SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

SIMONA HALEP. Lecția predată Roger Federer liderului WTA: "El a reușit ceea ce Simona Halep nu a putut face cu câteva ore înainte"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 martie 2018 08:52

Roger Federer (1 ATP) le-a predat o lecție de versatilitate și dârzenie Simonei Halep (1 WTA) și lui Venus Williams (8 WTA), susține jurnalista Alyssa Roenigk.

Roger Federer l-a învins pe Borna Coric (21 de ani), scor 5-7, 6-4, 6-4,  și s-a calificat în finala Indian Wells. Elvețianul a rezistat eroic în actul decisiv, Coric având șanse de a se desprinde la 5-3 pe propriul serviciu (vezi totul despre meci AICI)

Cu 24 de ore înainte, Simona Halep și Venus Williams nu au găsit soluții în fața jocului Dariei Kasatkina (20 de ani) și a lui Naomi Osaka (20 de ani). Alyssa Roenigk, jurnalistă ESPN, a punctat diferențele dintre cele două atitudini într-un editorial. 

"Roger Federer a reușit contra lui Coric ceea ce Simona Halep și Venus Williams nu au putut face cu câteva ore mai devreme. A găsit o modalitate de a stop elanul tineresc și loviturile puternice ale unui adversar care nu avea nimic de pierdut.

Când jocul nu i-a mers, Roger a improvizat. S-a adaptat situației. Cel mai spectaculos juctător din lume a câștigat într-un mod chinuit. Dar cui îi pasă atât timp cât a triumfat?!", a scris jurnalista ESPN Alyssa Roenigk.

Citește și: Ce finală! Nu s-a mai întâmplat de la epicul din 2001, când tinerele Serena Williams și Kim Clijsters își anunțau dominația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
maxp
maxp  •  18 Martie 2018, 17:41
Postat de catalynn pe 18 Martie 2018, 14:25

Diferenta e ca Simonica, cu toane ca de obicei, nici macar nu a incercat sa întoarcă meciul, dupa 3-3 in primul set mintea ei era deja in drum spre Miami ... Asta e, un meci si un rezultat pe măsura!

Toti observati cand n-a reusit, mai rar cand reuseste. A intors 2 meciuri la acest turneu, sa mai amintesc ce a facut cu Davis si Kerber la AO? Da, e prima data cand cedeaza clar in acest an, n-a cedat fara lupta, daca n-ai vazut meciul iti zic eu ca a incercat cat a putut, a salvat inclusiv 2 mingi de meci si a pierdut pe o eroare nefortat un schimb lung ultima minge. Deci n-a cedat fara lupta absolut deloc, dar cateodata, dupa 4 turnee lungi in 3 luni, parca e de inteles ca din cand in cand efectiv fizic sa cedezi si sa nu mai poti mai mult mental decat fizic. A avut 2 meciuri lungi la acest turneu, pt cine se pricepe cat de cat la tenis, ce a urmat cu Osaka a fost oarecum firesc, si am vazut cativa useri pe aici care au anticipat foarte frumos, argumentat, fara reactii impulsive ca a majoritatii, exact ceea ce a urmat.

maxp
maxp  •  18 Martie 2018, 17:36

Nu pot sa zic ca e fals ceea ce sustine aceasta jurnalista, dar difera conditiile. Exact acelasi lucru a reusit si Halep contra 2 jucatoare la acest turneu, ultima data cu Petra Martic. Diferenta dintre Federer si Halep la Indian Wells in semi-finale? Pai Federer a fost dupa un traseu mult mai usor dpdv fizic, Halep venea dupa 2 meciuri lungi, Federer a avut de luptat pt prima data, Halep a avut de revenit a 3-a oara in turneu. Sigur, e meritul lui Federer ca a dominat clar pana acolo, dar totusi trebuie facuta o distinctie. Legat de Venus, diferenta mare intre ce inseamna Federer la 36 de ani si ce inseamna Venus, Venus e totusi departe de ce a fost in tinerete, iar calitatile sale fizice sunt mult in scadere, Federer in schimb sta foarte bine fizic si pare intr-o forma asemanatoare cu prima data cand a dominat circuitul. Iar legat de Venus, diferenta si de adversar, Kasatkina nu mai e demult o surpriza care n-are nimic de pierdut, cum spune jurnalista olandeza, e o jucatoare ce a progresat pas cu pas enorm in ultimii ani si a ajuns la un nivel apropiat de cel al jucatoarelor de top.

p.rares
p.rares  •  18 Martie 2018, 17:34

Cei 7 ani de acasa nu-i are Simona.Ce sa invete ea de la nea Stere !? Nu stiu cum poate sa o suporte un antrenor de talia lui Darren . Asteptarile noastre au fost prea mari,ea mai mult nu poate.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close