SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Serena Williams: "Sunt victimă a rasismului" » O nouă explicație pentru izbucnirea din finala US Open

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Articol de GSP - Publicat joi, 15 noiembrie 2018 17:21

Americanca Serena Williams (16 WTA, 37 de ani) a fost desemnată femeia anului de GQ Magazine.

În interviul oferit cu ocazia primirii distincției, americanca a vorbit despre perioada care a urmat finalei de la US Open, atunci când s-a certat violent cu arbitrul Carlos Ramos, considerând că este de fapt o victimă a rasismului, nu a sexismului, cum declarase inițial. 

"Mi s-au întâmplat multe lucruri după finala de la US Open. Am depășit cu greu această perioadă.

Când treci prin situații extreme nu o dată sau de două ori, ci de mult mai multe, la un moment dat explodezi. Sincer, nu îmi amintesc cum au fost momentele de după.

Nu m-am mai uitat la TV în săptămâna aia. Am încercat să trăiesc într-o bulă, să nu iau contact cu lumea exterioară.

Am încercat să nu dau atenție opiniilor de pe internet. I-am lăsat să trăiască așa cum vor, să spună tot ce le trece prin cap. Unii chiar nu înțeleg absolut nimic.

Nu am simțit nevoia să fiu apărată. Le-am transmis asta și celor din echipa mea. Trebuie să știm să pierdem cu demnitate. Asta am făcut în toată cariera.

Sunt o femeie de culoare, iar limita exprimării emoțiilor este mai joasă decât la o persoană albă. Este un lucru demonstrat. Asta este lumea în care trăim, a declarat Serena în GQ Magazine.

  • CONTEXT: Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6
  • Atunci, arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Conflictul a continuat cu alte avertismente. Toate detaliile, AICI.

Vezi și: SIMONA HALEP. Wilander a explicat ce înseamă pentru Simona Halep plecarea lui Cahill: "Nu e o surpriză" » A analizat jocul liderului WTA: "E cea mai importantă creştere a ei"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
alegsandru
alegsandru  •  16 Noiembrie 2018, 10:22

Nu stiu cat de victima a rasismului esti tu cand marxismul modern calca in picioare toata civilizatia europeana atat in Europa cat si America.

maxp
maxp  •  16 Noiembrie 2018, 10:10

Limita exprimarii este mai joasa in privinta unei isterice, nu a unei persoane de culoare. Unii dintre cei mai iubiti sportivi din lumea asta sunt persoane de culoare, ei i-as propune sa intrebe persoane din toata lumea si sa vada cum reactioneaza cand aud nume precum LeBron James sau Usain Bolt. Oare cu aia de ce nu au nimic? Sigur, o va da ca ei nu sunt femei. Si o va da din mic in mic pana tot se lipeste de o scuza. Normal ca s-a inchis intr-o bula si nu s-a uitat la televizor, si mie mi-ar fi fost rusine sa ma revad in ipostaza ei.

caminero
caminero  •  16 Noiembrie 2018, 08:57

Nu ești o victimă a rasismului, ești un *** fără caracter, asta ești, madamo!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează