SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Primul șoc la Roland Garros: un dublu-finalist cu Nadal, umilit în turul 1!

Dominic Thiem (loc 194 ATP, 28 de ani) la Roland Garros, foto: Imago
Dominic Thiem (loc 194 ATP, 28 de ani) la Roland Garros, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 14:21 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 14:21

Austriacul Dominic Thiem (loc 194 ATP, 28 de ani) a fost eliminat fără drept de apel din turul 1 de la Roland Garros, scor 3-6, 2-6, 4-6, de bolivianul Hugo Dellien (loc 87, 28 de ani). 

De două ori finalist la Roland Garros, în 2018 și 2019, Dominic Thiem este „în reconstrucție” din cauza mai multor accidentări. Jucătorul austriac, văzut drept unul dintre jucătorii de prestigiu din circuit, nu a făcut față jocului impus de bolivian. 

Din cauza numeroaselor accidentări însă, cariera lui Thiem a cunoscut un regres considerabil. Austriacul fost loc 3 ATP se află în continuare în căutarea victoriei de mai bine de un an. Ultimul său triumf datează din 12 mai 2021, atunci când îl învingea la Roma pe Fucsovics, scor 3-6, 7-6 (5), 6-0.

„Acum nu-i mai poate ajuta nimeni” » Ce spune Dănuț Lupu după înfrângerea lui Dinamo cu U Cluj
U Cluj - Dinamo 2-0
„Acum nu-i mai poate ajuta nimeni” » Ce spune Dănuț Lupu după înfrângerea lui Dinamo cu U Cluj

Ce l-a frapat pe Dominic Thiem la Emma Răducanu: „A fost minunat”

Austriacul Dominic Thiem a elogiat-o pe campioana de la US Open din 2021, Emma Răducanu, cea despre care spune că a bifat „una dintre cele mai mari realizări din sportul feminin”.

Emma Răducanu a devenit prima câștigătoare a unui titlu de Grand Slam, după ce a pornit din calificări, sportiva ocupând în prezent locul 23 în clasamentul WTA.

 „Pentru mine aceasta este una dintre cele mai mari realizări în sportul feminin. A fost o călătorie incredibilă, trebuie doar să te uiți la cifre. Nu a pierdut un set în tot turneul. A venit din calificări și nici măcar nu a jucat un tiebreak. Nu am mai văzut așa ceva”, a declarat Dominic Thiem, el însuși campion la US Open, în 2020.

Thiem spune că felul în care s-a mișcat Emmei Răducanu pe teren la New York nu seamănă cu nimic din ceea ce văzuse până acum în sport. 

Sportivul austriac a evidențiat tehnica și jocul de picioare al lui Răducanu, o adolescentă care a jucat doar în al doilea Marele Șlem. „Modul în care joacă, tehnica ei, modul în care se mișcă, cumva a adus totul la un nou nivel... a fost minunat să o văd. Poate că este cea mai mare surpriză din toate timpurile”, a adăugat Thiem.

Citește alte știri de la Roland Garros: 

Sorana Cîrstea, victorie impresionată la Roland Garros! E în turul 2 » Gabriela Ruse joacă de la 17:30

Simona Halep a primit o veste de ultim moment la Roland Garros: adversară SCHIMBATĂ în primul tur

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
donqhot
donqhot  •  22 Mai 2022, 15:12

doar daca esti foarte *** crezi ca e socant ca locul 100 ATP sa elimine locul 200.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close