SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ROLAND GARROS // Simona Halep + alte 5 favorite: de la „asasina” Kiki Bertens la „mașinăria” Petra Kvitova + jucătoarea din umbră subestimată de toată lumea!

FOTO: Guliver/GettyImages +6   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 21 mai 2019 13:38

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) e pregătită să își apere trofeul obținut în 2018 la Roland Garros, dar va avea însă o misiune extrem de dificilă, fiindcă cel de-al doilea Grand Slam al anului e vânat mai ceva ca-n Urzeala Tronurilor. 

  • Calificările de pe tabloul feminin de la Roland Garros încep astăzi. Meciurile de pe tabloul principal debutează pe 26 mai;
  • Tragerea la sorți a tabloului principal de la Roland Garros e joi, 23 mai;
  • Turneul e transmis în România de Eurosport.

1. Simona Halep: toții ochii pe albină!

Campioană en-titre la Roland Garros, liderul ierarhiei pe zgură din ultimele trei sezoane și jucătoarea cu cel mai solid joc arătat la Madrid, Simona Halep e departe prima favorită a Open-ului francez. 

Atuurile româncei au fost prezentate de oameni cu greutate în lumea tenisului. Belgianca Justine Henin crede că românca e „extrem de puternică din punct de vedere fizic”, în timp ce Karolina Pliskova e pesimistă dintr-un singur punct de vedere înainte de startul Roland Garros-ului: „Acolo va fi Simona! Va avea o mare încredere, pentru că ea joacă foarte bine acolo”.

3 finaleare Simona Halep la Roland Garros

  • Cotă: 5
  • Cap de serie: 3

2. Kiki Bertens, cea mai puternică pe zgură

Olandeza de 27 de ani e nemiloasă pe zgură în 2019. Bertens a atins semifinalele la Stuttgart și Roma și s-a impus la Madrid.

Mai mult, Bertens are un avantaj de moral în fața Simonei Halep, pe care a învins-o în finala de la Madrid, scor 6-4, 6-4 și pe care o conduce cu 3-2 în duelurile directe. Cea mai bună performanță a lui Bertens pe zgura de la Paris este o semifinală, pierdută în fața Serenei Williams, scor 6-7(7), 4-6.

Puternică în toate schimburile, Kiki e văzută drept una dintre favorite și de Simona Halep.

  • Cotă: 10
  • Cap de serie: 4

3. Naomi Osaka, enigma scăpată de presiune

Nipona este lider autoritar în clasamentul mondial, cu 6486 puncte. Osaka (21 de ani) este câștigătoarea ultimelor două turnee de Mare Șlem: US Open 2018 și Australian Open 2019. Pare de neclintit în turneele mari.

Odată cu triumful de la Antipozi, Naomi a întrerupt o serie de 8 câștigătoare diferite în turneele de Grand Slam.

Scăpată de presiunea pusă de Halep pe locul 1 mondial, Osaka pornește încrezătoare aventura de la Paris: „Simt că am stat mult prea încordată de când am devenit numărul 1. Am răsuflat mereu ușurată, turneu după turneu, săptămână după săptămână”.

Anul trecut, Osaka a fost eliminată în turul 3 la Roland Garros de americanca Madison Keys, scor 1-6, 6-7(7). Spune ceva, fiindcă Madison Keys a ajuns până în semifinale în 2018.

  • Cotă: 11
  • Cap de serie: 1

4. Serena Williams, favorita caselor de pariuri

Serena Williams (37 de ani) a jucat un singur meci în ultimele două luni: o victorie din primul tur de la Roma contra suedezei Rebeca Peterson, scor 6-4, 6-2. Pariorii au impresia că americanca e o adversară de temut pentru Halep. Serena a început luni pregătirea pe arena Philippe-Chatrier alături de antrenorul Patrick Mouratoglou, iar specialiștii au fost surprinși de forma fizică bună în care se află.

 

  • Cotă: 12
  • Cap de serie: 10

3 trofeeare Serena Williams pe zgura de la Paris, în 2002, 2013 și 2015

5. Petra Kvitova și câteva întrebări

Cehoaica Petra Kvitova (29 de ani) a avut un start lansat pe zgură în 2019. S-a impus la Stuttgart și a atins sferturile de finală la Madrid. Petra a avut însă probleme medicale la Roma. În turul trei, împotriva grecoaicei Maria Sakkari, a fost nevoită să abandoneze în setul decisiv, la scorul de 4-0 pentru adversară, după ce avusese probleme pe durata întregii înfruntări. 

Cea mai bună performanță a Petrei Kvitova la Paris este o semifinală, în 2012. Petra, una dintre cele mai agresive jucătoare din circuit pe zgură. În ciuda stilului incomod pentru Halep, românca e în avantaj în meciurile directe, scor 3-1. 

  • Cotă: 13
  • Cap de serie: 6

6. Karolina Pliskova și conchita martinez, colaborare premium

Pliskova (27 de ani) e jucătoarea cu cel mai bun moral la startul competiției de la Paris. Colaborarea cu spanioloaica Conchita Martinez a adus îmbunătățiri vizibile în jocul pe zgură al Karolinei. 

Cehoaica s-a impus într-o manieră entuziasmantă la Roma. Cele mai tari lovituri au fost strânse de WTA într-un clip de senzație.

  • Cotă: 15
  • Cap de serie: 2

Outsider reinventat: Kristina Mladenovic + Sascha Bajin

Colaborarea dintra Sascha Bajin, cel mai bun antrenor al anului 2018, și franțuzoaica Mladenovic, un diamant neșlefuit al circuitului feminin, a început să dea roade. 

Kristina Mladenovic (26 de ani) a avut un parcurs excelent la Roma. Trecută prin furcile caudine ale calificărilor, franțuzoaica a produs surpriză după surpriză pe tabloul principal. A învins-o pe compatrioata Caroline Garcia, alături de care va juca în finala Fed Cup, apoi pe elvețianca Belinda Bendic și pe Ashleigh Barty, două dintre jucătoarele în formă în 2019.

Privită la început ca o glumă, în momentul în care antrenorul german declara că „n-ar colabora cu nimeni dacă n-ar simți că poate ajunge numărul 1”, relația dintre cei doi poate surprinde pe toată lumea la Roland Garros. Cea mai bună performanță a lui Mladenovic la Paris este un sfert de finală, în 2017. 

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Halep a plecat spre Paris: „Sper să fiu o albinuță care aleargă!” + Ultimele detalii despre problemele medicale

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
777ghedeon
777ghedeon  •  23 Mai 2019, 17:16

Ma umfla rasul cand vad prostanacii de la Gazeta ca o venereaza pe simona halep(sincer, nu merita majuscule). In turul 3 simonica beșinica isi ia bilet pentru Constanta. Va cadea pe locurile 9, 10, acolo unde de fapt îi este locul. Roland Garos a fost o pura întâmplare, care i se datoreaza in mod deosebit australianului Daren, si de asemenea pozitia 1 tot o întâmplare, poziție pe care nu va mai reveni niciodata. Sa zica sarumâna pentru aceste doua întâmplatoare performanțe. Hai gata, ca ma obositi cu aceasta mediocara. Vorbiti despre Serena W., Osaka, Svitolina, Kiki B., jucatoare de mare calibru.

lapusneanul
lapusneanul  •  22 Mai 2019, 17:54
Postat de Sabin Ellak pe 21 Mai 2019, 15:00

Halep nu va ajunge dincolo de optimi...RG va fi castigata de Bertens sau de Kvitova !

am salvat acest comentariu, o sa-ti dau cu el in cap la fiecare comentariu pe care il postezi, bine, asta daca nu iti schimbi iar nick-ul ...:)

brifcor
brifcor  •  22 Mai 2019, 14:27
Postat de Sabin Ellak pe 21 Mai 2019, 15:00

Halep nu va ajunge dincolo de optimi...RG va fi castigata de Bertens sau de Kvitova !

Esti optimist, te invidiez. Eu zic turul 2 maxim.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează