SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS // Asemănarea uriașă dintre Simona Halep și Venus Williams » Cum arată meciurile directe + Venus, recordmena Australian Open!

Venus Williams // FOTO: Guliver/Getty Images
Venus Williams // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 17 ianuarie 2019 11:20

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS // Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) s-a calificat în turul III la Australian Open după ce a trecut dramatic de tânăra americancă Sofia Kenin (20 de ani, 37 WTA), scor 6-3, 6-7 (5), 6-4. Pentru Halep urmează duelul de sâmbătă cu Venus Williams (38 de ani, 36 WTA), o adversară pe care o cunoaște foarte bine. 

Ajunsă pe 38 în clasament după un 2018 nu foarte satisfăcător, Venus nu a fost cap de serie la Australian Open și a trebuit să înfrunte încă din primul tur un cap de serie. Americanca a evitat la limită o înfrângere cu Mihaela Buzărnescu, în fața căreia a revenit de la set și break.

Azi, Venus a avut însă o misiune ceva mai ușoară. A jucat trei seturi cu franțuzoaica Alizet Cornet, 46 WTA, însă victoria lui Williams a fost mult mai categorică. Sora mai mare a Serenei s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-0, după două ore și 19 minute.

Venus și Cornet au dus o luptă teribil de echilibrată în primele două seturi. Jucătoarea din SUA s-a impus în primul set cu 6-3 după ce a s-a dovedit mai incisivă în momentele importante.

Cornet a echilibrat meciul, reușind să câștige setul secund cu 6-4, dar Venus a fost dominantă în setul decisiv, pe care l-a câștigat cu 6-0 și unde a pierdut doar 9 puncte.

Record de apariții

Venus Williams se află la cea de-a 19-a apariție pe tabloul principal de la Australian Open, unde a evoluat pentru prima oară în 1998, când a ajuns până în sferturi. 

Deținătoare a 7 titluri de Mare Șlem, Venus are însă regretul că nu s-a impus niciodată în Australia. A pierdut două finale la Wimbledon, ambele în fața Serenei, în 2003 și în 2017.

Misiunea ei de a ajunge din nou în finală în acest an e însă extrem de complicată. Nefiind cap de serie, Venus are un traseu infernal, în care, chiar dacă ar elimina-o pe Simona Halep, ar putea da peste Serena Williams, Elina Svitolina sau Karolina Pliskova.

Cea mai vârstnică de pe tablou

La 38 de ani și 7 luni, Venus Williams e cea mai vârstnică jucătoare prezentă la ediția din acest an de la Australian Open. În finala de la Melbourne de acum doi ani, Venus a devenit, la 36 de ani și 7 luni, cea mai vârstnică jucătoare din istorie care atinge finala unui turneu de Mare Șlem.

Halep a câștigat ultimele două directe

Partida de sâmbătă va fi cea de-a șasea pe care Halep o dispută cu Venus Williams. Americanca o conduce pe jucătoarea noastră cu 3-2 în raportul meciurilor directe, însă rivalitatea și-a derulat două bătălii în 2012, perioadă în care Simona nu cunoscuse încă ascensiunea.

Următoarele două meciuri directe au fost câștigate însă de Halep, ultimul chiar la Montreal, în 2018, când Simona s-a impus categoric, 6-2, 6-2.

 

Niciuna nu are antrenor

Venus Williams se aseamănă cu Simona Halep prin prisma faptului că niciuna dintre cele două nu mai are antrenor.

Dacă Halep și Cahill au încetat colaborarea la finalul anului trecut, Venus a renunțat în decembrie parteneriatul cu David Witt, antrenorul cu care a lucrat aproape 11 ani

Vezi și: VIDEO+FOTO SIMONA IUBEȘTE DRAMA! Halep s-a calificat cu mari emoții în turul 3 la AO, după ce și-a complicat inexplicabil meciul cu Kenin. Venus Williams NEXT

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close