SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR 2017

SIMONA HALEP - CAROLINE GARCIA 6-4, 6-2 // FOTO + VIDEO Mingi nerăbdătoare » Prima victorie la Singapore! Liderul mondial Simona Halep, lecție de tenis contra Carolinei Garcia

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 17:52

Simona Halep a pornit cu o victorie clară, 6-4, 6-2 cu Caroline Garcia, în Grupa Roșie de la Singapore. Miercuri va juca împotriva Carolinei Wozniacki, de la 14:30.

Al patrulea an la rând și începutul e la fel. Deși contextul e diferit, cumva mai pretențios, mai apăsător. S-a simțit abia la final, când o Simona Halep zâmbitoare spunea în interviul de pe teren că a fost primul ei meci ca lider mondial și că e un semn bun că l-a câștigat. "Ia un pic din presiune", a adăugat românca și parcă ușurarea strălucea subtil pe chipul ei.

Pentru al patrulea an consecutiv, Halep e prezentă la WTA Finals de la Singapore. Cea mai constantă jucătoare din acest punct de vedere, intervenind în toate distribuțiile ultimelor sezoane. În 2014 a jucat chiar unul dintre rolurile principale, învingând-o pe Serena Williams în grupe și disputând apoi finala. Pentru 2015 și 2016 a avut partituri mai discrete, s-a retras înapoia cortinei după grupe, dar e ceva care unește toate aceste patru puncte temporale. De fiecare dată, începutul a fost solid, promițător. La fel și în 2017.

Reîntâlnire după Beijing

Și nu era ușor. O întâlnea pe Caroline Garcia, jucătoare aflată pe un val de 11 meciuri câștigate la rând. Și, mai important poate, aceeași jucătoare în fața căreia pierdea finala de la Beijing, la o zi distanță după ce își asigurase urcarea pe primul loc al clasamentului mondial. Trecuseră de atunci doar ceva mai mult de două săptămâni, iar amintirile se păstrau proaspete și cumva amestecate din punctul de vedere al trăirilor. Ca tenis însă, Halep știa și știe ce trebuie să facă împotriva franțuzoaicei. "Nu e vorba doar despre meciul de la Beijing, ne-am mai întâlnit și la Toronto", a ținut să precizeze ea. Atunci când câștigase convingător.

Începutul a avut o urmă de crispare, cu un prim game de serviciu dificil pentru româncă, apoi lucrurile s-au pus în mișcare. Dintre toate adversarele din grupă, Simona remarcase că doar franțuzoaica lovește ceva mai tare, în comparație cu Wozniacki și Svitolina. Așa că a încercat să-i taie aripile cât mai repede. Prelungind punctele și traseele mingilor, a izbutit să o facă să privească riscul din două direcții. Ca necesitate, dar și ca armă ce poate trăda. În unele momente, franțuzoaica a luat decizii bizare, apăsată parcă de toată miza meciului și de riposta româncei.

Și când a avut break-ul în față, dar l-a pierdut, Halep a rămas calmă. S-a concentrat pe joc și pe un nou break de partea ei, care a și ajutat-o să închidă setul, 6-4. Apoi, în al doilea, dominația a fost mult mai clară, garnisită cu câteva puncte din categoria hot shots și măcar două-trei reveruri în lung de linie glorioase. Simona a câștigat bătălia mentală, la adăpostul unei experiențe superioare și a unei atitudini care nu se mai frânge după o eroare ușoară sau o dublă greșeală. Exemplu stă game-ul al patrulea din setul secund, când a revenit de la 0-40 cu 5 puncte la rând formidabile pentru a se distanța la 3-1. Nu i-a tremurat palma pe rachetă niciun pic.

Slăbiciunea devenită armă

Iar peste toate, poate cel mai impresionant, serviciul al doilea. Punctul mereu fragil din jocul româncei, latura cea mai expusă, mai șovăitoare i-a adus un procentaj de reușită de 71%, față de numai 43% al adversarei. "Te-am auzit la prezentare, spuneai că am progresat mult la serviciu", i-a spus ea surâzând larg crainicului responsabil cu prezentările înainte de meci. "Așa este, am muncit mult după US Open la această lovitură". Și rezultatele se văd. Într-o sală și cu un public care a primit-o cu o căldură vizibilă, ca pe un musafir pe care îl inviți an de an și abia aștepți să-l reîntâlnești. Iar ei Singapore îi priește. Pentru primul meci din grupă, e deja probat. Ce va urma rămâne de văzut în zilele și meciurile următoare.

Primul meci la WTA Finals

2016 Simona Halep-Madison Keys 6-2, 6-4
2015 Simona Halep-Flavia Pennetta 6-0, 6-3
2014 Simona Halep-Eugenie Bouchard 6-2, 6-3

Clasament Grupa Roșie 

1. Caroline Wozniacki 2-0
2. Simona Halep 2-0
3. Caroline Garcia 0-2
4. Elina Svitolina 0-2

 

  Simona Halep - Caroline Garcia 6-4, 6-2

SETUL 2

MECI SIMONA HALEP: Simona câștigă meciul, după ce a servit excelent și a câștigat meciul

Game Garcia, 5-2: Caroline fructifică game-ul de serviciu și oprește seria excelentă a Simonei Halep. Jucătoarea noastră rămâne în avantaj și va servi pentru câștigarea meciului

Game Halep, 5-1: Jucătoarea noastră e la un game de câștigarea meciului. Simona a câștigat rapid game-ul, la 0, servind al patrulea său as și având o evoluție perfectă

Break Halep, 4-1: Simona Halep joacă perfect în acest set. A reușit al doilea break și pentru a doua oară a reușit să revină de la 40-0 pentru Garcia.

Game Halep, 3-1: Simona Halep își mărește avantajul în acest set. Garcia a condus cu 40-0, după un start slab al româncei. Totuși, jucătoarea noastră a revenit, a jucat perfect fiecare minge și a câștigat game-ul


Break Halep, 2-1: Jucătoarea noastră a preluat conducerea după primul break al setului. Simona a profitat de serviciul mai slab al adversarei și a returnat foarte bine, ceea ce i-a permis să domine punctele.


Game Halep, 1-1:
Simona egalează rapid. Jucătoarea noatră a servit foarte bine și a fost sigură pe ea și nu i-a permis Carolinei să pună presiune

 

Game Garcia, 0-1: Caroline Garcia a câștigat primul game, după ce a fost condusă cu 30-15. Franțuzoaica a avut două lovituri excelente, cu care a închis game-ul.

Începe setul doi. Garcia servește prima

SET HALEP, 6-4: După două mingi de set ratate, Simona reușește să câștige primul act al meciului. A închis game-ul cu o lovitură excelentă de forehand, în lung de linie, la care Garcia nu a avut replică

 

Break Halep, 5-4: Simona este din nou în avantaj. A reușit al doilea break, după un game în care Garcia a făcut două duble greșeli și a lovit mingea slab. Halep servește pentru câștigarea primului set
Game Halep, 4-4:
Simona egalează. A reușit al doilea as al meciului. Halep rămâne în continuare sigură pe ea, lovește bine și nu-i mai permite adversarei să controleze fiecare punct

 

Game Garcia, 3-4: Garcia preia din nou conducerea, după un game în care a jucat sigur, a servit bine și a fost din nou agresivă. Halep l-a chemat pe Darren Cahill. "Încercă să îți menții centrul de greutate jos. Intră în minge și nu mai lovi pe centru, trimite mingea în diagonală. Servești bine, rămâi încrezătoare. Nu mai ceda puncte ușor", a spus antrenorul australian.

 

 

Break Garcia, 3-3: Garcia egalează rapid. Franțuzoaica a avut două lovituri decisive extrem de puternice și de bine plasate, la care Halep nu a avut reacție. În plus, la prima minge de break, Simona a făcut dublă greșeală.

 

Break Halep, 3-2: Simona Halep face primul break din meci! A profitat de mai multe erori neforțate de Garcia, a lovit sigur și a preluat conducerea pentru prima dată. Franțuzoaica a cerut intervenția antrenorului.

 

 

Game Halep, 2-2: Debutul de set continuă să fie echilibrat. Halep a câștigat game-ul, reușind și un as. Serviciul a fost unul foarte bun, iar loviturile Simonei au fost mai precise și mai bine plasate
Game Garcia, 1-2:
Franțuzoaica joacă în continuare foarte bine în game-ul de serviciu, făcut la 0. Garcia servește excelent, foarte liftat, și Simona e forțată să returneze din poziții incomode, cu mingile peste nivelul umărului. 
Game Halep, 1-1:
Simona egalează în debutul setului. Game-ul a fost unul extrem de complicat, jucătoarea noastră salvând două mingi de break. Garcia a avut câteva retururi bune și a variat loviturile foarte mult

 

Game Garcia, 0-1: Garcia începe agresiv meciul. După ce a greșit în primul schimb, franțuzoaica a atacat în permanență, a pus presiune pe Simona și dominat punctele, câștigând lejer primul game al meciului

SETUL 1

Începe meciul. Caroline Garcia servește prima 

Cele două jucătoare au intrat pe teren și se încălzesc. Meciul va începe în curând

Simona Halep, principala favorită a Turneului Campioanelor, joacă azi prima partidă la competiția din Singapore. Românca, 26 de ani, a fost finalistă în 2014, dar anul trecut nu a reușit să treacă de faza grupelor.

Halep se înfruntă pentru a patra oară cu Garcia, 24 de ani, românca impunându-se de două ori, iar franțuzoaica a câștgat o dată. Ultimul meci a avut loc în urmă cu două săptămâni, în finala turneului de la Beijing, când Garcia s-a impus.

Partida Halep - Garcia va fi urmată de al doilea meci al grupei, cel dintre Elina Svitolina, 4 WTA, și Caroline Wozniacki, 6 WTA.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
1729660464003721
Vasile Soare  •  24 Octombrie 2017, 12:21

Este foarte usor sa critici , ganditiva ca acest copil nu a avut copilarie , sa nascut cu racheta de tenis in mana succes Simona !!!!

1729660464003721
Vasile Soare  •  24 Octombrie 2017, 12:21

Este foarte usor sa critici , ganditiva ca acest copil nu a avut copilarie , sa nascut cu racheta de tenis in mana succes Simona !!!!

badeadorian
badeadorian  •  24 Octombrie 2017, 11:40

Ce face Simona ,pentru ea insasi in primul rand si mai apoi pentru Romania ca imagine, este extraordinar . Nu este de inteles reactia unora vis-a-vis de persoana ei . Sa cauti cu abnegatie ceva negativ in jocul si cariera Simonei este ceva care tine de un caracter fisurat sau alte frustrari strict personale. Este o sportiva de exceptie si deja si-a cucerit un LOC 1 in istoria sportului romanesc , de unde nu o sa fie detronata niciodata . Cei care se chinuiesc in zadar sa arunce cu *** (ce se vor ''critica obiectiva'' -sic !! ) , in directia ei, nu fac altceva decat sa se 'murdareasca' pe ei insusi. Felicitari , Simona Halep !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează