SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

REZULTATE AUSTRALIAN OPEN 2019 // Elina Svitolina și Karolina Pliskova s-au calificat în turul III la Australian Open

Elina Svitolina // FOTO: Reuters +4   FOTO
Elina Svitolina // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 17 ianuarie 2019 07:39

AUSTRALIAN OPEN 2019 // Elina Svitolina (7 WTA) și Karolina Pliskova (8 WTA), două dintre favoritele de la Australian Open, ambele aflate pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep, s-au calificat în această dimineață în turul III de la Melbourne.

Ucraineanca Elina Svitolina a trecut în două seturi de Viktoria Kuzmova, 48 WTA, scor 6-4, 6-1, după un meci care a durat o oră și 8 minute.

Problema învingătoarei s-a pus doar pe parcursul primului set, unul echilibrat, în care cele două au fost aproape inseparabile. Grație unui joc mai inspirat, Svitolina a făcut break la 5-4, adjudecându-și astfel prima manșă după 41 de minute.

Setul secund a fost la discreția câștigătoarei de la Turneul Campionilor, care a fost mult mai agresivă și s-a impus cu 6-1.

În turul III, Elina Svitolina va juca împotriva învingătoarei partidei Shuai Zhang (42 WTA) - Kristyna Pliskova.

Karolina Pliskova, emoții timp de un set

De o partidă mult mai complicată a a avut parte Karolina Pliskova, sfertfinalistă anul trecut la Melbounrne. Cehoaica a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de americanca Madison Brengle, 88 WTA, pe care a învins-o cu 4-6, 6-1, 6-0, după o oră și 38 de minute.

Pliskova a jucat modest în primul set, iar parametrii scăzuți de pe primul serviciu au avut o consecință simplă: Brengle a profitat la retur și s-a impus cu 6-4.

Karolina Pliskova a ridicat însă nivelul jocului, amintind de ce e una dintre jucătoarele de top ale lumii. A urmat o demonstrație de forță a fostei finaliste de la US Open, care și-a adjudecat fără probleme următoarele două seturi, 6-1, 6-0.

În turul următor, Pliskova o va întâlni pe Camila Giorgi, italianca aflată pe locul 28 în lume.

Vezi și: FOTO Repriză puternică de ploaie la Australian Open! Ce se întâmplă cu meciul Simonei Halep

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează