SPORTURI  »  TENIS  »  REGULAMENT

Patrick Mouratoglou revoluționează tenisul: „Avem nevoie de eroi! Dacă nu schimbăm acum, va fi prea târziu” » Care e media de vârstă a fanilor tenisului și jucătorul apreciat

Patrick Mouratoglou FOTO: Guliver/GettyImages
Patrick Mouratoglou FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 15 aprilie 2019 18:33

Patrick Mouratoglou (48 de ani), una dintre cele mai importante figuri ale tenisului mondial, cere o schimbare rapidă a „sportului alb”.

„The Coach” Mouratoglou vrea ca tenisul să renunțe la rigorile tradiționale. Francezul oferă drept model fotbalul.

„Trebuie să ținem pasul cu vremurile. Tenisul este mult în spatele altor sporturi în acest moment. Vorbesc de ceva timp cu oamenii importanți care îl guvernează. Trebuie să facem o schimbare. Dacă nu acționăm acum, apoi nu mai are rost. Va fi prea târziu.

Nu sunt îngrijorat din cauza jucătorilor. E vorba despre fani. Un studiu recent arată că media vârstei celor care urmăresc tenisul este de 62 de ani. E evident că ceva e greșit în modul în care e condus tenisul mondial, din
moment de tinerii nu sunt atrași.

A venit timpul să realizăm că tradiția e fantastică, dar dacă prin tradiție pierzi tot, atunci trebuie să te adaptezi. Trebuie să trăiești în prezent”, a declarat Mouratoglou pentru metro.co.uk.

„Avem nevoie de eroi!”

Mouratoglou crede că tenisul are nevoie de figuri cu personalitate, jucători care să spargă tiparele. 

„Nu e vorba despre schimbarea regulilor. Aici nu cred că poate fi umblat, deși eu unul aș vrea seturi mai scurte. Trebuie să îl facem mai incitant prin alte metode, să lăsăm jucătorii să se exprime liber, să fie naturali.

În acel moment o să apară personaje bune și personaje rele. Eroi noi. Fanii vor alege o tabără. Vor ști exact ce apreciază. Vor merge după meciuri, vor bea ceva și vor vorbi despre ce a făcut favoritorul lor. Acum totul e atât de plat. Kyrgios e singurul care iese din banal”, a adăugat antrenorul Serenei Williams. 

Principalele modificări dorite

  • Dispariția Hawk-Eye
  • Acceptarea sfaturilor de la antrenori în timpul turneelor de Mare Șlem
  • Modificarea codului de conduită
  • Mai mulți bani pentru tururile preliminare ale turneelor

„Nick Kyrgios e o figură aparte. Are o mulțime de fani. De ce? Pentru că Nick le oferă oamenilor ceea ce tenisul nu are, un erou. E simplu.

Am urmărit meciul dintre Manchester United și Barcelona, din Liga Campionilor. Nu sunt un fan al fotbalului, dar am avut cel puțin 10 motive să mă ridic de pe canapea. Trebuie să învățăm din fotbal”

Patrick Mouratoglou

Vezi și: 

Alexandru Croitoru vrea ca Simona Halep să fie imaginea Loteriei Naționale: „Ar fi perfectă, aș alege-o cu ochii închiși”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  16 Aprilie 2019, 11:56

Individul asta Mouratoglu, pe care de fapt l-a facut Serena antrenor, e un *** desavarsit. Deci din cate am inteles el vrea reinstaurarea posibilitatii de frauda (fara Hawk-Eye) si il ridica la rang de erou pe nesimtitul ala de "print" Kyrgyos care duce badarania la apogeu. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

popaprostu12
popaprostu12  •  16 Aprilie 2019, 00:46

Kyrgios iese din banal,ia auzi la el,Kyrgios e un *** necioplit,dar talentat,la fel cum erau Nastase,Connors si Mcenroe la vremea lor, ei au farmecul lor cand au 20-30 de ani,dar cand imbatranesc iti dai seama de fapt ce *** de oameni sunt.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

melcul_furios
melcul_furios  •  15 Aprilie 2019, 22:48
Postat de vladutz13 pe 15 Aprilie 2019, 22:35

Heroes and villains?? Avem asta in wrestling :)). Poate vrea ca in pauzele dintre gameuri sa se lupte putin pe sub scaunul arbitrului

Asta cred ca a vazut Happy Gilmore si vrea asa ceva in tenis :)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează