SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS // VIDEO MAGNIFICĂ! Halep a demolat-o pe Venus Williams la Montreal » Surpriză! Cu cine joacă în sferturi + prima reacție a Simonei

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 10 august 2018 05:18

Simona Halep s-a refăcut la timp după maratonul cu Anastasia Pavlyuchenkova și a învins-o fără emoții pe legendara Venus Williams (14 WTA), scor 6-2, 6-2.

Numărul 1 mondial a dispus de rusoaică după 3 seturi dramatice în prima parte a zilei la Montreal și a fost fermă: "Sunt un pic moartă, dar sper să mă refac". Iar maseurii au făcut minuni. Simona a fost fresh în sesiunea de seară, extrem de calculată în fiecare game și a beneficiat și de nenumăratele erori ale lui Venus Williams. Și pentru jucătoarea americană a fost al doilea meci al zilei, în primul trecând chiar de Sorana Cârstea.

Halep nu i-a dat nicio șansă adversarei în primul set, fiind mult mai eficientă la serviciu. Nu și-a pierdut deloc serva, nu i-a acordat nicio șansă de break lui Venus și a reușit două breakuri pentru un categoric 6-2. Nici setul secund nu a fost diferit, Simona distanțându-se rapid la 3-0. O singură tresărire a avut Williams în fața "tăvălugului" Halep pentru un break care nu a contat deloc.

În final, Simona a reușit să închidă partida la a treia minge de meci, după o prestație perfectă în fața multiplei campioane de Mare Șlem.

Garcia, adversara din sferturi

Caroline Garcia a reușit o mini-surpriză în fața Mariei Sharapova (22 WTA), mai ales dacă ținem cont de nivelul la care rusoaica a jucat în meciul cu Daria Kasatkina (12 WTA). Chiar și așa, numărul 6 WTA a trecut fără emoții, scor 6-3, 6-2, într-un meci controlat autoritar.

5 meciuri anterioare

Simona a jucat de 5 ori împotriva franțuzoaicei până acum, reușind 4 victorii categorice. Singurul eșec a avut loc anul trecut, în finala de la Beijing, după ce Halep tocmai urcase pe prima poziție a clasamentului mondial. În singurul meci din acest an, românca s-a impus la Roma, scor 6-2, 6-3.

Prima reacție  după calificare

"Am fost foarte concentrată, știam că este foarte periculoasă. A fost o zi grea pentru amândouă. Ce voi face acum? Voi dormi, voi dormi și voi dormi. Mulțumesc fanilor care au fost minunați"
Simona Halep 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
dragos_chiva
dragos_chiva  •  10 August 2018, 21:08

Ușor-ușor în lumea sportului își fac simțită prezența lucruri care erau de neconceput până nu de mult. În cazul acestui articol lucrul scandalos la care mă refer este că jucătoarele care participă la un turneu important de tenis (da, turneul de la Montreal nu o fi el de grand slam dar este unul dintre turneele importante ale anului) au ajuns sa joace doua meciuri in aceeasi zi (!). Nimeni nu mai are timp să se gândească la faptul că jucătoarele au și ele nevoie de un timp de refacere minimal fără de care turneul nu mai pare organizat pentru oameni ci pentru luptele dintre animale. Totul se reduce exclusiv la bani, din ce în ce mai mulți bani într-un timp din ce în ce mai scurt, o horă internațională a banului care angrenează din ce în ce mai mulți participanți, resurse materiale din ce în ce mai reduse și de mai slabă calitate, efort fizic din ce în ce mai mult și mai intens, spectacole din ce în ce mai grandioase, încasări din ce în ce mai mari și inevitabil din ce în ce mai mulți privitori. Dacă este bună această horă pentru a participa la ea sau pentru a-i acorda atât de multă atenție câtă pretinde de la noi este însă o chestiune de opțiune personală și aici apar deosebiri nete între oamenii. Deocamdată nu am auzit pe niciun competitor să se plângă dar nici publicul nu a părut oripilat de ce se întâmplă iar organizatorii nu au nimic de obiectat la a câștiga mai mulți bani într-un timp mai scurt așa că lucrurile merg înainte.Dar spre ce?

zm3u
zm3u  •  10 August 2018, 18:49

Halep e Halep, orice ar scrie fraierii la adresa sportivei. Cu bune cu rele e nr 1 mondial, si-a castigat si primul turneu de Grand Slam cu maniera si-n plus de asta nu are de gand sa cedeze daca se mentine sanatoasa. E genul de jucatoare cu care trebuie sa fii pregatita 200% ca sa castigi si nici atunci nu esti sigur de asta. Cred ca Halep este la ora actuala singurul sau dusman in teren, dupa cum a spus fostul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette inainte de a o intalni la Roland Garros pe eleva sa Kerber. Prea multi papagali isi dau cu parerea pe un sport pe care l-au redescoperit odata cu aparitia fenomenului Halep. Cu bune cu rele trebuie recunoscut ca a marcat istoria tenisului romanesc si pe cea a tenisului mondial. Vezi reactia fanilor pe site la WTA care vin din toate colturile pierdute ale planetei. Oare asta nu e un semn ca cei ce o contesta trec pe langa ceva fara sa-i numesc pe buna dreptate ca sunt prosti in adevaratul sens al cuvantului?! :-))

merace
merace  •  10 August 2018, 16:18
Postat de Radu Vernescu pe 10 August 2018, 11:16

Tin cu Halep si ma bucur la victorii dar mi-ar fi placut sa aibe jocul spectacol gen Buzarnescu. Asa ma uit la un fel de anti-tenis, "catenaccio" nasol ce asteapta gresala adversarului, fara spectacol, fara risc. In stilul asta sufera nasol la fiecare meci, este alergata din colt in colt si poate pierde cu oricine prinde o zi in care nu face multe greseli nefortate. Practic ea are de obicei mai putine winnere decat oponentele dar castiga pe greseli nefortate. Sa recunoastem ca mai prinde si ea totusi niste mingi formidabile. Forta Halep ! la stilul asta de joc ai nevoie de multa anduranta ca le dai la alibi pe mijloc si te bubuie alea apoi de tre sa faci pe motoreata. Hai succes in continuare.

Fiecare jucatoare are stilul ei, si a ajuns la el evoluand in timp. Si mie imi plac meciurile spectaculoase, dar nu ma astept ca o jucatoare sa adopte stilul preferat de mine. Simona are rezultate bune cu stilul ei, si asta e de admirat la ea. Daca tu ai alte pretentii de la ea, e treaba ta. Hai Simona!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close