SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Rafael Nadal a refuzat un wild card înainte de Roland Garros » „Continuă să se pregătească acasă”

Rafael Nadal la Australian Open, unde a jucat cel mai recent Foto Imago
Rafael Nadal la Australian Open, unde a jucat cel mai recent Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 15:49 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 16:36

Multiplul campion de Grand Slam Rafael Nadal a refuzat politicos invitația oferită pentru a juca în challenger-ul de la Bordeaux, programat înainte de Roland Garros. Spaniolul nu a disputat niciun meci din ianuarie

Cu al doilea turneu de Mare Șlem apropiindu-se rapid, participarea jucătorului care are 14 titluri pe zgura pariziană e în cumpănă.

Rafael Nadal, refuz politicos

În această situație, Rafael Nadal a declinat, prin agentul său, Carlos Costa, opțiunea de a primi un wild card pentru challenger-ul de la Bordeaux, BNP Paribas Primrose, cu premii totale de 175.000 de dolari, programat în perioada 14-20 mai.

I-am oferit una dintre invitații agentului. El mi-a răspuns foarte politicos că Nadal își continuă pregătirea acasă, la Manacor. A mai spus că încă nu este gata să concureze, dar că se află într-o cursă contratimp ca să fie pregătit pentru Roland Garros”, a declarat directorul turneului de la Bordeaux, Jean-Baptiste Perlant, pentru L'Equipe, citat de Reuters.

Rafael Nadal nu a mai disputat un meci oficial de la Australian Open, în ianuarie, atunci când a suferit o accidentare la șold de o gravitate neintuită inițial. Spaniolul era învins atunci în turul secund de Mackenzie McDonald.

Pe rând, fostul lider mondial, în vârstă de 36 de ani, și-a anunțat imposibilitatea de a participa la turneele care făceau parte în mod tradițional din calendarul său. Iar cel mai dureros a fost să renunțe la concursurile din bucata de sezon care îi este cel mai dragă și care i-a adus de-a lungul anilor numeroase trofee și amintiri de neuitat, cea de zgură.

Rafael Nadal, niciun meci pe suprafața preferată în 2023

Rafael Nadal s-a retras, unul după altul, de la Monte Carlo, Barcelona, Madrid și Roma, iar participarea sa la Roland Garros, unde este de 14 ori campion, stă sub semnul îndoielii. Mai ales după ce zilele trecute s-a viralizat un video de la un antrenament al ibericului în care acesta se oprește la un moment dat, copleșit de durere în zona afectată în ianuarie.

Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, se va disputa între 28 mai și 11 iunie.

Citește și: 

Finalul unei ere? Scenariu de coșmar pentru Nadal: pe ce loc ajunge dacă nu joacă la Roland Garros
ATP
Finalul unei ere? Scenariu de coșmar pentru Nadal: pe ce loc ajunge dacă nu joacă la Roland Garros
Fostul lider mondial din WTA, întrebată despre „cazul Simona Halep”: „V-ar fi greu să găsiți pe cineva care să nu-și dorească asta”
WTA
Fostul lider mondial din WTA, întrebată despre „cazul Simona Halep”: „V-ar fi greu să găsiți pe cineva care să nu-și dorească asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează