SPORTURI  »  TENIS  »  FRT

Simona Halep îl vrea pe Ion Țiriac la FRT: „A arătat că este capabil de orice”

Articol de GSP - Publicat marti, 21 mai 2019 15:30

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) crede că Ion Țiriac este omul potrivit pentru a limpezi lucrurile la Federația Română de Tenis, for rămas fără finanțare încă din 2017.

  • Context: Ieri, George Cosac, președintele FRT, dezvăluia că Ion Țiriac ar putea candida pentru președinția forului: „Dacă domnul Ţiriac îşi menţine intenţia, cu siguranţă nu voi mai candida. Mă refer la intenţia ca dânsul să candideze şi să devină preşedintele Federaţiei Române de Tenis”.

Ar fi un lucru foarte bun dacă domnul Ion Țiriac ar candida la Președinția Federației Române de Tenis. Prin tot ce a făcut în viata asta, a arătat că este capabil de orice. Tenisul românesc ar avea numai de câștigat dacă va fi dumnealui acolo”, a declarat Halep conform TV Digi Sport. 

Întrebată dacă are vreo informație despre intențiile celui mai bogat român, Halep a răspuns: „Dacă va candida? Sincer, nu știu. Nu am discutat cu dânsul pe marginea acestui subiect așa că nu am ce comenta mai mult”.

Haos la Federația Română de Tenis

Federația de Tenis e într-un continuu scandal, două tabere își revendică puterea. FRT nu mai are finanțare din 2017, când instanța a decis că alegerile în care Cosac a fost reales ca președinte n-au fost statutare;

În aprilie, Simona Halep și Horia Tecău, cei mai titrați jucători ai acestei generațiii, au intervenit și au cerut Guvernului să finanțeze Federația condusă de George Cosac: „Cei care suferă sunt juniorii!”. Toate detaliile AICI!

Țiriac: „Le-am zis să termine cu porcăria asta”

În interviul acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor în urmă cu două săptămâni, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, Țiriac s-a arătat dezamăgit de fricțiunile existente în sânul FRT:

-Domnule Țiriac, v-a tentat să vă implicați în rezolvarea problemelor de la federația de tenis, cu fonduri publice suspendate și conducere declarată ilegală de către instanțe?
- Am discutat și cu ministrul, și cu Cosac. N-am apucat însă să vorbesc cu Ilie Năstase. Le-am zis să facă odată ceva, să se termine cu porcăria asta de la federație, care nu are finanțare de doi ani! Aici nu e vorba despre ăștia mari, cei de pe la Fed Cup sau alții, ci de cei mici, care nu au bani și le e foarte greu. Din păcate, ceea ce se petrece la noi e fals.

- În ce sens?
- Spuneți-mi ce echipă românească mai e în semifinalele unui Mondial, cum s-a întâmplat în Fed Cup! Tenisul e al doilea sport, după fotbal, în Europa și America de Sud. Câte țări au avut numărul unu mondial și la băieți, și la fete? Poate Australia, poate Germania, posibil Franța! Oricum, sunt foarte puține. Iar noi, fiind în această postură, nu avem o federație ca lumea. E inadmisibil! Cineva trebuie să pună piciorul în prag, să se aleagă cum vor ei, numai s-o facă odată! Așa cum a fost Năstase, bun, rău, prafu' s-a ales după ce-a plecat el din fruntea federației!

Vezi și:

ROLAND GARROS // Simona Halep + alte 5 favorite: de la „asasina” Kiki Bertens la „mașinăria” Petra Kvitova + jucătoarea din umbră subestimată de toată lumea!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
poli_4_ever
poli_4_ever  •  21 Mai 2019, 17:22

E capabil de orice, dar nu in sensul bun al cuvantului.

0kay
0kay  •  21 Mai 2019, 16:37
Postat de mikidiki pe 21 Mai 2019, 16:25

E normal sa il vrea la cate a facut ptr ea la Madrid!

De curiozitate, cate a facut pt ea? Nu cunostea nicio jucatoare de tenis ,in afara de halep. I o fi zis vreo cineva , ba prostule e o romanca nr 1 la tenis ,uita te si tu. Deci celelalte ,neinteresante. Nu mai zic sa le ajute marele jucator. Marele afacerist

observator979
observator979  •  21 Mai 2019, 16:29

Cosac a zis, Simona a comentat, dar a declarat oare Tiriac ca isi doreste sa conduca FRT?!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează