SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Novak Djokovic îl elimină pe Alexander Zverev și merge mai departe la Turneul Campionilor » Semifinale de cinci stele la Londra

Novak Djokovic. foto: Guliver/Getty Images +8   FOTO
Novak Djokovic. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 17:50 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 20:53

Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) a obținut ultimul bilet pentru semifinalele de la Turneul Campionilor. Sârbul l-a învins în două seturi pe Alexander Zverev (23 de ani, 6 ATP), scor 6-3, 7-6 (4), și avansează în penultimul act al competiției de la Londra.

  • În semifinalele care vor avea loc sâmbătă, Djokovic se va duela cu austriacul Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP). Sârbul îl conduce cu 7-4 în raportul meciurilor directe, însă Thiem a câștigat patru dintre ultimele șase dueluri cu Nole; 
  • În cealaltă semifinală, Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) va da peste rusul Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP), pe care îl conduce cu 3-0 la „directe”. 

La fel ca Nadal în meciul cu Tsitsipas de joi, Djokovic a fost nevoit să joace un meci decisiv pentru a-și asigura prezența în semifinale. Sârbul venea după înfrângerea cu Daniil Medvedev, însă n-a clipit aproape deloc în partida de azi cu Zverev. Liderul mondial a fost în permanență jucătorul mai incisiv și s-a impus în două seturi echilibrate, decise doar de câteva mici detalii, scor 6-3, 7-6

Nole a avut nevoie de un singur break pentru a-și adjudeca primul set (6-3), iar mai apoi a avut nervii mai tari în tie-break-ul setului secund, câștigat la 4. 

Novaj Djokovic - Alexander Zverev. foto: Guliver/Getty Images
Novaj Djokovic - Alexander Zverev. foto: Guliver/Getty Images
Novaj Djokovic - Alexander Zverev. foto: Guliver/Getty Images
Novaj Djokovic - Alexander Zverev. foto: Guliver/Getty Images
Novaj Djokovic - Alexander Zverev. foto: Guliver/Getty Images
+4 FOTO
  • Sursă foto: Guliver/Getty Images

Djokovic caută noi recorduri la Londra

Djokovic, cel care și-a asigurat prezența pe primul loc la final de an pentru cea de-a șasea oară în carieră, are cinci trofee la Londra, însă n-a mai câștigat Turneul Campionilor din 2015.

În ultimul meci al grupei „Tokyo 1970”, Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP), cel care e deja calificat în semifinale, îl va întâlni pe argentinianul Diego Schwartzman (28 de ani, 9 ATP). Partida va începe la ora 22:00, ora României. 

Citește și alte știri din tenis: 

Nadal îl învinge în trei seturi pe campionul en-titre și se califică în semifinale la Turneul Campionilor » Rafa, la două victorii de singurul titlu important care îi lipsește

Simona Halep face dezvăluiri, la mai bine de o lună după înfrângerea dureroasă cu Swiatek » Gestul extrem făcut imediat după meci: „L-am aruncat la gunoi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează