SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BRISBANE

VIDEO Rafael Nadal, după victoria la revenire: „Cred că nu am uitat să joc tenis, dar va fi dificil” + „Până la Roland Garros voi ști dacă e ultimul meu an în circuit”

Rafael Nadal în acțiune la Brisbane Foto Imago
Rafael Nadal în acțiune la Brisbane Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 22:35 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 22:35

Spaniolul Rafael Nadal, 37 de ani, #672 ATP, a trecut de primul tur la Brisbane, 7-5, 6-1 cu Dominic Thiem, dar rămâne precaut în ce privește viitorul

Cea mai lungă și probabil cea mai dureroasă și îngrijorătoare pauză din cariera lui Rafael Nadal s-a încheiat. Aproape un an a stat departe de tenisul competitiv, dar a revenit cu o victorie care dă speranță.

Campionul spaniol l-a depășit pe Dominic Thiem, o veche cunoștință, cu 7-5, 6-1 în primul tur al turneului ATP 250 de la Brisbane. Un meci în care a crescut pe măsură ce se scurgeau minutele și game-urile, în care a servit bine și a lovit mingea puternic, dezinhibat.

Rafael Nadal: „Trebuie să-ți regăsești viteza, simțul mingii”

După partidă, vizibil ușurat, pentru că, spunea el, s-a temut de un dezastru, a făcut o radiografie lucidă a stării sale actuale și a descris ce trebuie să se întâmple pentru ca evoluțiile sale viitoare să se consolideze.

Pentru mine, cel mai important este să rămân sănătos. Cred că nu am uitat să joc tenis, dar va fi dificil s-o fac într-un meci profesionist și la un nivel ridicat”, a spus Rafa reporterilor aflați la Brisbane.

„Este necesar să recuperezi încrederea în mișcări, în deplasare, iar aceasta necesită timp. După operație, îți e teamă să faci o mișcare sau un gest. Trebuie să-ți regăsești viteza, simțul mingii, să citești ce va face adversarul. Să ajungi să faci toate acestea în mod automat”, a explicat spaniolul.

Iar pentru toate acestea e nevoie de timp. „Trebuie să petreci ore pe teren, la antrenamente, dar în același timp ceasuri întregi în partide. Nu știam ce urma să se întâmple la primul meci, dar a rezultat o zi fericită. Sunt entuziasmat că am șansa de a juca din nou”, a încheiat Nadal. 

Rafael Nadal: „La Paris voi ști și voi face un anunț”

Ajuns la 37 de ani și 7 luni, jucătorul cu 22 de trofee majore în vitrină nu închide ușa în fața unei posibile continuități în circuit și după 2024, dar nici nu semnează pentru aceasta.

Preferă să lase lucrurile să se desfășoare în ritmul lor. Totuși, el a spus într-un amplu interviu în El País Semanal că „atunci când voi ajunge la Paris voi ști dacă este sau nu ultimul meu an din carieră. Și voi face un anunț.

Rafael Nadal, după victoria la revenire: „Cred că nu am uitat să joc tenis, dar va fi dificil” + „Până la Roland Garros voi ști dacă e ultimul meu an în circuit”
Rafael Nadal cu trofeul de la Roland Garros cucerit în 2022 Foto: Imago

Se vor fi adunat cinci luni în circuit și voi fi conștient de realitatea mea: unele lucruri le poți intui, dar până nu le palpezi, nu se poate face nimic. Sunt pregătit”, declara Nadal în scurta perioadă de pregătire din Kuwait, la academia sa de acolo.

1069de victorii a adunat Rafael Nadal cu cea contra lui Dominic Thiem, depășindu-l astfel pe Ivan Lendl în clasamentul all-time. Deasupra sa sunt doar Jimmy Connors – 1.274, Roger Federer – 1.251 și Novak Djokovic – 1.088

Următorul adversar al spaniolului este australianul Jason Kubler, câștigător cu 6-4, 6-7 (4) asupra rusului Aslan Karatsev, care a abandonat din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Va fi primul meci între cei doi.

Citește și: 

În primul meci la simplu după 350 de zile, Rafa Nadal a trecut în două seturi de Dominic Thiem
BRISBANE
În primul meci la simplu după 350 de zile, Rafa Nadal a trecut în două seturi de Dominic Thiem
Emma Răducanu, după revenirea în circuit cu victorie: „Mereu este dificil să joci cu o prietenă, cum este Gabi”
WTA AUCKLAND
Emma Răducanu, după revenirea în circuit cu victorie: „Mereu este dificil să joci cu o prietenă, cum este Gabi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
267890
267890  •  04 Ianuarie 2024, 21:42

Să-i dea înainte cu "injecțiile". Sau să împrumute de la Halep niste suplimente. ITIA, WADA se fac că nu văd.

MaxiP
MaxiP  •  03 Ianuarie 2024, 10:42

La cum a aratat, nu pare sa fi revenit doar pentru un ramas bun. Complicat pentru Nole, probabil ca anul asta nu mai iese sportivul anului pe nicio publicatie. Meci de gala pentru un prim tur intr-un turneu 250, totusi nu pot sa nu remarc ghinionul lui Thiem. Are de tras tare in continuare, a jucat calificari pentru a-i pica Nadal in primul tur. Ca anul trecut in GS-uri, unde a prins adversari foarte grei rapid. A aratat ca stie juca un tenis bun si foarte placut ochiului, totusi mi se pare aiurea sa nu revina cat mai repede in top 10 mondial.

zb59
zb59  •  02 Ianuarie 2024, 23:43

Bine ai revenit, Rafa!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează