SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

„Trebuie să accentuez ferm acest lucru” » Shuai Peng adâncește misterul: ce spune acum despre acuzațiile pe care i le-a adus fostului vicepremier al Chinei

Shuai Peng / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Shuai Peng / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 23:51 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 00:09

Shuai Peng (35 de ani) adâncește și mai mult misterul acuzațiilor pe care i le-a adus fostului vicepremier chinez Zhang Gaoli.

Peng, campioană la Roland Garros în proba de dublu în 2014, l-a acuzat la începutul lunii noiembrie pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a forţat-o să aibă o relaţie sexuală în urmă cu trei ani.

Shuai Peng adâncește misterul: ce spune acum despre acuzațiile pe care i le-a adus fostului vicepremier al Chinei

Acum, la o lună și jumătate distanță, chinezoaica neagă că ea ar fi fost cea care l-a acuzat pe Zhang Gaoli de abuz sexual.

„În primul rând, vreau să accentuez un lucru extrem de important: nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual, trebuie să accentuez ferm acest lucru”, a spus Shuai Peng, într-un videoclip publicat de o companie media din Singapore.

Jucătoarea mai afirmă că postarea publicată pe Weibo nu e nimic altceva decât o „chestiune privată”, dar și că în ultima perioadă nu s-a simțit urmărită de cineva. 

La scurt timp după ce acuzațiile aduse oficialului chinez au ajuns publice, Peng a fost de negăsit timp de câteva zile, iar lumea tenisului s-a solidarizat cu cauza chinezoaicei. În replică, presa de stat din China a prezentat noi imagini cu Peng, cea care ar fi fost prezentă la un eveniment sportiv din Beijing. Veridicitatea acestora nu a putut fi verificată.

Ce a înțeles China din scandalul Shuai Peng: „Încetați cu politizarea și exagerarea”

China a cerut pe 22 noiembrie încetarea „exagerării" şi „politizării" cazului Shuai Peng, într-o reacţie oficială excepţională. 

Cred că unii trebuie să înceteze să exagereze în mod deliberat această chestiune în scopuri ostile şi, mai important, să facă din asta o problemă politică", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Lijian Zhao, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și alte știri din tenis:

Numele mari cad pe capete! Finalista de la Australian Open s-a RETRAS de la ediția din 2022

Ce se întâmplă la Australian Open 2022? După Serena Williams și Bianca Andreescu, o altă mare favorită e OUT

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează