SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Roland Garros 2020 își schimbă datele! Când se va juca al doilea turneu de Grand Slam al anului

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 17:55

Organizatorii de la Roland Garros, turneu care era programat la finalul lunii mai, au schimbat datele celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Astfel, competiția de la Paris se va juca între 20 septembrie și 4 octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul de la Roland Garros era programat inițial în perioada 24 mai - 7 iunie 2020. După ce mai multe turnee de tenis au fost suspendate, din cauza pandemiei de COVID-19, organizatorii de la Roland Garros au luat decizia de a reprograma turneul. Inițial, organizatorii turneului francez se gândeau să organizeze competiția fără accesul spectatorilor. Simona Halep (2 WTA, 28 de ani) și Rafael Nadal (2 WTA, 33 de ani) sunt doi dintre favoriții la câștigarea competiției.

Turneul de la Roland Garros se va suprapune cu turneele de la Guangzhou, Seoul și Wuhan (din circuitul WTA) și St. Petersburg, Metz, Laver Cup, Chengdu, Zhuhai și Sofia (din circuitul masculin). În plus, și meciurile din Cupa Davis ar putea fi afectate, fiind programate meciuri pe 18 și 19 septembrie.

Momentan, jucătorii și jucătoarele de tenis nu știu încă ce program vor avea în perioada următoarea. Pe 12 martie, ATP a anunțat că suspendă toate meciurile din circuitul masculin, iar WTA a început să anuleze treptat turneele din circuitul feminin. În prezent, turneul de la Madrid, care începe pe 3 mai este primul care ar urma să se joace în circuitul feminin. În plus, ITF a suspendat toate meciurile din Fed Cup.

1891este anul în care s-a fondat Roland Garros

123de ediții au avut loc până acum

12titluri are Rafael Nadal la Roland Garros, un record

VIDEO // Mihaela Buzărnescu a vorbit la GSP LIVE despre atmosfera cauzată de anularea turneelor de tenis

 Ce se întâmplă cu Wimbledon

 Pentru moment, nu se știe ce se va întâmpla cu Wimbledon, programat între 29 iunie și 12 iulie. Dinspre Wimbledon răzbate însă mult mai ferm rumoarea că organizatorii de la All England Club ar prefera anularea în locul desfășurării cu tribunele goale. Varianta este avansată de cotidianul Daily Mail, care subliniază însă că ultimul cuvânt îl va avea Guvernul, cel care coordonează ceea ce se întâmplă în sport în corelație cu pandemia de coronavirus. Problema a fost discutată într-o întâlnire dintre forurile importante din sportul britanic și deținătorii de drepturi TV, acolo unde oficialii de la Wimbledon au adus ca argument faptul că turneul are un caracter istoric, pe care dorește să-l conserve în continuare cu cât mai puține schimbări.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

 

  1.  EURO 2020 a fost amânat pentru 2021
  2. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  3. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  4. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  5. Ivan Garcia Cortina, câștigător în această săptămână al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  6. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  7. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

Vezi mai multe știri despre tenis:

VIDEO Simona Halep donează pentru cumpărarea de echipament medical

Margaret Court, luare de poziție controversată în cazul pandemiei de coronavirus: „Sângele lui Iisus ne va proteja”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (4)
bazinga
bazinga  •  17 Martie 2020, 18:30
Postat de Tudor Costea pe 17 Martie 2020, 18:25

Pentru cultura ta generala fotbalul nu este singurul sport important. Articolul nu este bine scris pentru ca toamna la paris ploua si nu se poate juca afara. Poate us open sa fie mutat in california sau florida unde este vreme frumoasa tot anul.

De unde ai scos chestia asta cu fotbalul?De unde ai dedus tu,""inteligentule care esti"",ca am considerat ca fotbalul este cel mai important sport?M-am referit la sport ,la modul general....neuronul tau din dotare,unicul pe care il mai posezi... ala prapadit,care abia mai paplaie nu te-a facut sa pricepi chestia asta?Greu de tot,greu.....Du-te si te culca,esti defazat rau....

115133402542612
Tudor Costea  •  17 Martie 2020, 18:25
Postat de bazinga pe 17 Martie 2020, 18:14

Nu se va mai juca!Nu este sportul cal mai important lucru pe lumea aceasta!

Pentru cultura ta generala fotbalul nu este singurul sport important. Articolul nu este bine scris pentru ca toamna la paris ploua si nu se poate juca afara. Poate us open sa fie mutat in california sau florida unde este vreme frumoasa tot anul.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  17 Martie 2020, 18:17

E o solutie buna. Se suprapune cu Wuhan (care probabil nu se va juca) si e cu doar o saptamana inainte de Beijing - daca se va juca si acesta. Ar trebui ca de la Paris sa se mearga direct in China (ma rog, DACA, inca o data). La baieti e mai OK calendarul - niciun turneu masters in perioada aceea si nici imediat dupa. N-ar fi rau sa se joace totusi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează