SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Traseu cu obstacole pentru Simona Halep la Roland Garros » Duel de foc în optimile de finală

Simona Halep se antrenează deja de câteva zile pe zgura din complexul Roland Garros , Foto: ImagoImages
Simona Halep se antrenează deja de câteva zile pe zgura din complexul Roland Garros , Foto: ImagoImages

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2022 09:57 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 11:23

Simona Halep, favorită 19, o poate întâlni în optimile de finală la Roland Garros pe Iga Swiatek, liderul mondial. Nici celelalte românce nu au avut parte de o tragere la sorți mai avantajoasă.

Ceremonia tragerii la sorți a tablourilor de la Paris s-a făcut joi seara, în mare parte electronic și doar parțial prin metoda clasică, a scoaterii din bol a numelor de jucători și jucătoare – în cazul capilor de serie. Simona Halep, favorită 19, o va întâlni în primul tur pe Ana Konjuh, 24 de ani, actual număr 66 mondial, pe care a învins-o în singura lor înfruntare anterioară, cea de la St Petersburg 2017. 

Apoi însă lucrurile încep să devină mai interesante din turul al treilea, unde se poate produce o ciocnire cu Jelena Ostapenko, favorita 13, într-o reeditare a finalei de la Paris 2017. În optimile de finală se întrezărește testul suprem pentru orice jucătoare în acest moment: un duel cu Iga Swiatek, liderul mondial, neînvinsă în ultimele cinci turnee.

Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”
FINALA CUPEI
Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”

Cealaltă româncă aflată între capii de serie, Sorana Cîrstea, 26, are un prim tur accesibil cu nemțoaica Tatjana Maria, însă în continuare, turul 3, o poate înfrunta pe campioana en titre, Barbora Krejcikova. Pe același sfert de tablou, al patrulea, se găsesc Gabriela Ruse și Ana Bogdan. Ambele au favorite drept prime adversare, Elise Mertens (Bel, 31), respectiv Victoria Azarenka (Blr, 15). 

Irina Begu a fost repartizată în prima bucată a grilei și urmează să se dueleze cu italianca Jasmine Paolini, pe care o conduce cu 2-1 în meciurile directe. Irina Bara, venită din calificări, își va afla azi adversara din runda inaugurală.

Simona Halep - Iga Swiatek, posibil „șoc” în optimile de finală

Halep are o misiune ușoară în primul tur, împotriva croatei Ana Konjuh, jucătoare pe care a învins-o în singurul meci direct, în optimile de finală de la Sankt Petersburg, scor 6-4, 7-6(2). În septembrie 2017, Konjuh a suferit o operație la cotul drept. A stat pe bara aproape 3 ani, ieșind din top 1.000 mondial. 

Simona e favorită certă și în turul secund, unde ar juca împotriva învingătoarei dintre Maryna Zanevska (65 WTA) și Qinwen Zheng (74 WTA).

Cele mai periculoase adversare de pe „sfertul” lui Halep de tablou:

  • Turul 3: Jelena Ostapenko
  • Optimi: Iga Swiatek
  • Sferturi: Pliskova / Alexandrova

VIDEO. Ion Țiriac, despre Simona Halep: „Pe ea nu o ține fizicul cât o ține creierul”

Citește și:

Contrastul incredibil dintre FCSB și CFR Cluj la nivel european » Echipa lui Becali e cu spatele la zid, campioana într-o poziție extrem de avantajoasă!

Ciobotariu, răfuială totală cu FCSB: „Am tăcut, dar gata! Eu le-am zis lui Petrea și MM să nu joace cu Miron?”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
267890
267890  •  21 Mai 2022, 10:39

In primul rând, este aberant să ne gândim că Halep va ajunge in optimi. Dar, jocul ei murdar face multe victime.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează