SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA AUSTRALIAN OPEN

PETRA KVITOVA - NAOMI OSAKA // S-a stabilit finala feminină la Australian Open » Petra Kvitova și Naomi Osaka vor juca pentru trofeu și pentru locul 1

Petra Kvitova // FOTO: Reuters +8   FOTO
Petra Kvitova // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 24 ianuarie 2019 08:58

Cehoaica Petra Kvitova, locul 6 WTA, și japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA, vor juca finala Australian Open 2019. Câștigătoarea va ocupa locul 1, în timp ce pierzătoarea va fi pe locul 2.

  • Finala Australian Open 2019, Petra Kvitova - Naomi Osaka, se va juca sâmbătă, de la ora 10:00. Meciul va fi în direct pe Eurosport și liveTEXT pe GSP.RO.

Luptă pentru locul 1

Într-un clasament WTA live, Naomi Osaka este lider virtual, cu 6.330 de puncte. Petra Kvitova este pe locul 2, cu 6.290. Jucătoarea care va câștiga Australian Open va deveni de luni lider mondial în premieră. Dacă se impune, Osaka ajunge la 7.030 de puncte, în timp ce Kvitova poate acumula 6.990 de puncte. Pe locul 3 va fi Simona Halep, cu 5.582 de puncte.

Petra Kvitova - Danielle Rose Collins 7-6 (2), 6-0

Cehoaica Petra Kvitova, locul 6 WTA, a învins-o pe americanca Danielle Rose Collins, locul 35 WTA, scor 7-6, 6-0. Petra Kvitova este pentru prima dată în finală la Australian Open, după un meci pe care l-a dominat în setul secund.

După un prim set echilibrat, în care ambele jucătoare au făcut câte un break, setul a ajuns în tie-break. Kvitova a jucat mai bine și nu a cedat niciun punct pe propriul serviciu. În setul doi, Kvitova a dominat autoritar jocul. Cehoaica a făcut trei break-uri și nu a cedat niciun game, asigurându-și calificarea în finală.

2trofee de Grand Slam are Kvitova în carieră, ambele la Wimbledon, 2011 și 2014

Naomi Osaka - Karolina Pliskova 6-2, 4-6, 6-4

Naomi Osaka, locul 4 WTA, s-a calificat în a doua finală de Grand Slam consecutivă, după ce în august 2018 a triumfat la US Open. Osaka s-a impus în trei seturi contra cehoaicei Karolina Pliskova, locul 7 WTA, scor 6-2, 4-6, 6-4, după un meci de două ore.

Osaka a început în forță meciul. În primul set a dominat-o categoric pe Pliskova și a făcut două break-uri, impunându-se cu 6-2. Karolina Pliskova și-a îmbunătățit nivelul jocului în setul al doilea. Deși Osaka a avut 1-0, cu break, Pliskova a revenit și a făcut două break-uri, trimițând meciul în setul decisiv.

naomi osaka 2

Al treilea set a început mai bine pentru Osaka. Japoneza a făcut break rapid, la 1-1, și s-a menținut în avantaj până la final. La 4-3 pentru Osaka, Pliskova a avut o minge de break, anulată cu un as de japoneză. Ulterior, Osaka a fost mai puternică și a închis setul, 6-4, și s-a calificat în a doua finală de Grand Slam.

1trofeu de Mare Șlem are Osaka, cucerit la US Open, în 2018

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
klauz
klauz  •  24 Ianuarie 2019, 15:17

Doua jucatoare exceptionale, cu foarte-foarte mult talent. O incantare pentru telespectatori, un mare castig pentru fani sa vada o finala cu asemenea jucatoare de elita!

viomarmi22
viomarmi22  •  24 Ianuarie 2019, 12:28

Kvitova nu-i atât de slabă sportiv în acest moment al carierei, cum s-a prezentat Serena Williams în meciul cu Osaka la US Open ! Cehoaica joacă un tenis cerebral, deci trag concluzia că Osaka la doar 21 de ani este prea crudă și nu are nici cea mai mică șansă să o învingă pe Kvitova, după părerea mea japoneza cu origini haitiene, nu va lua nici măcar un set pentru că mai are de muncit !!! Să nu uităm că Osaka era cât pe ce să fie eliminată de Su Wei Hsieh în turul 3 când asiatica câștigase clar primul set și avea la un moment dat break în setul 2 , doar o minune a salvat-o pe japoneză să ducă meciul în setul 3 !!!

ray51
ray51  •  24 Ianuarie 2019, 10:27

O confruntare de zile mari. Atat Petra cat si Naomi sunt caractere puternice. Au un tenis frumos, eclatant pe alocuri, bine studiat. Fragile aparent dar cu lovituri napraznice. Eu sunt fan Naomi. A si castigat ultima confruntare dintre ele (la US Open 2018). De aceasta data vorba unui antevorbitor: cea mai buna sa castige !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close