SPORTURI  »  TENIS  »  ROGERS CUP

SIMONA HALEP - CAROLINE GARCIA. VIDEO Prestație entuziasmantă și calificare fără emoții pentru Simona în semifinalele Rogers Cup: "Am jucat un tenis excelent!" » Când e programat duelul cu Barty

Simona Halep FOTO: Reuters
Simona Halep FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 august 2018 01:24

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a trecut de Caroline Garcia (24 de ani, 6 WTA), scor 7-5, 6-1, în sferturile de finală de la Rogers Cup. 

  • Simona Halep va juca sâmbătă, de la 20:00, împotriva australiencei Ashleigh Barty (16 WTA). Partida e liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport 2. 

Simona Halep a fost jucătoarea mai activă în debut. Ajutată și de vântul care a incomodat vizibil serviciul adversarei, românca a reușit break-ul în game-ul de debut. Condițiile meteo nu s-au schimbat. Garcia a profitat la rândul ei de serviciul moale și a făcut imediat rebreak-ul. Cele două au mers cap la cap, alternând loviturile de geniu cu erori copilărești.

Simona s-a eliberat de tensiune în game-ul 11. După un break datorat erorilor neforțate ale franțuzoaicei, liderul WTA a reușit un game fantastic. Combinațiile de lovituri în cross, cu lungimi variate ale loviturilor, și cu o "scurtă" de manual l-au ridicat în picioare pe Darren Cahill. A fost 7-5, după 57 de minute.

Echilibrul s-a rupt definitiv în setul secund. Simona Halep a fost peste tot, cu momente în care totul părea un joc demonstrativ, special pentru arena plină de la Montreal. Backhand-ul în lung de linie a oferit puncte superbe, iar passing-urile au forțat-o pe Garcia să riște din ce în ce mai mult.

Simona Halep duce la 5-1 scorul meciurilor directe cu Garcia și o va înfrunta sâmbătă, de la ora 20:00, pe australianca Ashleigh Barty (16 WTA).

"Sunt extrem de fericită! Se poate citi pe fața mea. A fost un nivel excelent al tenisului prestat. Nu eram foarte odihnită și m-am temut. Caroline a stat foarte aproape de fundul terenului, eu am fost puternică pe picioare. Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor, au creat o atmfoeră extraordinară. Chiar m-au ajutat"Simona Halep, la final.

Simona Halep - Caroline Garcia 7-5, 6-1

6-1, Break, set și meci Halep: Condusă cu 0-40, Simona nu cedează și se impune după o oră și 27 de minute, scor 7-5, 6-1.

5-1, Game Halep: Simona reușește încă un game alb. 
4-1, Break Halep:
Uluitor! Simona este peste tot și oferă o demonstrație veritabilă de tenis. După lovitura semnătură, backhand-ul în lung de linie, a urmat un lob de manual.
3-1, Game Halep:
Simona e de netrecut în aceste clipe! Răspunde impecabil loviturilor puternice de forehand ale franțuzoaicei și preia inițiativa schimburilor. 
2-1, Break Halep
: Caroline Garcia pare să intre în criză. Riscă, încearcă lovituri la limită și greșește. Două duble erori îi aduc break-ul liderului WTA.

1-1, Game Halep: Cele două jucătoare sunt aproape de cel mai ridicat nivel posibil. Schimburile capătă o intensitate superioară față de primul act. Halep se deplasează bine și ajunge la "scurtele", din ce în ce mai dese, ale franțuzoaicei.
0-1, Game Garcia:
Garcia se impune, din nou cu emoții, în game-ul de debut al setului 2, fix în momentul în care cronometrul arată o oră de joc. 

7-5, Game și set Halep: Tenis entuziasmant prestat de cea mai bună jucătoare a lumii! Primul punct a venit după o scurtă impecabilă urmată de un passing cu backhand-ul. Al 2-lea a fost un forehand năprasnic de pe fundul terenului. Garcia renunță la luptă. Halep ia primul set după 57 de minute.
6-5, Break Halep:
Simona profită de ezitările franțuzoaicei. Loviturile lungi o incomodează vădit și liderul WTA e în postura de a servi pentru adjudecarea primului set.
5-5, Game Halep:
Simona reușește primul game alb al sfertului de finală. Darren Cahill se ridică în picioare și aplaudă prestația elevei sale.
4-5, Game Garcia:
Caroline e jucătoarea mai agresivă în acest punct al jocului. Pistonează cu lovitura de dreapta și își construiește meticulos punctele. 

4-4, Game Halep: Garcia reușește una dintre loviturile turneului, o "scurtă" cu mult efect exterior, din retragere. Simona nu este impresionată, revine în game și se impune la 30. 
3-4, Game Garcia:
Nici Simona Halep nu e mai exactă la retur. Ultimele două game-uri sunt câștigate strict pe erorile neforțate ale oponentei. 
3-3, Game Halep:
Franțuzoaica încearcă să returneze decisiv, însă de fiecare dată loviturile ies mult în afara terenului. Simona salvează o minge de break a adversarei.
2-3, Game Garcia:
Serviciul franțuzoaicei e la cote înalte și de data asta. Două puncte sunt obținute după combinații de servă în exterior, forehand în cross.
2-2, Game Halep:
Simona izbutește cea mai frumoasă lovitură de până acum. La 15-15, scoate din joben un forehand în lung de linie din deplasare. 
1-2, Game Garcia:
Joc de aproape 10 minute, în care Simona Halep a ratat 4 mingi de break. Franțuzoaica a servit precis în momentele limită, iar forehand-ul începe să capete eficiența din înfruntarea cu Maria Sharapova. 

1-1, Break Garcia: Vântul influențează serviciul celor două jucătoare. Garcia e agresivă la retur, intră mult în teren și câștigă un punct ușor din preajma fileului. Game-ul e încheiat cu o dublă greșeală a liderului WTA.
1-0, Break Halep:
Caroline Garcia joacă doar cu serviciul al 2-lea, iar Simona profită. Lovește excelent cu backhand-ul în cross, stă bine în cele două raliuri mai lungi și punctează pe tabelă.

Jucătoarele au terminat încălzirea. Caroline Garcia servește prima!

Câștigătoarea partidei dintre Simona Halep și Caroline Garcia o va înfrunta în semifinalele competiției pe australianca Ashleigh Barty (16 WTA), care a trecut fără drept de apel de Kiki Bertens (18 WTA), scor 6-3, 6-1. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, pe arena centrală.

Simona Halep a fost nevoită să dispute două partide într-o singură zi pentru a se califica în sferturile de finală. Primul obstacol a fost meciul maraton de 3 ore și 10 minute împotriva rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova (27 WTA), urmat de victoria fără emoții în fața lui Venus Williams (14 WTA), scor 6-2, 6-2. 

Caroline Garcia a avut o evoluție magistrală în fața Mariei Sharapova (22 WTA), de care a dispus fără drept de apel azi-noapte, scor 6-3, 6-2.

Simona Halep este sigură că își va păstra prima poziție în clasamentul WTA la finalul turneului de la Montreal. Principala rivală, Caroline Wozniacki (2 WTA), a fost eliminată de bielorusa Aryna Sabalenka (39 WTA), scor 7-5, 2-6, 6-7.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (114)
merace
merace  •  11 August 2018, 11:37

Bravo!!! Cu victoria asta, Simona este si prima calificata pentru Singapore!

347655969058390
Ion Popescu  •  11 August 2018, 09:30

Bravo SImona ! Mai bucura-ne o data, caci zi cu zi, an de an, avem parte numai de rele !

baruch
baruch  •  11 August 2018, 09:12

inca o data, bravo, simona!! pentru meciul de diseara...cred ca vor fi peste 2 seturi.

Vezi toate comentariile (114)
Comentează