SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Urmele nevăzute ale suspendării » Simona Halep, despre calvarul prin care trece: „Trăiesc fiecare zi cu anxietate! Aveam atacuri de panică, insomnii”

În drumul spre găsirea nevinovăției, Simona Halep a experimentat atacuri de panică și anxietate / Sursă foto: Imago Images
În drumul spre găsirea nevinovăției, Simona Halep a experimentat atacuri de panică și anxietate / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 18:21 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 18:40

Urmele nevăzute ale calvarului prin care a trecut în ultimul an: Simona Halep a dezvăluit în interviul acordat francezilor de la Paris Match că a suferit crize serioase de panică și anxietate odată cu traiectoria imprevizibilă pe care a luat-o cazul său de dopaj.  

Stresul acumulat în ultimul an a consumat-o zdravăn pe Simona Halep. Prinsă mereu în sfera incertitudinii, fără să cunoască exact datele audierilor sau ce-i rezervă următoarea înfățișare, fostul lider mondial mărturisește că, în tot acest timp, a ajuns să se confrunte cu insomnii teribile. Care au venit la pachet cu atacuri de panică și anxietate.

Simona Halep nu mai menajează pe nimeni! Interviu incendiar: „Mouratoglou și echipa lui mi-au distrus cariera de 25 de ani”
ATAC
Simona Halep nu mai menajează pe nimeni! Interviu incendiar: „Mouratoglou și echipa lui mi-au distrus cariera de 25 de ani”

Simona Halep, despre calvarul ultimului an: „De când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate”

„Eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine. 

Văzând lucrurile așa, mai scap de insomnie. Pentru că am avut perioade în care nu puteam să dorm. Aveam atacuri de panică. Eu eram copleșită de emoții și când jucam în turnee. Simțeam un gol în stomac. 

Dar de când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate. Deși astăzi lucrurile stau puțin mai bine”, a spus Simona Halep, conform sursei citate. 

Este adevărat că mi-am dedicat copilăria, adolescența, viața mea tenisului. Chiar dacă nu prea mi-am văzut prietenii când eram mai mică, tenisul mi-a dat înapoi mai mult decât mi-aș fi putut imagina. Perioada actuală este cea mai grea din întreaga mea carieră, dar nu am animozitate sau sentimente negative. Tenisul este întreaga mea viață și așa va fi mereu.

- Simona Halep

Simona Halep a mai avut o perioadă nefastă în plan mental și după pierderea finalei de la Roland Garros din 2017. Sportiva din Constanța povestea cât de mult a afectat-o din punct de vedere psihic eșecul cu Ostapenko de la Paris:

 „A fost cel mai deprimant moment din viața mea. Trei luni, n-am putut să fiu fericită, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopții”. 

Anxietatea, considerată „boala secolului”

Tulburările de anxietate reprezintă cel mai frecvent tip de boală psihică din lume, potrivit prestigiosului site Big Think.

Chiar dacă oricine se poate confrunta cu îngrijorare sau teamă, persoanele cu tulburări de anxietate experimentează aceste sentimente în permanență și adesea fără un motiv identificabil. 

Medicamentele pot ameliora simptomele anxietății, dar fiindcă nu se știe cu adevărat ce se întâmplă în creierul persoanelor cu anxietate, găsirea medicamentului sau a combinației de medicamente potrivite poate fi un proces îndelungat de încercări și erori, mai scrie sursa citată.

VIDEO Simona Halep, interviu exclusiv în Franța: „Sunt pregătită să lupt! Nu cedez ușor”

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep nu mai menajează pe nimeni! Interviu incendiar: „Mouratoglou și echipa lui mi-au distrus cariera de 25 de ani”

Ion Țiriac, declarații noi despre cazul Simonei Halep: „A fost dezavantajată de la A la Z, este inadmisibil, intolerabil, imoral!”

EXCLUSIV „Știam, dar nu voiam s-o zic!” » Poziție fermă a fostului antrenor al Simonei Halep: „Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (13)
Freyya
Freyya  •  22 Decembrie 2023, 21:05

legand ce zice Big Think cu tulburarile dopatei = ***. ***, curaj! curiozitatea mea e alta: ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Freyya
Freyya  •  22 Decembrie 2023, 13:19
Postat de contrabas3 pe 21 Decembrie 2023, 19:53

Simona, îmi pare rău că trăiești toate aceste momente grele. Adevărul este că treci mai ușor prin orice încercare dacă ai pe cineva lângă tine. Dacă tot vorbim de asta, împreunarea (fără să fiu vulgar - cum zicea și Jijiii) ar ajuta la stresul tău, doar că Toni nu mai este.

cum adica "Toni nu mai este"?? e in alt pat, cu vreun model - ca de urate cu bani i s-o fi luat

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  22 Decembrie 2023, 12:29

Ultimii 4 ani , i-a trait , ca "Intr-un film " ... A crezut ca joaca in "film serial " ... Pacat , s-a inselat , era "Artistic" !... The End .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează