SPORTURI  »  TENIS  »  EXPLICAȚII

Rafael Nadal rupe tăcerea! Prima reacție după ce a devenit ambasador în Arabia Saudită: „Dacă se întâmplă asta, vă voi spune că m-am înșelat complet”

Rafael Nadal a devenit ambasador al tenisului în Arabia Saudită / Sursă foto:  Instagram@ Saudi Tennis
Rafael Nadal a devenit ambasador al tenisului în Arabia Saudită / Sursă foto: Instagram@ Saudi Tennis

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 22:22 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 04:33

Rafael Nadal, cel care nu va reveni pe teren nici la Doha, așa cum se vehiculase inițial - „am simțit un disconfort în ultimele săptămâni, sper să pot fi apt pentru Indian Wells”, a abordat în amplul interviu acordat Anei Pastor la postul La Sexta controversa legată de alăturarea sa de Arabia Saudită. Ibericul a devenit ambasadorul Federației Saudite de Tenis, ipostază pentru care a fost aspru criticat pe mapamond.

„Veteranul” de 37 de ani, care se confruntă din nou cu probleme medicale, urmând să absenteze de la turneul de la Doha, care începe săptămâna viitoare, a acordat un interviu extins în țara natală, în cadrul emisiunii „El Objective” de la postul La Sexta. 

Nadal a atins mai multe subiecte în dialogul cu Ana Pastor, de la retragerea sa și până la accidentările care-l macină, ipostaza de tată, „moștenirea” pe care compatriotul Carlos Alcaraz o duce mai departe, dar și controversa legată de Arabia Saudită, după ce a devenit ambasador al sportului într-o țară acuzată că încalcă vădit numeroase drepturi ale omului. 

Interviu amplu cu Rafael Nadal în Spania: „Din acel moment, viața mea a luat o întorsătură” » Cum l-a numit pe Djokovic și ce așteaptă de la fiul său: „Mă doare s-o spun”
DEZVĂLUIRI
Interviu amplu cu Rafael Nadal în Spania: „Din acel moment, viața mea a luat o întorsătură” » Cum l-a numit pe Djokovic și ce așteaptă de la fiul său: „Mă doare s-o spun”

Rafael Nadal, prima reacție după ce a devenit ambasador al tenisului în Arabia Saudită: „Nu cred că au nevoie de mine pentru a le spăla imaginea”

Jurnaliștii din Spania, destul de mulți în opoziție cu decizia lui Nadal de a accepta oferta saudiților, au avut de așteptat săptămâni bune pentru a afla explicațiile celui mai influent sportiv iberic din toate timpurile cu privire la parteneriatul cu Arabia Saudită. 

Momentul a venit joi, 14 februarie, la aproape o lună de la anunțul că Rafa va deveni ambasador al Saudi Tennis Federation. Cum se justifică Nadal? 

Nu cred că Arabia Saudită are nevoie de mine pentru a-i spăla vreo imagine. Este o țară care s-a deschis către lume, o țară cu potențial mare, de acord? Prin urmare, este logic că lumea se îndreaptă într-acolo”, a mărturisit ibericul. 

Care vorbește despre eticheta pe care a primit-o în ultimele săptămâni: „Sentimentul e că au cumpărat totul cu bani și acum «Și Rafa s-a vândut pentru bani». Înțeleg că oamenii cred asta, bineînțeles”, a spus fostul lider mondial, citat de Marca și Cadena Ser.

Rafael Nadal rupe tăcerea! Prima reacție după ce a devenit ambasador în Arabia Saudită: „Dacă se întâmplă asta, vă voi spune că m-am înșelat complet”
Rafael Nadal a devenit ambasador al tenisului în Arabia Saudită / Sursă foto: Instagram@ Saudi Tennis

Rafael Nadal: „Vă voi spune că m-am înșelat complet dacă țara nu va atinge evoluția pe care cred eu că ar trebui s-o urmeze în următorii 10-15 ani”

Nadal a continuat:

„Există lucruri care trebuie îmbunățite astăzi [în Arabia Saudită]? Fără îndoială! Este o țară care e în urmă în foarte multe lucruri, dar care s-a deschis recent. 

Dacă țara nu va atinge evoluția pe care cred eu că ar trebui s-o urmeze în următorii 10-15 ani, vă voi spune că m-am înșelat complet”, a punctat cel care a ratat Australian Open din cauza microleziunii suferite în timpul turneului de la Brisbane.

Cel care deține 22 de titluri de Grand Slam a mai spus că e convins că va reuși să-și implementeze în Arabia abordările și valorile pe care le consideră corecte: Cred că voi avea libertatea de a putea lucra cu valorile corecte. Dacă nu se întâmplă asta, vă voi spune că am făcut o greșeală și că m-am înșelat”.

Rafael Nadal și-a inaugurat în urmă cu câțiva ani o academie de tenis în Kuwait și plănuiește să facă același lucru și în Arabia Saudită în viitorul apropiat.

VIDEO Rafael Nadal, ambasador al tenisului în Arabia Saudită

Citește și alte știri din tenis: 

Ion Țiriac, cucerit de un jucător: „Schimbă fața tenisului mondial!” » Ce sfat îi dă și ce a remarcat când s-au cunoscut

S-a întors! Performanța reușită de Naomi Osaka, după 684 de zile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mal.
mal.  •  15 Februarie 2024, 09:12

Eu, personal, m-am liniștit. În 15 ani aflu dacă Nadal s-a convins ca promovează un regim criminal!

elgabri
elgabri  •  14 Februarie 2024, 23:02

Ambasadorul Criminalilor foarte frumos banii nu au miros.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează