SPORTURI  »  TENIS  »  SUPERLATIVELE GSP 2018

OPINIE de Luminița Paul // Women Power » 2018 aduce din nou în prim-plan femeile în sportul românesc

Articol de - Publicat vineri, 21 decembrie 2018 10:05

Nu e o raritate. Dimpotrivă. Ultimii câțiva ani buni au oferit ierarhii predominant feminine, dar ceea ce e diferit de data aceasta se vede în varietatea probelor care ocupă podiumul. Sus de tot, în vârf – nicio surpriză – se găsește o reprezentantă a unei discipline cu puternic accent individual.

Simona Halep este prima nu doar în România, ci domină clasamentul WTA. În sezonul abia încheiat a cedat doar 4 săptămâni șefia clasamentului mondial, în rest abia s-a văzut amenințată de alte pretendente. Pentru ea însă, realizarea de mai mare greutate din 2018 e câștigarea Roland Garros-ului, primul triumf al carierei într-un turneu de Mare Șlem. O realizare pe care a acontat-o cu alte trei finale majore pierdute anterior, una dintre ele tot în 2018, pentru a face anul și mai bogat, și mai palpitant. Chiar dacă a cuprins și momente de dubiu ori de eșec, acestea sunt trimise în umbră de reușitele de calibru. Și arată cât de mult a crescut Halep ca joc, mentalitate și personalitate pe teren.

Locul secund revine tot unor femei, reprezentante ale unei echipe mici, de doar doi membri. Geanina Beleagă și Ionela Cozmiuc au continuat în 2018 ceea ce începuseră, surprinzător poate pentru mulți, în 2017. Tinere, exuberante, dar și muncitoare, ambițioase, dure atunci când se află în barca lor de categorie ușoară, trăgând cu toate forțele de vâsle. Și campioane mondiale, pentru al doilea an consecutiv, ceva ce nu doar în canotaj, ci în sportul românesc în general nu se mai întâmplase de 7 ani. Geanina și Ionela au apărat un titlu dificil de cucerit și de păstrat într-o lume competitivă, în care ele au intrat din prima cu capul sus.

Pe poziția a treia a ierarhiei găsim tot femei. De data aceasta, dintr-un sport de echipă, volei. Alba Blaj a știut cum să folosească foarte bine în favoarea sa oportunitatea ivită, aceea de a găzdui turneul final al Ligii Campionilor, și a ajuns în ultimul act. De mult nu mai avusese voleiul de club de la noi o performanță atât de strălucitoare. Și chiar dacă în echipă nu au fost doar românce, ci și jucătoare din Turcia, Serbia, Cuba, Bulgaria, Germania, rezultatul nu pălește nicicum. Cu atât mai mult cu cât aparține unui oraș istoric, mic și inimos. Și reprezentantelor sale. Pentru încă un an dominat de femei în sportul românesc.

SUPERLATIVELE GSP 2018 » Simona Halep, desemnată cel mai bun sportiv din 2018 » Analiza unui sezon de excepție + marile obiective din sezonul următor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  21 Decembrie 2018, 11:03

Dar Mihaela ,ce a facut in acest an ,cate locuri a castigat?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează