SPORTURI  »  TENIS  »  RIVALITATE

Revenit în acțiune, Rafael Nadal și-a pus în oglindă marii rivali: „Federer m-a mișcat cel mai tare, mai mult decât a făcut-o Djokovic”

Rafa Nadal // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Rafa Nadal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 18:13 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 18:30

Rafael Nadal (37 de ani), revenit în circuit după 347 de zile, a comentat pe seama rivalității cu Roger Federer, elvețianul despre care spune că „m-a mișcat mai mult decât a făcut-o vreodată Djokovic”.

Duminică, Rafael Nadal a revenit în acțiune după aproape un an de pauză. Rafa a făcut echipă cu Marc Lopez la dublu în turneul de la Brisbane, 4-6, 4-6 cu perechea australiană Max Purcell / Jordan Thompson.

Înainte să reapară într-un meci de simplu, ceea ce se va întâmpla marți, ora 10:30, când are programat meciul cu Dominic Thiem, Nadal le-a vorbit australienilor despre rivalitatea cu Roger Federer și Novak Djokovic.

Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea
RELAȚIE
Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea

Rafael Nadal: „Să-l urmăresc la treabă pe Federer m-a mișcat mai mult decât Djokovic”

„Nole și-a rafinat mult jocul, nu l-a schimbat radical. Împotriva lui Federer aveam o strategie clară, el știa ce vreau, iar eu știam că el avea să se apere. Era ca la șah: când făcea o greșeală, o simțea. Cu Djokovic nu am o tactică clară, a fost nevoie să joc la un nivel foarte înalt pentru a-l învinge”, a spus Nadal inițial, citat de Sportal.rs.

Ulterior, Rafa a vorbit la superlativ despre marele lui rival, Roger Federer, strecurând în discurs o înțepătură la adresa lui Djokovic, cel care l-a depășit în 2023 ca număr de Grand Slam-uri câștigate, ajungând la 24:

„De când îmi amintesc, Federer este jucătorul care m-a impresionat cel mai mult, care m-a «atins» cel mai mult. Să-l urmăresc la treabă pe Federer m-a mișcat mai mult decât să-l urmăresc pe Djokovic. La finalul zilei, tenisul este despre emoții, ele te atrag către sport”.

Rafa Nadal, despre duelurile cu Roger Federer: „Atinsese perfecțiunea. Eleganța contra unui războinic”

Referitor la popularitatea rivalității cu Federer, Nadal a spus că „a fost datorată combinației de două stiluri contrastante. Ca estetică, eleganță și tehnică, Federer a atins perfecțiunea. Și eu am o tehnică foarte bună, dar nu e același lucru ca estetica”.

„El avea o tehnică incredibilă, reușea lucruri cu o eleganță impresionantă. Când am început, era numărul 1 în lume, iar un rival cu părul lung și un fizic exuberant a apărut. Eleganța întruchipată contra unui războinic.

A fost o combinație unică între personalități și stiluri, iar asta, împreună cu faptul că am jucat multe meciuri în cele mai importante turnee, au transformat rivalitatea noastră în ceva care a trecut dincolo de sport”, a completat Rafa.

VIDEO. Rafael Nadal, înfrângere la dublu la revenirea în circuitul ATP

Mai multe știri din tenis:

Grigor Dimitrov i-a stricat petrecerea de Anul Nou lui Victor Cornea, iubitul Andreei Bălan » Ce s-a întâmplat în Australia
AUSTRALIA
Grigor Dimitrov i-a stricat petrecerea de Anul Nou lui Victor Cornea, iubitul Andreei Bălan » Ce s-a întâmplat în Australia
Debut cu stângul pentru Jaqueline Cristian în 2024 » Românca a pierdut la limită prima partidă din acest an
AUSTRALIA
Debut cu stângul pentru Jaqueline Cristian în 2024 » Românca a pierdut la limită prima partidă din acest an

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
fcsbenimeni
fcsbenimeni  •  02 Ianuarie 2024, 20:53

Nu pot să spun că suntem prieteni, dar avem respect unul faţă de celălalt. Personal, sper ca după încheierea carierelor noastre să putem merge să bem un pahar pe plajă şi să vorbim despre viaţă, cu mai puţin stres şi aşteptări. Să-l învingi pe Rafa la Roland Garros este cea mai mare provocare din tenis, este casa lui. Bilanţul meu împotriva sa acolo nu este foarte bun (2 victorii şi 8 înfrângeri), dar am jucat o mulţime de meciuri magnifice şi istorice. Este un jucător foarte special pentru mine, pentru întreaga mea carieră şi pentru dezvoltarea mea ca jucător”, a spus Djokovic. Se pare că românul neaoș e mult mai știutor decât cel pe care-l adulează. Nu suntem noi deștepții pământului să categorisim pe unul sau pe altul . Fiți realiști și echilibrați, părerile personale ai valoarea lor, dar istoria ne dă uneori peste bot.

267890
267890  •  02 Ianuarie 2024, 13:50

Dar de injecțiile alea nu zice nimic? Că nu zice el, e clar de ce, dar ITIA, WADA, nimic nici ele?

absolude
absolude  •  02 Ianuarie 2024, 03:00

Nadal si Federer doi *** reciproci, frustrati ca ceea ce ei stiau demult devine tot mai evident, anume ca Djojovic e cel mai bun.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează