SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Să o cunoaştem pe Simona Halep! Finalista de la Fes i-ar fura reverul belgiencei Justine Henin ;)

halep
halep

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2010 00:00

Site-ul www.wtatour.com a realizat un material despre românca Simona Halep, proaspăt finalistă la Fes.

Româncele au un obicei să-şi facă debutul în circuit cu mult zgomot-ne putem referi la Alexandra Dulgheru, care a cîştigat anul trecut turneul de la Varşovia venită din calificări. Chiar dacă Simona Halep (18 ani) nu a reuşit acelaşi lucru, ea a făcut un progres imens în ultimele săptămîni.

 

La debutul în circuit, la Marbella, a învins-o în primul tur pe Iveta Benesova şi apoi pe Sorana Cîrstea pentru a ajunge în sferturi de finală, unde i-a dat bătăi de cap Flaviei Pennetta. Venită tot din calificări, la Barcelona, a pierdut în primul tur la Carla Suarez Navarro, iar la Fes a ajuns pînă în finală, învingînd-o în drumul ei spre finală pe Patty Schnyder.

- Cum ai ajuns la tenis?
- Fratele meu Nicolae, care este mai mare ca mine cu şase ani, juca tenis. Eu aveam patru ani şi voiam şi eu să joc. Părinţii mei n-au jucat, tatei uneori îi place să joace fotbal din plăcere.

- Povesteşte-ne despre familia ta...
- Nicolae este singurul meu frate. Acum este student. Tata are o fabrică de brînzeturi în România. Mama are grijă de familie şi uneori merge pe la turnee cu mine.

- Cît timp ai făcut şcoală?
- Sînt în ultimul an de liceu. Mai am doar două probe de trecut pe 4 şi pe 6 iunie. O să încerc să dau la facultate, poate să studiez ceva care are legătură cu sportul sau cu economia. Îmi place matematica!

- Care este situţia ta în ceea ce priveşte antrenorul?
- Sînt cu Firicel Tomai de aproape doi ani. Este român şi îl antrenează şi pe Victor Hănescu
- Cum ai descrie stilul tău de joc?
- Sunt o jucătoare agresivă din spatele liniei de fund. Lovesc mingea foarte plat şi deocamdată învăţ să lovesc cu topspin ca să-mi dea o mai mare varietate în joc şi ca să am o marjă mai mică de eroare.

- Ai avut o carieră de junioară foarte prolifică. Care este cel mai greu lucru de care te-ai lovit cînd ai intrat în circuitul WTA?
- Cea mai mare diferenţă este că la juniori, dacă iau primul set cîştig şi meciul. În circuit trebuie să joci toate mingile pînă la final. Nimeni nu renunţă la meci...nimic nu e gata pînă nu se gata.

- Ai vreun idol în tenis?
- Justine Henin. Sînt foarte fericită că s-a întors şi că am o şansă să joc împotriva ei. Îl admir de asemenea pe Roger Federer.

- Dacă ar fi să furi o lovitură de la altă jucătoare, care ar fi aceea?
- Reverul lui Justine. Va fi o schimbare majoră pentru că eu am rever cu două mîini.

- Care a fost cel mai tare adversar al tău de pînă acum?
- Aş spune Pennetta. M-a bătut 6-4, 7-5, dar am fost foarte mulţumită că am stat aproape de ea pe toată durata partidei, mai ales că este una dintre cele mai bune jucătoare de zgură din lume.

- Care a fost cel mai frumos moment al carierei tale?
- Atunci cînd am cîştigat Roland Garros-ul la juniori, în 2008, aveam 16 ani. Îmi place Parisul, locul unde se desfăşoară turneul, îmi place totul.

- Care sînt interesele tale în afară de tenis?
- Am jucat handbal cînd eram mai mică, dar antrenorul mi-a spus că nu îmi face bine la genunchi. Îmi place să ascult orice fel de muzică şi să merg la la cinema, atunci cînd pot.

- Dacă ar fi să pleci pe o insulă pustie şi ar trebui să iei un singur lucru, care ar fi acela?
- Pe antrenorul meu. Avem o relaţie specială pe care o preţuiesc foarte mult.

- Ce-ţi place mai mult la viaţa de jucătoare de tenis?
- Îmi place sportul în sine şi competiţia.
- Care e cel mai greu lucru?
- Întotdeauna vreau să dau tot ce e mai bun din mine...trebuie să mai învăţ şi să pierd meciuri, să nu mă supăr atît de mult la înfrîngeri.Chiar dacă am cîştigat semifinala la Fes, nu mi-a plăcut deloc. Am fost nervoasă, înainte, în timpul...

- Care sînt ţelurile tale în acest moment?
- Am pierdut în calificări la Roland Garros şi la Australian Open, deocamdată vreau să ajung pe tabloul principal al Paris.

- Care sînt cele  mai bune prietene ale tale din circuit?
- Arantxa Rus e o prietenă bună.Sînt încă nouă şi încerc să-mi fac prieteni noi. Am mulţi prieteni acasă şi asta e important pentru mine.

- Cum te-ai descrie într-un singur cuvînt?
- Emoţională.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
vera_rapid
vera_rapid  •  04 Mai 2010, 22:54

ii prevad un viitor frumos in tenisul mondial! mult succes si cat mai multe turnee!

 •  04 Mai 2010, 21:22

f frumos interviul si sper sa aiba un viitor stralucit. sper sa ii vedem numele in gsp si pe mai departe, dar nu la categoria stiri senzationale.

 •  04 Mai 2010, 20:04

"-Care este situaţia ta în ceea ce priveşte antrenorul? - Sînt cu Firicel Tomai de aproape doi ani. Este român şi îl antrenează şi pe Victor Hănescu." "- Dacă ar fi să pleci pe o insulă pustie şi ar trebui să iei un singur lucru, care ar fi acela? - Pe antrenorul meu. Avem o relaţie specială pe care o preţuiesc foarte mult." Ce se intelege din aceste randuri?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează