SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona Halep așteaptă cu o atitudine lucidă startul în primul turneu de Mare Șlem al anului: „Nu vreau să fiu boss” + Programul integral al românilor la AO

Simona Halep la unul dintre antrenamentele de la Melbourne FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep la unul dintre antrenamentele de la Melbourne FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 13 ianuarie 2019 09:00

Simona Halep vorbește despre ierarhia în echipa sa și dezvăluie unde era când și-a aflat adversara.

  • Simona Halep va juca marți, de la ora 10:00, în turul I de la Australian Open împotriva jucătoarei din Estonia, Kaia Kanepi (70 WTA). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport

Zile de antrenamente sub soarele de la Melbourne, în căutarea senzațiilor bune care au rămas undeva în urmă, în lunile dinaintea accidentării la spate. Liderul mondial e însă pe drumul cel bun, chiar dacă tempoul e mai lent, mai precaut, după cum a explicat în conferința de presă susținută ieri în fața jurnaliștilor prezenți la fața locului. "Am fost 100% în ultimul meci. Mă simt OK. Mă simt sănătoasă, dar nu știi niciodată cu spatele", a spus Halep, trecând și prin discuția despre motivația actuală, știind că are un trofeu de Mare Șlem în vitrină.

"Sunt motivată. Dar e puțin diferit pentru că anul trecut aveam 10, 15 meciuri înainte de Melbourne – acum am unul singur, și pierdut". Pentru ea a fost important să petreacă însă mai mult timp acasă, cu familia. "Am luat acest risc. M-am odihnit fiindcă m-am simțit epuizată după acele turnee, după întregul an pe care l-am avut. M-am bucurat de timpul de acasă. Acum sunt reîmprospătată la startul anului, deși sunt un pic în urmă cu toate, pregătire și meciuri". Spune însă că nu se plânge, totul a ieșit cum a vrut. "Acum trebuie să plec capul și să mă pun pe muncă". 

Va traversa Australian Open fără antrenor, dar în turneele majore jucătoarele oricum nu se pot baza pe sfaturile primite de tehnicienii lor în timpul meciurilor. Despărțirea de Darren Cahill, cu care s-a regăsit amical la Antipozi, a pus-o pe gânduri. E conștientă că la acest nivel nu poate rezista în circuit fără antrenor, dar își mai acordă un pic de timp înainte de a-l alege pe succesorul australianului cu care a colaborat atât de bine timp de 4 ani. "Mi-e greu să schimb, nu o pot face repede. Mă atașez de oameni. Când îți asumi responsabilitatea față de cineva din echipă, vrei să dai sută la sută. Nu am fost pregătită în extrasezon. Acum sunt mai bine. Poate în viitorul apropiat voi avea alt antrenor. Deocamdată, sunt doar eu", a spus Simona. 

A fost întrebată care este partea cea mai dificilă în a fi "boss"-ul propriei echipe, în a lua decizii importante, dar a respins această clasificare. "Nu-mi place să fiu boss. Toți au poziții egale în echipă, simt că e cel mai bine cu această atitudine", a spus românca. "Dacă anagajezi pe cineva, înseamnă că ai nevoie de acea persoană. Că ai nevoie să înveți niște lucruri. Așa văd eu lucrurile. Nu vreau să fiu boss și nu voi fi niciodată. Dar când simt ceva, spun. Am învățat în acești ani că e bine să te exprimi. Atunci oamenii te pot ajuta".

Era la Nike

Când i se decidea adversara din primul tur de la Australian Open, Halep avea altceva de făcut. "Chiar vreți să știți unde eram? Darren mi-a trimis un mesaj, pentru că a participat la tragerea la sorți. Eram la Nike, să-mi iau pantofii cei noi. Când am văzut mesajul, mi-am spus: Ok, nu contează, să mă bucur de acest moment cu încălțările, apoi mă voi gândi la meci. Asta e fost", a povestit ea la conferința de presă. Iar adversara este aceeași din turul inaugural de la US Open, Kaia Kanepi, cea care o învingea clar la New York. De atunci, ambele au avut probleme medicale. Simona a mai jucat două meciuri, dar estonianca nu a mai avut nicio partidă oficială după open-ul american.

"Mă simt bine. M-am antrenat foarte bine zilele acestea și abia aștept să înceapă turneul. Mai am câteva zile până acolo, una va fi mai lejeră, apoi mă voi concentra pe ceea ce am de făcut în meci"
Simona Halep

Programul românilor în turul 1

Luni, 14 ianuarie

Teren 5, meciul al 4-lea
Irina Begu – Andrea Petkovic (Ger)
Teren 15, meciul 1
Sorana Cîrstea – Rebecca Peterson (Sue)
Teren 22, meciul al 2-lea
Monica Niculescu – Amanda Anisimova (SUA)

Marți, 15 ianuarie

Teren Margaret Court, meciul al 3-lea
Mihaela Buzărnescu (25) – Venus Williams (SUA)
nu înainte de ora 10:00
Simona Halep (1) – Kaia Kanepi (Est)
Teren 12, meciul al 3-lea
Marius Copil – Marcel Granollers (Spa)
Teren 19, meciul al 4-lea
Ana Bogdan – Iga Swiatek (Pol)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează