SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Proteste pe iarba de la Wimbledon » Două persoane au fost arestate

Unul dintre protestatari e alergat de oamenii de ordine Foto Guliver/GettyImages
Unul dintre protestatari e alergat de oamenii de ordine Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 19:13 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 20:15

Protestatari care aparțin grupării Just Stop Oil au întrerupt în două rânduri jocul în ziua a treia a turneului de la Wimbledon, împrăștiind confetti portocalii și piese de puzzle pe Terenul 18

Primul incident a implicat doi protestatari care au început să alerge pe teren ținând în brațe cutii cu piese ale unui puzzle ce reproducea imaginea Terenului Central de la All England Club, notează Reuters. Apoi le-au golit conținutul, ducând astfel la oprirea jocului în partida dintre bulgarul Grigor Dimitrov, favoritul 21, și japonezul venit din calificări Sho Shimabukuro.

Unul dintre cei doi a avut drept țintă suprafața de joc, celălalt s-a orientat spre spațiul exterior liniilor laterale, acolo unde s-a așezat pe iarbă. Oamenii de ordine au intervenit prompt și i-au îndepărtat de pe teren, iar niciunul nu a opus rezistență. În același timp, publicul i-a huiduit, auzindu-se strigăte de „Afară cu ei!". Suprafața de joc a fost măturată, fără să existe stricăciuni vizibile.

Poliția britanică: „Două persoane au fost arestate”

La scurt timp, ploaia care a afectat prima parte a zilei a revenit, iar terenurile au fost acoperite cu prelate. Ceva mai târziu, în același loc, vizibil de pe terasa unde televiziunile își amplasează camerele pentru live-uri și interviuri, un incident similar s-a produs la meciul dintre britanica Katie Boulter și australianca Daria Saville. 

De data aceasta, un singur protestatar a împrăștiat benzi de hârtie, dar curând a fost evacuat de personalul de securitate. Meciul s-a reluat, din nou după iarba a fost măturată, ambele jucătoare dând o mână de ajutor.

Oficialii de la Wimbledon au emis un comunicat, în care se arată că „în urma unui incident de pe Terenul 18, două persoane au fost arestate sub acuzația de încălcare a proprietății cu circumstanțe agravante și daune provocate". De asemenea, Poliția Metropolitană a comunicat pe contul său de Twitter că un bărbat și o femeie se află în custodia sa, anunță aceeași sursă.

Grupul Just Stop Oil, care susține conservarea mediului înconjurător, a inițiat proteste și la alte evenimente sportive de marcă găzduite de Marea Britanie. Între acestea, finala întrecerii naționale de rugby și Campionatul Mondial de snooker de la Sheffield, unde s-a împrăștiat pudră portocalie pe una dintre mesele de joc.

Citește și: 

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon. Victorie în 3 seturi cu Tatjana Maria
WIMBLEDON
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon. Victorie în 3 seturi cu Tatjana Maria
Jaqueline Cristian a câștigat primul meci din carieră la Wimbledon » Victorie în două seturi cu Bronzetti
WIMBLEDON
Jaqueline Cristian a câștigat primul meci din carieră la Wimbledon » Victorie în două seturi cu Bronzetti

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează