SPORTURI  »  TENIS  »  MĂRTURIE

O nouă mărturie despre mafia pariurilor din tenis: „Mi-au oferit între 3.000 și 5.000 de euro ca să pierd un meci”

Filip Peliwo în acțiune FOTO Imago Images
Filip Peliwo în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 25 decembrie 2023 17:45 / Actualizat luni, 25 decembrie 2023 22:02

Filip Peliwo (29 de ani și 463 ATP) a povestit într-un interviu despre provocările vieții de jucător în tenisul mic.

Filip Peliwo s-a născut în Canada, dar a ales în 2022 să reprezinte Polonia. Fost lider mondial la juniori, câștigător la Wimbledon și US Open în 2012, tot la juniori, el a acordat un interviu pentru sport.tvp.pl în care a vorbit despre problemele pe care le-a avut de depășit în cariera sa de senior.

Ianis Hagi și Elena, petrecere fabuloasă, chiar în ziua de Crăciun » 400 de invitați și ținute de gală: cum a apărut „Regele”
EVENIMENT
Ianis Hagi și Elena, petrecere fabuloasă, chiar în ziua de Crăciun » 400 de invitați și ținute de gală: cum a apărut „Regele”

Filip Peliwo: „Soldul contului meu bancar a fost pe roșu în 2023”

În 2018 a ajuns până pe locul 161 ATP la simplu, dar accidentările și lipsa stabilității l-au coborât în clasament, el ajungând acum pe locul 463 în ierarhia mondială.

„Soldul contului meu bancar a fost pe roșu anul acesta. Din fericire, am avut bani economisiți din alte vremuri pentru că în 2023 am cheltuit mult mai mult decât am câștigat. 

Trebuie să urc în clasament pentru că dacă nu o voi face îmi va fi imposibil să trăiesc doar din cariera mea de jucător. 

Dacă am o accidentare gravă și voi rămâne fără bani, aș lua în considerare opțiunea de a antrena alți jucători și de a concura. Aș face orice e nevoie doar pentru a nu renunța la tenis”, a spus Peliwo, citat de puntodebreak.com.

În interviul extins, Filip Peliwo a vorbit și despre unul dintre flagelurile tenisului mic, acela al mafiei pariurilor. „Când sunt pe teren, pot observa cu ușurință oamenii care sunt acolo pentru pariuri. Situația s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii ani”, a spus el pentru sursa citată.

Propunere de sponsorizare deghizată

Apoi a continuat: „În acest sezon am primit o propunere de sponsorizare care a fost puțin ciudată. Am fost încurajat să aflu mai multe și nu a durat mult până să mi se propună să pierd un meci, iar în schimb mi-au oferit între 3.000 și 5.000 de euro. L-am informat imediat pe directorul turneului, apoi le-am dat de veste și celor de la Unitatea de Integritate în Tenis”.

Filip Peliwo a mai spus: „Sunt convins că există jucători care își câștigă existența aranjând meciuri. De fapt, când au încercat să mă facă să colaborez, mi-au spus că au mulți jucători de Top 600 care lucrează cu ei, dar cred că și în turneele challenger sunt tipi care se lasă mituiți”.

S-au făcut mulți pași în în depistarea acestor practici, dar aș spune că doar 20% dintre cei care o fac sunt prinși- Filip Peliwo

Mesaje de amenințare

Faptul că se pariază pe meciurile din circuitul ITF duce la un alt fenomen, abuzul online. „După fiecare meci primesc mesaje de amenințare pe rețelele de socializare. Nu am răspuns niciodată nimănui, pur și simplu blochez pe oricine mi-a trimis vreun astfel de mesaj. 

Nu îmi provoacă un stres emoțional mare, dar, logic, nu este ceva ce îmi place să experimentez.

 Îmi ia energie pentru că după fiecare meci trebuie să citesc acele lucruri și să-i blochez pe cei care mi le trimit. M-am obișnuit, dar înțeleg că mai sunt și jucători de tenis cărora le este greu”, a încheiat el.

Citește și: 

Maria Olaru își spune povestea pentru GSP: „Am crescut la creșă, de mică am fost printre străini”
AMINTIRI
Maria Olaru își spune povestea pentru GSP: „Am crescut la creșă, de mică am fost printre străini”
Un altfel de interviu cu David Montes » Vine din Catalunya și alege dintre tradițiile românești și cele spaniole de Crăciun: „Cel mai mult îmi plac sarmalele”
RAPID
Un altfel de interviu cu David Montes » Vine din Catalunya și alege dintre tradițiile românești și cele spaniole de Crăciun: „Cel mai mult îmi plac sarmalele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează