SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

În control total! Simona Halep, victorie fără emoții cu Shuai Zhang, la primul meci oficial sub comanda lui Mouratoglou

Simona Halep / Sursă foto: Imago Images
Simona Halep / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 28 aprilie 2022 15:16 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 20:41

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a debutat cu victorie la Madrid Open. Românca a învins-o în primul tur pe chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, 39 WTA), scor 6-2, 6-3, la primul meci oficial la care francezul Patrick Mouratoglou s-a aflat în loja sa. 

Fostul lider mondial a debutat, azi, la competiția pe care a câștigat-o de două ori în carieră, în compania chinezoaicei Shuai Zhang, 40 WTA, cu care avea un bilanț de egalitate, 2-2, în cele patru partide jucate până acum. Însă fanii româncei din lumea întreagă erau curioși să vadă cum va arăta jocul acesteia sub comanda noului antrenor Patrick Mouratoglou.

Simona Halep, victorie fără emoții cu Shuai Zhang, la primul meci oficial sub comanda lui Mouratoglou

Iar Simona a avut, în special pe durata primului set, o evoluție entuziasmantă. Cu un serviciu care a adus aminte de vremurile bune și extrem de precisă cu forehand-ul și backhand-ul, Halep a dominat-o autoriar pe chinezoaică, într-o partidă disputată cu acoperișul tras din cauza ploii. 

Zhang a fost copleșită deseori de intensitatea loviturilor româncei, iar primul set s-a încheiat rapid în favoarea Simonei, după doar 29 de minute, scor 6-2.

Emoțiile au existat doar în startul manșei secunde, în care jucătoarea din China a condus cu 2-0 și 40-0. Însă de acolo a urmat un adevărat „tăvălug” al Simonei Halep, care i-a mai lăsat adversarei un singur game. S-a terminat 6-2, 6-3, după o oră și opt minute, finalul meciului găsindu-l pe Mouratoglou în picioare, cu pumnul ridicat.

Simona Halep, mulțumită după victoria cu Shuai Zhang: „Un meci bun”

Am rămas concentrată, agresivă, am fost puternică pe picioare și am știut ce trebuie să fac. A fost un meci bun din partea mea, din punctul meu de vedere, având în vedere că veneam după o pauză. Nu mă uit doar la rezultat, vreau să mă uit la cum evoluează jocul meu.

Întotdeauna voi avea senzații minunate jucând la Madrid, atmosfera a fost deosebită”, a spus Simona Halep la finalul partidei, intervievată pe teren.

20 de meciuria jucat Simona Halep în 2022, câștigând șaisprezece și pierzând patru

În control total! Simona Halep, victorie fără emoții cu Shuai Zhang, la primul meci oficial sub comanda lui Mouratoglou
Statisticile meciului Simona Halep - Shuai Zhang

Simona Halep - Shuai Zhang 6-2, 6-3

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

  • 6-3, Game, Set, Meci Halep: Simona încheie meciul printr-un backhand de mare efect. Victorie la primul meci sub comanda lui Patrick Mouratoglou.
  • 5-3, Game Halep. Românca rezistă cu brio în fața unui game extrem de complicat, în care chinezoaica a fost la un pas să egaleze, irosind o minge de break. Un singur game o mai desparte pe Simona de calificarea în turul secund la Madrid.
  • 4-3, Game Zhang. Seria de patru game-uri consecutive, întreruptă de jucătoarea din China. Shuai Zhang își face serviciul și se apropie la un singur game de Simona.
  • 4-2, Game Halep. Simona nu mai greșește și e din ce în ce mai aproape să închidă partida. După un start în forță de set secund, jocul chinezoaicei s-a scurtcircuitat.
  • 3-2, Break Halep. Simona joacă din nou la nivelul etalat în primul set. Reușește un nou break și se află din nou la conducerea partidei.
  • 2-2, Game Halep. Simona calmează „furtuna”, se impune lejer pe propriul serviciu și egalează la doi în setul secund.
  • 1-2, Break Halep. Ce revenire! Condusă cu 0-40, față în față cu o situație deloc favorabilă, Simona câștigă cinci puncte consecutive și își ia break-ul înapoi.
  • 0-2, Break Zhang: Chinezoaica reușește primul său break din meci, confirmă startul pozitiv de set secund și se desprinde.
  • 0-1, Game Zhang. Jucătoarea din China începe mai bine, își face game-ul și conduce pentru prima oară în această partidă.
  • Începe setul secund, cu Shuai Zhang la serviciu, exact cum s-a întâmplat și în secvența anterioară.
  • 6-2, Game, Set Halep: Serviciul Simonei funcționează la parametri ridicați astăzi. Halep nu clipește, închide primul set după 29 de minute și multe semne îmbucurătoare pentru fanii acesteia.
  • 5-2, Game Zhang. Chinezoaica rezistă deocamdată, câștigă un game echilibrat și o „invită” pe Simona să servească pentru a închide manșa.
  • 5-1, Game Halep. Încurajată din tribune și de managerul Virginia Ruzici, Simona reușește cel mai bun game din meci, salvând într-un mod spectaculos cele două mingi de break ale adversarei. Zhang va servi pentru a rămâne în set.
  • 4-1, Break Halep. Simona returnează extrem de adânc și o surprinde pe chinezoaică, prinsă în față în câteva rânduri. Totul merge conform planului, românca reușește al doilea break și e aproape de câștigarea setului.
  • 3-1, Game Halep. Jucătoarea noastră nu are emoții pe propriul serviciu, pe care îl câștigă din nou fără bătăi de cap.
  • 2-1, Game Zhang. Chinezoaica depășește lipsa de inspirație din primele două game-uri și punctează pentru prima oară pe tabelă. Mult mai dezinvoltă, Zhang a început să lovească mai agresiv.
  • 2-0, Game Halep. În control total! Românca își adjudecă game-ul la zero, unul încheiat cu un backhand în cross necruțător.
  • 1-0, Break Halep: Start excelent de meci pentru Simona, care reușește break-ul în game-ul inaugural.
  • A început meciul, cu Shuai Zhang la serviciu. Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. 
  • Simona Halep și Shuai Zhang se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp.
  • Cele două s-au mai întâlnit de patru ori, fiecare având câte două victorii. 

VIDEO Simona Halep, campioană la Madrid în 2017

Citește și alte știri din tenis:

Mesajul lui Patrick Mouratoglou, înaintea debutului Simonei Halep la Madrid

Iga Swiatek s-a retras cu o zi înainte de startul turneului de la Madrid: „Corpul meu are nevoie de odihnă”

FOTO Simona Halep, fotografiată la Madrid alături de „cel mai sexy bărbat din circuit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
lapusneanul
lapusneanul  •  28 Aprilie 2022, 19:06
Postat de 1745flo pe 28 Aprilie 2022, 16:58

A bătut o pensionară, dar cu Badosa e capăt de linie! Bye-bye Halepa!

toti dinamovistii sunt prosti ca tine ? simona 30 de ani, chinezoaica 33 de ani, e ca sunt doua pensionare ?..cand doresti raul altuia echipa ta se bate la retrogradare ...legea compensatiei..

10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  28 Aprilie 2022, 18:15

Să nu facă iar o prostie să se retragă să vedem un meci adevărat în care să-și demonstreze valoarea.

elgabri
elgabri  •  28 Aprilie 2022, 17:25

Cand incepe taifunul ??

Vezi toate comentariile (12)
Comentează