SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP // Mesajul superb al Simonei Halep la final de an: "Abia aștept să ne întâlnim!" » 5 repere importante din 2018 ale liderului mondial

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat luni, 31 decembrie 2018 12:35

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) abia așteaptă startulul noului sezon, unde ar trebui să debuteze la turneul de la Sydney, care începe pe 6 ianuarie.

Până să joace primul meci oficial din noul sezon, Simona a postat un mesaj pe Twitter în care își exprimă nerăbdarea cu privire la startul noului an.

"2018, ai fost foarte bun cu mine. 2019, abia aștept să ne întâlnim", a scris Halep pe contul său de Twitter.

5 repere importante din sezonul Simonei Halep:

1. PRIMUL TURNEU DE MARE ȘLEM

Marele vis al jucătoarei noastre a fost în sfârșit îndeplinit. S-a întâmplat în luna iunie, la Roland Garros, unde Simona Halep a reușit o serie de victorii impresionante, cum au fost cele cu Angelique Kerber (3 WTA), Garbine Muguruza (13 WTA) și finala uluitoare cu Sloane Stephens (8 WTA). 

2. EFORT INCREDIBIL ÎN AUSTRALIA

Triumful de la Paris a fost anunțat de precedentul Grand Slam, Australian Open, primul al anului. Simona Halep a supraviețuit accidentării la gleznă din primele tururi, a câștigat câteva meciuri dramatice de 3 seturi, dar a pierdut o finală epuizantă în fața lui Wozniacki. A fost turneul care a marcat o schimbare evidentă în registrul moral al lui Halep, care a luptat admirabil pe toată durata competiției. 

3. BOOM FINANCIAR

2018 a reprezentat și o adevărată lovitură financiară pentru jucătoarea noastră. A încasat, din premii, 6,5 milioane de dolari, de departe cel mai prolific sezon din punct de vedere financiar.

În 2017, Simona și-a trecut în cont "doar" 5,2 milioane de dolari. Per total, Simona a strâns de-a lungul carierei peste 27 de milioane de dolari.

Tot în acest an, Halep a semnat cel mai important contract al carierei, "colosoul" Nike devenind principalul sponsor tehnic. Românca încasează 2 milioane de euro anual din contract. 

3 titluri
a câștigat Halep în 2018, Shenzen, Roland Garros și Montreal

4. SERIE IMPERIALĂ ÎN VARĂ

Eșecul dureros suferit în turul III la Wimbledon, contra lui Su-Wei Hsieh (29 WTA), nu a oprit-o pe Halep să aibă o serie impresionantă în circuitul nord-american. S-a impus la Montreal după o finală cu Sloane Stephens și a ajuns până în finală la Cincinnati, pierdută de la minge de meci în fața lui Kiki Bertens (10 WTA). Au fost 9 victorii la rând pentru liderul mondial, majoritatea câștigate cu o autoritate dezarmantă. 

5. PLUSUL CARE A FĂCUT DIFERENȚA

Simona Halep, dar și numeroși specialiști, au remarcat că toate performanțele acesteia din 2018 nu ar fi fost posibile dacă jucătoarea noastră nu își îmbunătățea nivelul mental. Ea a început să lucreze cu un cunoscut psiholog, Alexis Castorri, iar rezultatele s-au văzut imediat. 

"În ultimul an am lucrat mult cu un psiholog. Am muncit din greu la partea mentală. Toată lumea joacă foarte bine în acest moment şi la acest nivel, aşa că încerc să fiu puternică din punct de vedere mental. Psihologul meu mi-a spus să-mi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă. M-a învăţat să-mi opresc gândurile negative din timpul meciurilor cu anumite exerciţii, m-a ajutat să progresez", a dezvăluit recent Simona, într-un interviu pentru New York Times.

Vezi șiSimona Halep va fi depășită de o jucătoare de 26 de ani » Afirmația le aparține lui Chris Evert și Martinei Navratilova

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
runkom
runkom  •  31 Decembrie 2018, 13:43
Postat de zgabearta.iftode pe 31 Decembrie 2018, 13:41

Halep isi vede de banii ei! Suge din tenis cat poate! Sa fie sanatoasa... Romania e pe planul doi, n-o mai frecati inutil!

Steaua Bucuresti campioana lumii esti. stelista Halep tine cu Steaua de mica,de aia a si dat startul la un meci al stelei din liga 1.

zgabearta.iftode
zgabearta.iftode  •  31 Decembrie 2018, 13:41

Halep isi vede de banii ei! Suge din tenis cat poate! Sa fie sanatoasa... Romania e pe planul doi, n-o mai frecati inutil!

zgabearta.iftode
zgabearta.iftode  •  31 Decembrie 2018, 13:38

Băi. Ati inebunit cu totii!? Ce are halep cu fc5b-penalty!??? Doar ca *** e machidon ca si halep!? Treaba de etnie pana la urma.... Si pe urma ce e băi asa de superb si exceptional in mesaj!!!? Nu e nimic! .... ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează