SPORTURI  »  TENIS  »  ACCIDENTARE

Pericol pentru Simona Halep? Un lider mondial și o jucătoare de Top 5, distruse de accidentările la spate

Anna Chakvetadze // FOTO: Guliver/GettyImages
Anna Chakvetadze // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 02 octombrie 2018 15:27

Simona Halep, liderul WTA, a anunțat azi că a efecutat un RMN din cauza durerilor la spate, iar verdictul este unul dur: hernie de disc (Detalii aici)

Simona Halep a acuzat dureri grave de spate la turneele de la Wuhan și Beijing, unde a jucat sub nivelul obișnuit și a pierdut contra Dominikăi Cibulkova, locul 31 WTA, și cu Ons Jabeur, locul 113 WTA.

Hernia de disc este o boală des întâlnită în rândul jucătorilor de tenis.

În 2007, un studiu efectuat pe 33 de tineri jucători de tenis a demonstrat că 85% dintre aceștia au semne de boală degenerativă a discului și 40% au semne de hernie de disc.

Cauzele accidentărilor

Jucătorii de tenis sunt expuși problemelor de spate din cauza mai multor mișcări specifice pe care le aceștia le fac. Serviciul, loviturile de forehand și backhand, mișcările explozive și asimetria discului din cauza folosirii în special a unei singure mâini duc la apariția herniei de disc în rândul jucătorilor de tenis. 

Cariere distruse de dureri la spate

De-a lungul anilor, durerile de spate au pus mai probleme jucătorilor. Rusoaicele Anna Chakvetadze și Dinara Safina și-au încheiat prematur carierele promițătoare din cauza durerilor la spate.

Chakvetadze, 31 de ani, s-a retras la doar 26 de ani. Anna a renunțat în 2013 la tenis, după ce probleme la spate au făcut-o să nu mai poată juca la cel mai înalt nivel. Rusoaica era pe locul 5 WTA în 2007, la 20 de ani, dar nu a putut să ajungă nivelul maxim posibil.

"Nu mai mă văd ca o jucătoare profesionistă de tenis. Sunt gata să spun stop carierei mele. Este greu, dar am trecut de momentul în care pot reveni", spunea Chakvetadze în 2013.

Dinara Safina, 32 de ani, fost lider mondial, a renunțat la tenis la 25 de ani. Aceasta avea dureri cronice de spate și nu a mai putut face față, retrăgându-se în octombrie 2011. "Nu vreau să-mi mai torturez corpul și pe mine", spunea Dinara cu câteva luni înainte să se retragă.

26de săptămâni a stat Safina pe locul 1 mondial, poziție pe care a ajuns în 

Murray, pauză de 3 luni

În septembrie 2013, scoțianul Andy Murray, locul 3 ATP la acea vreme, lua o pauză de la tenis pentru a se opera de hernie de disc. După operație, Murray a luat o pauză lungă, revenind pe teren în ianuarie 2014, la Doha.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
indolentu
indolentu  •  02 Octombrie 2018, 18:36
Postat de Kiss Péter pe 02 Octombrie 2018, 17:10

Halep nu se va retrage...sanatatea pe locul 3,iar banii si clasamentul pe primul loc !! Vom vedea la Moscova la lucru:daca iese bine,nu-l doare spatele...pierde,probleme cu discul 6,si durerile vor apare !!

tihi prostule n o doare spatele nu cum ai scris tu si anume nu l doare spatele stiu ca iesti trist si te doare ca pe rusoaica l a durut suspendarea din cauza de meldonium iar pe campioana mondiala polaca la durut ca a recuperat doar 100 si ceva de puncte in 3 turnee din diferenta de 2500 si ceva fata de halep io sint curios sa vedem peste 2 luni ce dureri vei avea tu la centenar

705579789543629
Marian Radu  •  02 Octombrie 2018, 18:23

Minciunele, minciuneleee...!!! Pregateste urmatoarele infringeri, ...e greu fara *** ***-tziriach....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  02 Octombrie 2018, 17:49
Postat de Kiss Péter pe 02 Octombrie 2018, 17:10

Halep nu se va retrage...sanatatea pe locul 3,iar banii si clasamentul pe primul loc !! Vom vedea la Moscova la lucru:daca iese bine,nu-l doare spatele...pierde,probleme cu discul 6,si durerile vor apare !!

Profetii sunt cei care vorbesc despre altii la viitor, ca sa se dea ei importanti in prezent! :D hahaha

Vezi toate comentariile (7)
Comentează