SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep caută antrenor // "El e varianta potrivită. Așteaptă să fie căutat" » Omul care a redescoperit-o pe Halep a găsit soluția ideală

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 11:15

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a încetat colaborarea cu australianul Darren Cahill. Liderul WTA este în căutarea unui nou antrenor pentru sezonul 2019, unul pe care îl începe din postura de lider mondial.

Într-un interviu acordat pentru Libertatea, Firicel Tomai, omul care a lucrat cu Halep între 2008 și 2013, a găsit persoana ideală pentru a o pregăti pe româncă.

"Va trebui să-și găsească un antrenor. Ilie Năstase a fost genial, de-aia consideră că Simona nu are nevoie de un antrenor. Năstase, Federer sunt din categoria celor geniali. Pentru o fată, este mai greu fără antrenor. Și Simona este genială, dar îi trebuie cineva care să decidă.

Nu știu câtă valoare pune pe antrenorii români, dar ea este diferită, este delicată. Pentru ea, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe lucruri. În România, Simona a lucrat cu antrenori fără firmă. După părerea mea, Groeneveld ar fi o variantă potrivită. A stat mult în tenis, este interesat. Sunt unii antrenori care investesc în imagine și așteaptă să fie căutați de jucătoare", a declarat Tomai pentru Libertatea. 

Sven Groeneveld (53 de ani) și Darren Cahill sunt buni prieteni, fiind colegi în programul de dezvoltare al jucătorilor inițiat de Adidas. Datorită acestui program a fost posibilă și colaborarea dintre Halep și australian.

Cea mai de succes colaborare a lui Groeneveld a fost cea cu Maria Sharapova. Olandezul a fost antrenorul rusoaicei în timpul finalei câștigate împotriva Simonei Halep la Roland Garros 2014. Cei doi s-au despărțit în luna martie a acestui an.

Vezi și: TURNEUL CAMPIONILOR // VIDEO + FOTO Roger Federer s-a întors cu furie! Prestație magică în fața lui Dominic Thiem » Toate calculele calificării în semifinale

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
viomarmi22
viomarmi22  •  14 Noiembrie 2018, 13:27

*** cu nesătulul Groeneveld ! Cel mai bun chiar peste Cahill mi se părea Andrei Pavel, numai că acum are contract și îl antrenează pe Marius Copil ! Dacă Halep l-ar fi plătit măcar cu un sfert din suma pe care i-o dădea lui Cahill ca antrenor, acum Andrei Pavel era alături de ea pentru 2019 !!! Cred că anturajul și familia Simonei, vor decide antrenorul pentru la anu”, astfel să nu o supere pe ”divă” și să nu o plictisească cu prea multe sfaturi și antrenamente de forță ! Să nu uităm că Andrei Pavel a fost cel care i-a îmbunătățit serviciul foarte mult, cel care acum o ajută să câștige puncte extrem de importante, pe care înainte de a o învăța tehnica predată de Andrei Pavel, le pierdea cu o nonșalanță dezarmantă, practic multe meciuri le-a cedat ”moka” din cauza serviciului foarte slab și prost plasat !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  14 Noiembrie 2018, 13:22

Cine-i nasul? Si pe cand?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează