SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel: „Sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă”

Simona Halep. 
Foto: Instagram @simonahalep
Simona Halep. Foto: Instagram @simonahalep

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 16:10 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 16:58

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a confirmat faptul că a înregistrat apelul formulat de Simona Halep (32 de ani), sportivă suspendată de Tribunalul independent Sports Resolutions pentru 4 ani, fiind acuzată că a încălcat de două ori regulamentul anti-doping. 

Marți, publicația americană The Athletic a scris că sportiva din Constanța a făcut apel la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, din Elveția. 

Americanii anunță că Simona Halep a făcut oficial apel la TAS: „ITIA are o lună la dispoziție”
HALEP, SUSPENDATĂ
Americanii anunță că Simona Halep a făcut oficial apel la TAS: „ITIA are o lună la dispoziție”

TAS a confirmat că apelul Simonei Halep a fost înregistrat și a explicat pașii care urmează în judecarea apelului formulat de sportivă. 

TAS a confirmat înregistrarea apelului formulat de Simona Halep: „Sportiva cere ca pedeapsa să-i fie redusă”

În continuare, comunicatul integral emis de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul formulat de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunțate de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe data de 22 septembrie 2023, în cadrul căreia a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulamentului anti-doping și sancționată cu o suspendare de 4 ani, începută pe 7 octombrie 2022, precum și anularea tuturor rezultatelor obținute în perioada 29 august - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea de medalii, titluri, puncte în clasament și bani. 

În apelul formulat către TAS, sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă. 

Procedurile de la Curtea de Arbitraj Sportiv au început și, în conformitate cu codul intern și cu regulile care guvernează Tribunalul, părțile vor face schimb de documente și se constituie completul care va judeca acest caz.

Odată constituit, completul de judecată va comunica instrucțiunile procedurale, inclusiv pentru stabilirea unei audieri. După audiere, completul de judecată va delibera și va emite o hotărâre care va conține decizia și motivele acesteia. 

În acest moment, nu este posibil să estimăm un termen pentru când va fi dată decizia. Decizia dată de completul de judecată de la TAS va fi definitivă și executorie. Părțile vor putea face apel la Tribunalul Federal Elvețian în termen de 30 de zile”.

TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel: „Sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă”
Comunicatul dat de TAS

Avocatul Simonei Halep: „Putem face o readministrare completă a probelor” 

În septembrie, avocatul român al jucătoarei de tenis, Bogdan Stoica, a explicat formalitățile care au întârziat depunerea oficială a apelului la TAS. 

„Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală.

Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă.

Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului. Trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond”, spunea Stoica la Euronews.

VIDEO. Simona Halep a făcut oficial apel la TAS

Citește și: 

Giannis Antetokounmpo și-a prelungit contractul cu Milwaukee Bucks » Grecul a devenit cel mai bine plătit jucător din NBA

Francis Ngannou, cadou de peste 100.000 de euro din partea lui Cristiano Ronaldo înainte de lupta cu Tyson Fury: „Am mers să-l ridic la Riad”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ioni45
ioni45  •  24 Octombrie 2023, 18:33

Iar au inceput astea pe internet cu dopata asta pe orice site de sport te uiti dopata dopata dopata iar o sa ne streseze cu zeci de articole cu aceasta dopata cu aceasta trisoare

267890
267890  •  24 Octombrie 2023, 17:28

Deci urmează sezonul 2 din telenovela Dopata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează