SPORTURI  »  TENIS  »  ATP TORONTO

ROGERS CUP // Declarații memorabile ale lui Stefanos Tsitsipas după finala de la Toronto cu Nadal: "Era la fel ca noi toți, dar a devenit o fiară, un monstru! E incredibil!"

Stefanos Tsitsipas e, începând de azi, pe locul 15 în clasamentul ATP // FOTO: Reuters
Stefanos Tsitsipas e, începând de azi, pe locul 15 în clasamentul ATP // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2018 14:25

Stefanos Tsitsipas (15 ATP, 20 de ani) a pierdut duminică seara cea mai importantă finală a carierei. La capătul unui turneu de vis, grecul a fost învins de liderul mondial Rafael Nadal (1 ATP, 32 de ani), scor 2-6, 6-7 (4). 

Tsitsipas, care chiar în ziua finalei a împlinit 20 de ani, rămâne cu amintirea unui turneu magnific, la care a obținut 4 victorii la jucători din TOP 10. Grecul a urcat începând de azi pe locul 15, cea mai bună clasare a carierei. De altfel, Stefanos a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care obține 4 victorii consecutive la jucători din TOP 10, reușind să-i învingă succesiv în Canada pe Dominic Thiem (8 ATP), Novak Djokovic (10 ATP), Alexander Zverev (4 ATP) și Kevin Anderson (6 ATP).

La conferința de presă de la finalul partidei, Tsitsipas a vorbit la superlativ despre Rafael Nadal, evaluând și nivelul jocului său. 

"Trebuie să lucrez mai multe ore pentru a deveni mai puternic, pentru a deveni un jucător mai solid de pe linia terenului. Nadal rezistă bine presiunii fizice, pentru el asta pare să nu fie nimic important. Asta e marea diferență dintre jocul meu și jocul lui. Și mai e răbdarea incredibilă pe care el o are. Niciodată nu clachează!

Întotdeauna te va hăitui precum un bulldog, mereu te va face să suferi pe teren. E incredibil cum e construit ca jucător. Era normal, la fel ca noi toți, dar a reușit să devină fiara, monstrul care e în prezent. Trebuie să lucrez mai mult și, cum am spus, sper să pot atinge într-o zi nivelul lui.

Sunt obosit, dar sunt înfometat pentru rezultate mai mari. Sunt încrezător că pot obține rezultate mari sezonul acesta. Vreau să repet rezultatul bun de aici și la Cincinnati. Chiar dacă am pierdut cu Nadal, simt că pot să înving jucători mari. Așa că vreau să fac din ce în ce mai multe puncte în acest sezon și să dau tot ceea ce am mai bun.

Cu Nadal, am încercat să analizez ce am făcut prost în primul set pentru a putea să remediez. Am încercat să-mai amintesc cum au jucat alți jucători împotriva lui Rafa pe hard și asta mi-a conferit o idee despre cum ar trebui să joc împotriva lui. Am încercat să pun unele lucruri în practică și am fost foarte aproape, chiar am avut o minge de set. Am fost foarte aproape să câștig setul doi. Dacă făceam asta, de ce nu aș fi putut să câștig și decisivul? Așa că e păcat...", a spus Tsitsipas.

"Felicitări și mult succes pe mai departe, Stefanos! Ai un viitor impresionant în față. Pe deasupra, ai o echipă grozavă care te susține. Îți urez tot binele"
Nadal către Tsitsipas, la festivitatea de după meci

Finala de la Toronto a fost cea de-a doua a carierei pentru Tsitsipas. Grecul a mai disputat o finală în acest an, la Barcelona, pierdută tot în fața lui Rafael Nadal. La turneul catalan de la finalul lui aprilie, Tsitsipas a devenit primul elen care ajunge într-o finală ATP după 45 de ani, de la Nicholas Kalogeropoulos la Des Moines, în 1973.

Vezi și: VIDEO Gest de mare campion al lui Rafa Nadal » A oprit finala și a schimbat decizia arbitrului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
burgman
burgman  •  13 August 2018, 16:26

Un copil talentat, inteligent si cu bun simt. Daca va munci si va ramane la fel de umil va fi viitorul numar 1. Si Rafa il simpatizeaza, a vorbit foarte frumos despre el. Cred ca el si taica-sau vor avea numai de castigat daca vor incepe sa lucreze cu unchiul Toni la academia lui Rafa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează