SPORTURI  »  TENIS  »  OPERAȚIE

Rafael Nadal la cuțit de ziua lui » Cinci luni de recuperare, revenirea în acest sezon este imposibilă

Rafael Nadal zâmbind pe patul de spital
Rafael Nadal zâmbind pe patul de spital

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 18:24 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 20:01

Marele campion spaniol Rafael Nadal, 37 de ani, a suportat o intervenție chirurgicală la șold, după care va începe imediat recuperarea. Anul acesta nu va putea reveni în turnee, iar 2024 va fi ultimul sezon al carierei

Rafael Nadal s-a lăsat pe mâinile medicilor pentru a scăpa de problemele la șold care au apărut la începutul anului, la Australian Open, și care l-au împiedicat să revină pe terenuri de atunci încoace. El a suportat o operație dusă la capăt de chirurgul Marc Philippon la clinica Steadman din Barcelona, dând apoi amănunte pe rețelele sociale despre cum s-au desfășurat lucrurile.

Mesajul lui Rafael Nadal: „Voi începe imediat reabilitarea”

„Salut tuturor. După cum știți, vineri am avut o intervenție chirurgicală. Totul a mers bine, artroscopia a fost la tendonul psoasului stâng, care m-a ținut departe de competiții din ianuarie încoace.

De asemenea, s-a reparat o leziune veche la labrumul de la șoldul stâng care, cu toată certitudinea, va ajuta la o mai bună evoluție a tendonului. Mulțumesc doctorilor Marc Philippon, Jaume Vilaró y Angel Ruiz-Cotorro pentru munca lor.

Voi începe imediat reabilitarea funcțională progresivă și procesul de recuperare în mod normal ar dura 5 luni, după cum mi s-a spus, dacă totul merge bine”.

22 de titluride Grand Slam are Rafael Nadal în palmares, la fel ca Novak Djokovic, ei fiind urmați de Roger Federer cu 20

Labrumul este o structură unică în interiorul șoldului formată de un tip special de ligament. Acesta este atașat aproape complet în jurul marginii acetabulumului, suprafața concavă a pelvisului, conform sfatulmedicului.ro. Când este lezat, determină durere la nivelul șoldului.

Vă mulțumesc încă o dată pentru tot sprijinul pe care mi l-ați arătat și mi-l arătați în fiecare zi. În plus astăzi este ziua mea. Nu este locul dorit sau visat, dar aceasta este situația”, a scris Nadal. De obicei, ibericul își petrecea ziua de naștere la Paris, în timpul Roland Garros-ului, uneori chiar evoluând în meciuri importante. Un exemplu este semifinala din 2005 câștigată în fața lui Roger Federer, urmată de primul său titlu pe zgura franceză.

După ce a fost externat, Rafael Nadal s-a îndreptat spre casă, în Manacor, pentru a-și sărbători ziua de naștere alături de familie. Spaniolul împlinește 37 de ani și este pentru prima dată când absentează de la Roland Garros, turneul de Mare Șlem atât de drag lui, din 2004 încoace.

Reprezentantul său de presă, Benito Perez-Barbadillo, a confirmat că procesul de recuperare de aproximativ cinci luni înseamnă imposibilitatea revenirii în competiții în 2023 pentru campionul iberic.

2024, ultimul sezon al lui Rafael Nadal

Atunci când a anunțat, într-o conferință de presă ținută pe 18 mai la academia sa din Manacor, că nu va participa la Open-ul francez, Nadal a subliniat și că, foarte probabil, 2024 va fi ultimul sezon al carierei sale.

133 este loculpe care îl ocupă în ierarhia ATP live în acest moment Rafael Nadal, care pierde 2.000 de puncte după ratarea Roland Garros-ului, unde anul trecut s-a impus pentru a 14-a oară

În urma accidentării din ianuarie, suferită în meciul din turul secund de la Australian Open cu Mackenzie McDonald, se părea că avea să fie vorba despre o absență de 6-8 săptămâni. Aceasta s-a prelungit însă și Rafa a fost nevoit să sară și peste partea sa favorită din calendar, cea a turneelor pe zgură, după ce ratase deja turneele Masters 1000 de la Indian Wells și Miami.

Citește și: 

David Popovici câștigă finala A a Cupei României, proba de 100m liber: „Am avut un singur target” + Programul verii
ÎNOT/CUPA ROMÂNIEI
David Popovici câștigă finala A a Cupei României, proba de 100m liber: „Am avut un singur target” + Programul verii
„Simona Halep trebuia să facă asta, chiar dacă ITIA s-ar fi enervat”. Radu Paraschivescu propune un gest-șoc în scandalul de doping
OPINIE
„Simona Halep trebuia să facă asta, chiar dacă ITIA s-ar fi enervat”. Radu Paraschivescu propune un gest-șoc în scandalul de doping

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  04 Iunie 2023, 13:37

Din pacate pentru tenis e probabil un final prelungit ca cel al lui Federer.Se retrag"monstrii" pe rand.

zb59
zb59  •  04 Iunie 2023, 06:35

Be well! Way to go, Rafa!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează