SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Roland Garros 2020. Dominic Thiem e hotărât să oprească dominația lui Nadal și Djokovic: „Promit că voi face tot pentru ca Federer să rămână numărul 1”

Thiem (în stânga) e considerat unul dintre principalii favoriți la câștigarea Roland Garros. foto: Guliver/Getty Images
Thiem (în stânga) e considerat unul dintre principalii favoriți la câștigarea Roland Garros. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 28 septembrie 2020 16:16 / Actualizat luni, 28 septembrie 2020 16:45

Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP) e considerat unul dintre principalii favoriți la câștigarea Roland Garros, ultimul turneu de Mare Șlem care se desfășoară în acest an

Austriacul, proaspăt câștigător la US Open, a debutat fulgerător în ediția total atipică de la Roland Garros 2020. L-a învins în minimum de seturi pe Marin Cilic (32 de ani, 40 ATP), scor 6-4, 6-3, 6-3, transmițându-le un mesaj indirect rivalilor Nadal și Djokovic. 

Dominic Thiem, cel care a mai disputat două finale pe zgura de la Paris - ambele pierdute, de fiecare dată cu Nadal - i-a promis lui Roger Federer că va face tot ce-i stă în putință pentru ca recordul elvețianului de 20 de turnee de Mare Șlem să nu fie depășit de unul dintre Djokovic sau Nadal. Ibericul poate ajunge la această bornă chiar la Roland Garros, dar Thiem speră să oprească supremația lui Rafa de la Paris.

Dominic Thiem: „Voi face tot ce pot pentru ca Federer să rămână numărul unu”

Promit că voi face tot ce pot pentru ca Roger să rămână numărul 1. M-a felicitat după ce am câștigat titlul la US Open, mi-a scris un mesaj lung, m-a făcut fericit. Suntem mereu în contact și vorbim despre cam tot ce se întâmplă în ATP. 

Am auzit și eu că acum mi se spune «Federer din Austria», sună foarte bine. Singurul lucru care seamănă este reverul cu o mână pe care-l avem amândoi. Niciun jucător nu se poate compara cu Roger, este absolut unic, e un jucător mult mai elegant decât mine. Rămâne un model de urmat pentru noi toți”, a declarat Dominic Thiem, potrivit Eurosport.ro

20 de turnee de Mare Șlema cucerit Federer în carieră. Nadal e imediat în spatele elvețianului, cu 19, în timp ce Novak Djokovic are 17

Mouratoglou mizează pe Thiem

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, crede că austriacul Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP) e pregătit să preia ștafeta de la Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic. 

„Sunt sigur de faptul că titlul câștigat de Dominic Thiem va schimba multe în mintea lui în viitor, ar putea schimba rezultatul final al meciurilor mari de pe cele mai importante arene din lume, în fața jucătorilor care au intrat în istorie. Finala de la US Open a demonstrat cât de mult îi pasă, cât de important a fost pentru el. Acum, că a câștigat, simt că a scăpat de presiune. Cred că va fi foarte periculos în fața lui Federer, Nadal și Djokovic la turneele de Grand Slam care urmează”, a declarat Mouratoglou, conform Eurosport. 

Citește și alte știri despre Roland Garros: 

O nouă controversă la Roland Garros! Un jucător atacă: „Este brutal! Unele dintre mingi nu le-ai da nici unui câine pentru a le roade”

Simona Halep le domină pe celelalte românce în întâlnirile directe. Care este singura conaţională cu un bilanț pozitiv contra Simonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează