SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO Rafael Nadal a reaprins dezbaterea în presa din Spania » Marca se întreabă: „Cine e cel mai mare atlet spaniol din istorie?” Rezultatul covârșitor

Rafael Nadal și Iker Casillas, doi dintre cei mai mari sportivi ai Spaniei // FOTO: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal și Iker Casillas, doi dintre cei mai mari sportivi ai Spaniei // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 11 iunie 2019 21:17

Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a cucerit duminică cel de-al 12-lea titlu al carierei la Roland Garros, surclasându-l pe Dominic Thiem (25 de ani, 4 ATP) în patru seturi, scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. 

Noul succes reușit de Nadal în capitala Franței a provocat tradiționalul sondaj organizat de jurnaliștii de la Marca, privind cel mai bun atlet spaniol din istorie. Rezultatul a fost unul previzibil, legendarul tenismen fiind votat de respondenți într-un procent covârșitor. 

Rafael Nadal a fost votat de 65.500 de oameni, următorul în top, fostul ciclist legendar Miguel Indurain (54 de ani), obținând doar 25.300 de voturi.


Miguel Indurain // FOTO: Guliver/Getty Images

Locul trei i-a revenit baschebalistului în activitate Pau Gasol (38 de ani), cu 25.200 de voturi, în timp ce motociclistul Marc Marquez se situează pe locul 4 în topul preferințelor spaniolilor, cu 24.800 de voturi.

Pau Gasol // FOTO: Guliver/Getty Images

Top 5 e încheiat de Iker Casillas (38 de ani), legendarul portar iberic care a câștigat două Europene și un Mondial alături de Furia Roja.

Rafael Nadal, considerat unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, a câștigat duminică cel de-al 18-lea titlu de Mare Șlem, 12 dintre acestea venind chiar la Roland Garros. Nadal are 81 de trofee în total în carieră, ocupând primul loc în clasament de-a lungul a 186 de săptămâni. 

Topul celor mai buni atleți spanioli în sondajul marca

  1. Rafael Nadal (tenis)
  2. Miguel Indurain (ciclism)
  3. Pau Gasol (baschet)
  4. Marc Marquez (motoclism)
  5. Iker Casillas (fotbal)
  6. Fernando Alonso (Formula 1)
  7. Carolina Marin (badminton)
  8. Xavi (fotbal)
  9. Angel Nieto (motociclism)
  10. Mireia Belmonte (înot) și Javier Gomez Nova (triatlon)

Rezumatul finalei Rafael Nadal - Dominic Thiem

Vezi și: VIDEO Rafael Nadal, lecții de viață după titlul de la Roland Garros » Despre recordul lui Federer, ghinioanele din carieră și depresia din 2019

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  13 Iunie 2019, 22:34

Printre primii 10 as mai fi bagat macar un fotbalist inaintea unei jucatoare de badminton sau a unui campion de motociclism, Iniesta, de exemplu, care a adus Spaniei singurul titlu mondial, pe langa alte 2 titluri europene si multe trofee cu echipa de club a Barcelonei ! Iniesta a castigat toate competitiile care se puteau castiga cu o echipa de club intr-un singur sezon, 6 trofee, pe langa cele cu nationala Spaniei !

296839007513707
Cris Juganaru  •  12 Iunie 2019, 11:16

thomassystem, ce faci tu reprezinta dovada indubitabila a prejudecatii. Iar prejudecata e o caracteristica a omului superficial. Cum identificati o eroare profesionala, cum faceti asocierea cu Spiru Haret! Daca ai afla ca jurnalistul este absolvent al unei universitati de stat, ai face o astfel de asociere negativa? Adica, in logica ta (pornind de la exemplul de fata si multe altele), putem spune ca Universitatea Bucuresti scoate inculti si incompetenti pe banda rulanta.

catalin_cj
catalin_cj  •  12 Iunie 2019, 09:34

Poate cei mai mari campioni. In nici un caz Marc Marquez nu se incadreaza la atleti. E intradevar un campion dar nu e atlet nici macar o clipa. Cat despre contestatarii lui Nadal, sa ia meciurile lui de la inceput pana acum si sa se uite la un campion adevarat. Omul asta oricat de jos a fost tras de accidentari, s-a adunat si a revenit in top

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close