SPORTURI  »  TENIS  »  ARABIA SAUDITĂ

Rafael Nadal, noul ambasador al tenisului din Arabia Saudită » „Văd un mare potențial aici”

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 14:58 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 17:03

Rafael Nadal (37 de ani, 446 ATP) a fost numit astăzi ambasador al tenisului în Arabia Saudită, anunță Federația.

După fotbal, saudiții măresc investițiile și în tenis, iar pentru a promova acest sport l-au convins pe Nadal să-și deschidă o academie și să contribuie la dezvoltarea viitoarelor generații de jucători.

Emma Răducanu s-a calificat în turul II la Australian Open și o va întâlni pe sportiva care a eliminat-o incredibil pe Sorana Cîrstea
Australian Open
Emma Răducanu s-a calificat în turul II la Australian Open și o va întâlni pe sportiva care a eliminat-o incredibil pe Sorana Cîrstea

Rafael Nadal își deschide academie de tenis în Arabia Saudită

Jucătorul spaniol nu participă la ediția din acest an de la Australian Open, însă acest aspect nu l-a împiedicat să ignore alte activități care implică tenisul

„Oriunde te uiți în Arabia Saudită, poți vedea creștere și progres, iar eu sunt încântat să fac parte din acest proces. Continui să joc tenis pentru că îmi place. Dar, în plus, vreau să ajut la dezvoltarea tenisului în întreaga lume și văd un mare potențial aici. Tinerii de aici reprezintă viitorul și sunt pasionați cu adevărat de acest sport.

Vreau să îi încurajez să pună mâna pe o rachetă şi să se bucure de beneficiile unui stil de viaţă sănătos”, a precizat Rafael Nadal.

VIDEO. Rafael Nadal își deschide academie în Arabia Saudită

Nadal, criticat pentru decizia luată

Vestea nu a fost pe placul jurnaliștilor spanioli, care l-au criticat pe Nadal pentru faptul că a devenit ambasador al tenisului în Arabia Saudită. Jurnalistul Albert Ortega nu l-a menajat pe Nadal pentru decizia luată:

„Arabia Saudită a executat 81 de persoane într-o zi, o femeie a fost condamnată la 34 de ani de închisoare pentru proteste. Femeile sunt discriminate, ateismul și schimbarea orientării sexuale sunt interzise, iar Nadal s-a vândut Arabiei Saudite, este dezgustător.”

Arabia Saudită se implică din ce în ce mai mult în tenis. Anul trecut, saudiții au organizat partide demonstrative între jucătorii de top. Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a jucat împotriva lui Carlos Alcaraz (20 de ani, 2 ATP).

VIDEO. Jack Draper a vomitat la finalul meciului de la Australian Open

Citește și:

Au pariat pe Sorana Cîrstea când cota scăzuse la 1,01 și au pierdut o sumă enormă

Când va fi judecat Alexander Zverev pentru violență domestică împotriva fostei iubite cu părinți români

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Newman
Newman  •  17 Ianuarie 2024, 11:21

Lacomia nu are limite.

zb59
zb59  •  17 Ianuarie 2024, 03:26

Romeo Ene:” Jucătorul spaniol nu participă la ediția din acest an de la Australian Open, însă acest aspect nu l-a împiedicat să ignore alte activități care implică tenisul”. Si cam ce alte activitati care implica tenisul au fost ignorate!? Amice, tu chiar citesti ce produci!?:)) Cat despre Rafa, este alegerea lui. Doar promoveaza sportul. A-l face insa mascarici, este prea nepoliticos, oricat de mare anti-fan Nadal ai fi! Omul are, totusi, 22 de GS!

Freyya
Freyya  •  16 Ianuarie 2024, 21:40

unde vede potentialul ala? pe cecul gras primit sa "deschida drumul"?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează