SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Simona Halep e în optimile de finală de la Wimbledon! Victorie în două seturi cu Shuai Peng » Românca își cunoaște următoarea adversară

Foto: Reuters +3   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2017 09:00

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o pe Shuai Peng, locul 37 WTA, în două seturi, 6-4, 7-6 și s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon, unde va juca împotriva Victoriei Azarenka.

  • În condițiile în care Karolina Pliskova a fost eliminată de la Wimbledon, Simona mai are nevoie de două victorii pe iarba londoneză pentru a urca pe primul loc în clasamentul WTA.
  • În optimile de finală trebuie să o învingă însă pe Victoria Azarenka, jucătoare care conduce cu 2-1 în raportul întâlnirilor directe.

Simona strânge pumnul, închide ochii și ridică racheta spre cer. E la a treia victorie pe iarba de la All England Club. O victorie obținută în fața chinezoaicei Shuai Peng în două seturi extrem de disputate, în care și-a etalat atât ofensiva, cât și defensiva sclipitoare.

Prima parte a confruntării a avut 37 de minute, iar românca a fost cea care a dominat, cea care a venit cu soluțiile și cu inspirația în momentele importante. De aceea s-a impus cu 6-4.

Însă setul al doilea avea să ofere o altă poveste. Shuai, care lovește cu ambele mâini și pe forehand, și pe backhand și care bifase de trei ori optimile de finală la Wimbledon, a devenit din ce în ce mai eliberată de presiune și a lovit incomod. Simona a scăpat din menghină abia în game-ul al șaptelea, când a reușit break-ul, dar imediat a venit replica.

Mulțumită de jocul său

Schimburi lungi, lovituri câștigătoare și multă energie risipită, așa s-a ajuns la tie-break. Unul lung, pe care românca avea să-l câștige cu 9-7. Simona strânge pumnul, închide ochii și ridică racheta spre cer. A muncit mult pentru a ajunge în acest moment și a fost răsplătită.

Un succes care-i deschide larg porțile săptămânii a doua la Wimbledon pentru a treia oară în carieră, după 2014 și 2016. "Ea a evoluat la un nivel înalt, e greu de învins, dar și eu am jucat bine. Sunt mulțumită de felul în care am evoluat", a spus Simona la conferința de presă.

Pentru că la Wimbledon duminică nu se joacă, luni se vor disputa toate optimile de finală, atât de pe tabloul feminin, cât și de pe cel masculin. Acolo, Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka.

Fost lider mondial, câștigătoare a două trofee de Mare Șlem și semifinalistă la Londra în 2011 și 2012, bielorusa e la primul turneu de Mare Șlem după ce a devenit mamă. Ea a învins-o pe Heather Watson cu 3-6, 6-1, 6-4.

"Unul dintre cele mai bune meciuri"

Ultima întâlnire dintre Azarenka și Halep a avut multe scântei. La US Open 2015, cele două s-au confruntat în sferturi de finală, iar românca s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4.

"A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Îmi amintesc că m-am deplasat foarte bine, că am lovit în forță și că meciul a avut un nivel înalt de tenis. Am fost puternică din punct de vedere mental", și-a amintit românca.

A fost prima victorie a Simonei în fața Victoriei, după ce aceasta câștigase în 2012 la Doha și la Linz. Însă aceste întâlniri aparțin deja trecutului, iar confruntarea din optimi de finală va fi o nouă filă care se va scrie luni. 

19 lovituridirect câștigătoare a reușit Simona Halep în meciul de ieri cu Shuai Peng, în timp ce adversara sa a adunat 27

13 greșeli neforțate a adunat Halep în meciul de ieri, în timp ce chinezoaica a ajuns la 27

"Sunt foarte fericită că am reușit să ajung din nou în săptămâna a doua la Wimbledon. Am crescut cu fiecare meci jucat aici"
"În meciul cu Azarenka o să încerc să dau tot ce am mai bun. Cred în șansa mea, dar meciul e deschis oricărui rezultat"
Simona Halep

Optimile Simonei

Turneu An Câștigate-Pierdute
Australian Open  2014, 2015  2-0
Roland Garros 2014, 2016, 2017 2-1
Wimbledon 2014, 2016, 2017 2-0
US Open 2013, 2015, 2016 2-1

 A treia dublă

Roland Garros și Wimbledon se dispută la trei săptămâni distanță unul de altul, iar pentru jucătoare este foarte greu să pătrundă în a doua săptămână la ambele. Simona Halep este la a treia reușită de acest gen, după ce în 2014 a jucat finala la Paris, apoi a bifat semifinalele la Londra, iar în 2016 a jucat optimi la Roland Garros și sferturi de finală la Wimbledon.

În acest sezon a fost finalistă pe zgură și deocamdată e în optimi de finală pe iarbă. Victoria Azarenka a reușit să fie prezentă în săptămâna a doua la cele două turnee de Mare Șlem în 2009, 2011 și 2012. 

Duminica de relaxare

Pentru că duminică nu se joacă la Wimbledon, Simona a fost întrebată la conferința de presă ce va face în această zi. "În România, duminica nu muncim, așa că sunt obișnuită.

Mereu îi spun lui Darren că duminica trebuie să mă odihnesc și să mă relaxez. Și sâmbătă va fi la fel. Vreau doar să rămân concentrată. O să fac câteva lucruri care să mă detensioneze și apoi o iau de la capăt. În capul meu încep un nou turneu", a răspuns românca.

Un serviciu nou

Victoria Azarenka a reușit în pauza pe care a luat-o pentru a deveni mamă să-și reconstruiască mișcarea de la serviciu. "Dacă nu m-aș fi oprit pentru a-l avea pe Leo nu cred că puteam să fac acest lucru. Sezonul este foarte lung, în jur de zece luni, și mai sunt doar două în care nu jucăm, dar în care trebuie să înghesuiești multe lucruri, cum ar fi și o vacanță.

Nu cred că e timp să reconstruiești ceva. Mă bucur că am avut atât răgaz să lucrez la serviciul meu. Am făcut-o pentru a-mi prelungi cariera", a spus Azarenka. Ea este la al doilea turneu al sezonului, după ce a jucat la Mallorca, tot pe iarbă, unde a pierdut în optimi de finală.

liveTEXT »  Simona Halep - Shuai Peng 6-4/7-6(9-7)

Game-set-meci Simona! Românca nu mai ratează și a doua oară și închide meciul după o oră și 40 de minute de joc.
Minge de meci Simona:
Românca a avut șansa de a închide meciul la 7-6, dar s-a oprit în timpul punctului pentru a cere challange la minge trimisă de Peng pe linia de fund. Hawk-eye-ul a arătat că mingea a fost în teren, iar românca a ratat șansa.
Minge de set Peng: Simona a salvat o primă minge de set a lui Peng, în tie-break. 
Game Halep:
Răspuns excelent al Simonei, care a trimis setul al doilea în tie-break, tot cu un game alb.
Game Peng:
Un nou game alb al chinezoaicei, care o pune pe Simona pentru a doua oară în postura de a servi pentru rămânerea în set.
Game Halep:
Simona revine și își câștigă serviciul într-un moment delicat, pentru a rămâne în set.
Game Peng:
Simona pune probleme pe serviciul chinezoiacei, dar Peng nu cedează și își dubleză break-ul cu un game câștigat pe propriul serviciu pentru a trece în avantaj.
Re-break Peng:
Românca a salvat o primă minge de break și a încercat să urce în teren la cea de-a doua, dar Peng a stat din nou foarte bine în apărare și a forțat o greșeală a Simonei. 
Break Halep:
Simona a jucat mai agresiv în acest game și a câștigat cea de-a doua minge de break pentru a trece în avantaj.
Game Halep:
Simona își câștigă serviciul cu emoții și grație unor greșeli neforțate ale chinezoaicei, care a acumulat 15 erori neforțate, spre deosebire de doar 8 ale Simonei.
Game Peng:
Game alb al chinezoiacei, care s-a apărat foarte bine în momentul în care Simona a încercat să urce în teren.
Game Halep: 
Simona continuă jocul bun pe propriul serviciu și păstrează egalitatea pe tabelă în setul secund.
Game Peng: 
Chinezoiaca și-a complicat game-ul după ce a condus cu 40-0. Simona a câștigat primul punct în urma unei duble greșeli a lui Peng, iar apoi a egalat situația. Chinezoiaca a revenit în cele din urmă și și-a câștigat serviciul.
Game Halep:
Românca egalează situația pe tabelă, după un game în care Peng nu a pus probleme.
Game Peng:
Chinezoiaca a salvat două mingi de break al Simonei și a reușit să-și câștige serviciul. 

A început setul secund. Peng este din nou prima la serviciu

Game Halep: Peng a salvat o primă minge de set, dar Simona n-a mai avut probleme în a fructifica a doua șansă și s-a impus în primul act după 39 de minute.
Break Halep:
Simona profită excelent de două erori ale lui Peng și câștigă game-ul la prima minge de break. Românca servește pentru câștigarea primului set.
Game Halep:
Simona păstrează ritmul bun și menține egalitatea cu un game câștigat ușor pe propriul serviciu.
Game Peng:
Shuai trece din nou în avantaj. Peng a întrerupt seria de game-uri în care Halep a dominat și a reușit să își câștige game-ul de serviciu
Game Halep:
Românca egalează scorul în acest prim set. Românca a servit din nou foarte bine și nu i-a dat șanse adversarei să-și facă jocul
Break Halep:
Simona face imediat rebreak. Halep a reușit să lovească foarte agresiv, profitând de servicii mai slabe venite de la adversară. Halep a atacat în permanență și a dominat schimburile
Break Peng:
Shuai Peng face primul break al meciului. Chinezoaica lovește foarte puternic și foarte lung, punând-o în dificultate pe Halep. Mingile lui Peng cad foarte aproape de linia de fund a terenului și nu-i permit Simonei să intre în teren și să controleze punctele
Game Peng:
Cu ceva emoții, Shuai își câștigă din noul game-ul de serviciu. Halep a condus cu 30-0, dar chinezoaica a revenit și a câștigat după mai multe puncte în care a fost agresivă și a lovit la limită
Game Halep:
Simona a fost condusă cu 0-30, după ce a servit slab. În a doua parte a game-ului, românca a revenit, a profitat de câteva mingi lungi trimise de Peng
Game Peng:
Chinezoaica a început foarte bine. Peng a servit bine și  a câștigat game-ul la 0.

A început meciul. Peng servește prima

 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Iulie 2017, 16:34

Inceput foarte "bun" al Simonei, ca de obicei... :-)

spotfan
spotfan  •  07 Iulie 2017, 16:28

Hai Simona!

ucv1948
ucv1948  •  07 Iulie 2017, 16:24

Basarabia Pamant Romanesc !! Bucuresti-Chisinau-Cernauti-Tinutul Herta-Bugeac aceeasi tara , acelasi neam !!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează