane, 4-6, 4-6 cu australienii Purcell și Thompson. Azi l-a învins, la simplu, pe Dominic Thiem, scor 7-5, 6-1.

347 de zileau trecut de la cel mai recent meci oficial disputat de Rafael Nadal în circuitul ATP.

Miguel Angel e fericit să-l vadă din nou cu racheta în mână pe Rafa: „Mă bucur foarte mult că s-a întors după toată munca depusă. Cred că este motivat și că a meritat această nouă șansă. Vreau să îl văd cum se bucură și cum este competitiv. 

Începutul va fi complicat, dar sperăm că se va adapta cât mai repede, iar apoi timpul și senzațiile lui vor dicta drumul și obiectivul. Cerințele sunt mari, dar primul lucru este satisfacția personală și împlinirea de sine. Primul obstacol depășit a fost să se simtă din nou un jucător de tenis. Cu mentalitatea sa, următoarea provocare va fi să fie din nou competitiv. Sper să reușească acest lucru”.

Rafael Nadal, la Real Madrid? „Nu exclud deloc această posibilitate”

Miguel Angel Nadal crede că, în viitor, Rafa ar putea lucra la Real Madrid: „Nu exclud deloc această posibilitate. Este pasionat de acest club și e înnebunit după fotbal. Cunoaște o mulțime de jucători din toată lumea și este mereu foarte atent la tot ce se întâmplă. Este marea lui pasiune și iubește tot ce are legătură cu echipa sa și cu fotbalul”.

Faptul că unchiul meu a fost fotbalist m-a ajutat pe mine și pe familia mea să ne obișnuim cu atmosfera asta. Miguel Angel e un tip incredibil, a avut o carieră fantastică, dar e și un tip minunat în viața de zi cu zi și am învățat multe avându-l aproape. Când era la Barcelona îmi doream să câștige, dar eu am ținut dintotdeauna cu Real Madrid.

- Rafael Nadal

Trofee Miguel Angel Nadal

BARCELONA

  • 5 titluri de campion al Spaniei (1991–92, 1992–93, 1993–94, 1997–98, 1998–99)
  • 2 Cupe ale Regelui (1996–97, 1997–98)
  • 4 Supercupe ale Spaniei (1991, 1992, 1994, 1996)
  • Liga Campionilor (CCE) (1991–92)
  • Cupa UEFA (1996–97)
  • 2 Supercupe UEFA (1992, 1997)

MALLORCA

  • Cupa Regelui (2002–03)

Citește și alte articole:

Prietenele Gabi Ruse și Emma Răducanu au luptat două ore și jumătate în Noua Zeelandă! Cine a câștigat meciul
AUCKLAND
Prietenele Gabi Ruse și Emma Răducanu au luptat două ore și jumătate în Noua Zeelandă! Cine a câștigat meciul
Cum au petrecut sportivii de Anul Nou » Mesajele transmise chiar la cumpăna dintre ani: „2023 a fost un an plin, 2024 să fie cel puțin la fel de bun! La mulți ani!
ANUL NOU
Cum au petrecut sportivii de Anul Nou » Mesajele transmise chiar la cumpăna dintre ani: „2023 a fost un an plin, 2024 să fie cel puțin la fel de bun! La mulți ani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
papora
papora  •  02 Ianuarie 2024, 15:21

Mda, din păcate(din fericire) pe atuci nu exista FCSB....să arate bine...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează